Badmintonphoto

Efter flot EM: - Der er større konkurrence end tidligere

01-05-2018 09:40 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
De danske badmintonspillere overgik Badminton Danmarks målsætning om 13 medaljepoint ved at hente 14 af slagsen. Men medaljerne hænger ikke længere på træerne, hvis man skal tro sportschef Jens Meibom.
To guldmedaljer, to sølvmedaljer og fire bronzemedaljer blev høsten fra EM-marken i Huelva for de danske badmintonspillere. Det svarer til 14 medaljepoint (3 point for guld, 2 for sølv og 1 for bronze), hvilket overgår Badminton Danmarks målsætning om at hente 13 medaljepoint. 

- Det var et rigtig positivt EM. Vi overgår vores målsætning med et point, men vi har også måttet kæmpe for det. Det var dejligt at se Viggo (Viktor Axelsen, red.) tilbage på højt niveau, og det er ret usædvanlig, at han afgav under 10 point i alle fire sæt i semifinalen og finalen. Det er uhørt og meget imponerende, siger Badminton Danmarks sportschef Jens Meibom, der også har roser til flere af de andre spillere. 

- Kim Astrup og Anders Skaarup spiller også på et flot niveau gennem hele mesterskabet. Selvom Mads Kolding desværre måtte trække sig med en skade, så vinder Kim og Anders første sæt og kan nu fortjent kalde sig europamestre. Det kan de være rigtig stolte over. Vores damesingler leverede også gode indsatser. At Line Kjærsfeldt slår Kirsty (Gilmour, red.) er rigtig flot, og Mia Blichfeldt spiller i perioder rigtigt godt mod Marin. Sara Thygesen og Maiken Fruergaard skal også have ros for deres mesterskab, og niveaumæssigt var semifinalen mod Stoeva-søstrene højere end selve finalen.  
Men Danmarks dominans ved EM bliver udfordret af de øvrige europæiske badmintonnationer, som er blevet stærkere. 

- Der er større og bredere konkurrence, end der har været tidligere. Tiderne, hvor vi kommer til EM og rydder bordet for medaljer, er ovre. Rusland, England, Frankrig, Holland, Tyskland og Spanien kommer alle med spillere, der kan udfordre os, og mange af vores spillere må slide for deres medalje, siger Jens Meibom.

Selvom modstanden er blevet hårdere, ryster sportschefen dog ikke med ketcheren. 

- Vi er stadig den klart bedste nation til EM, og vi misser sandsynligvis point i damedouble, da vi mangler Rytter Juhl og Pedersen, og vi har også nogle lodtrækninger i for eksempel herresingle, hvor vi misser muligheden for nogle point. Vi har stadig en ambition om at være den klart bedste nation i Europa, og det er vi stadig, siger Meibom.

Læs også: To prominte danske afbud til EM

Den andenbedste nation til EM 2018 blev England, som hentede seks medaljepoint med en sølvmedalje i herresingle, samt guld og bronze i mixeddoble. 

Vi skal tilbage til 1996 for at finde det eneste EM, hvor Danmark har vundet guld i alle fem kategorier. Her vandt Poul-Erik Høyer, Camilla Martin, Thomas Lund/Jon Holst-Christensen, Lisbeth Stuer-Lauridsen/Marlene Thomsen og Michael Søgaard/Rikke Olsen.

Her nåede Danmark tårnhøje 22 medaljepoint – det samme gjorde man i 2016 og 1998. 

I 2016 var det første gang, at Danmark vandt fire guld-, tre sølv- og fire bronzemedaljer ved ét og samme mesterskab. 

Rekorden for danske medaljepoint til et EM for individuelle lyder på 23. En rekord som Danmark satte tilbage i 1992, hvor det blev til fire guld-, fem sølv- og en bronzemedalje.





 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?