Badmintonphoto

Danmark med to nye europamestre

29-04-2018 09:44 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
De danske badmintonspillere slog fra sig i dagens EM-finaler, og det har sikret Danmark to guldmedaljer. Ydermere blev det til to sølvmedaljer og fire bronzemedaljer for de danske spillere ved EM 2018.

Viktor Axelsen og Kim Astrup/Anders Skaarup fik Dannebrog til at hænge øverst, da de i dag fik EM-guldmedaljer om halsen. Axelsen havde prøvet det før, da han vandt guld i 2016, mens det var Astrup/Skaarups første EM-guldmedalje nogensinde.

- Kim og Anders har været rigtig gode i det her mesterskab og vinder første sæt af finalen, og så kan man jo ikke tage deres sejr fra dem. Viktor har spillet sindssygt, sindssygt godt og disciplinæret. Han har spillet med enorm fokus og koncentration. Det er helt vildt at overvære. Hans modstandere kommer jo ud bagefter og siger, at de ikke følte, at de spillede dårligt. De siger bare, at de gjorde deres bedste men intet kunne stille op, siger elitecentertræner Thomas Stavngaard.
24-årige Viktor Axelsen udraderede den forsvarende europamester i herresingle Rajiv Ouseph med hele 21-8, 21-7 på 31 minutter. I herresingle vandt Jan Ø. Jørgensen også bronze, hvilket var hans sjette EM-medalje i karrieren.

26-årige Kim Astrup og 29-årige Anders Skaarup vandt deres første EM-guldmedalje, efter Mads Conrads makker Mads Kolding måtte trække sig med det der kunne risikere at være en fibersprængning i maven. Astrup/Skaarup vandt første sæt 21-15, før Conrad/Kolding trak sig.

I dagens sidste finale, formåede Christinna Pedersen/Mathias Christiansen desværre ikke at slå de forsvarende europamestre i mixeddouble, da de tabte 18-21, 21-17, 18-21 til Chris og Gabrielle Adcock.

- Chris og Garbrielle kommer langt frem på banen og får stoppet af, så vi kommer til at spille på en lille bane, og så var de bedre i servesituation. Chris og Mathias skal jo ikke toppe til et EM, men at de står med en 13-8-føring i tredje sæt gør jo, at de er mega skuffede. Men englænderne spillede bedst, så det er fair nok, siger Thomas Stavngaard.

Line Kjærsfeldt, Mia Blichfeldt og Sara Thygesen/Maiken Fruergaard stod for de resterende EM-medaljer til Danmark, da de alle vandt bronze.

Det sikrer en samlet medaljepointhøst på 14 medaljepoint, hvilket overgår Badminton Danmarks målsætning på 13 medaljepoint.

Stort tillykke til alle de danske medaljetagere.

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk