Badmintonphoto

Gravid Kamilla Rytter Juhl stopper karrieren

11-07-2018 08:04 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Kamilla Rytter Juhl er i den lykkelige situation, at hun er gravid. Den 34-årige damedoublespiller har af den årsag valgt at stoppe sin badmintonkarriere pr. dags dato. 

VM-guld. OL-sølv. Vinder af All England. Ja, vi kunne blive ved med at ”titel-droppe” alle de flotte resultater, Kamilla Rytter Juhl har opnået i sin badmintonkarriere. 

Vi må som badmintonfans græde med det ene øje over, at vi fra og med i dag må undvære den mest vindende EM-dansker nogensinde med syv EM-guldmedaljer på badmintonbanen. Med det andet øje smiler vi til gengæld umanerlig meget, da årsagen skyldes, at Kamilla Rytter Juhl er blevet gravid. 

- Det er noget som Christinna (Pedersen, red.) og jeg har forsøgt på i et stykke tid, så vi er ovenud lykkelige over, at det er lykkedes mig at blive gravid, og vi glæder os helt vildt til at blive en lille familie. Selvom det har været en svær beslutning at tage, at jeg skulle stoppe min badmintonkarriere, så kan jeg også mærke, at det føles som det rigtige valg. Som nogen måske har bemærket, har jeg ikke været konkurrenceaktiv i de seneste par måneder, hvor vi forsøgte at blive gravide, og Christinna og jeg vil i den forbindelse gerne takke Badminton Danmark for den støtte og forståelse, som vi har oplevet undervejs i forløbet, siger Kamilla Rytter Juhl.
Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, glæder sig på parrets vegne.

- Vi har i mange år været privilegeret med at have en af verdens bedste damedoubler, som har vundet et utal af medaljer til Danmark. De er ubetinget Danmarks bedste damedouble nogensinde, så de kan ikke bare lige erstattes. Så det er både et sportsligt tab og også vemodigt at skulle sige farvel til Kamilla, som har været en del af eliteprogrammet de sidste 15 år – vi kommer i den grad til at savne hende. Samtidigt ser vi det som et helt naturligt valg i den livsfase, de befinder sig i, og den mest glædelige årsag til et karrierestop, som man kan tænke sig. Badminton Danmark glæder sig rigtigt meget på hende og Christinnas vegne og ønsker dem alt held og lykke med både graviditeten og det efterfølgende forældreskab, siger Jens Meibom.
Christinna Pedersen fortsætter sin badmintonkarriere og vil i fremtiden fokusere på mixeddouble, hvor hun er en del af OL 2020-satsningen med Mathias Christiansen.

- Christinna fortsætter sammen med Mathias, og vil nu fokusere 100 procent på mixeddouble frem mod OL 2020. De vil nu begge kunne træne mixeddouble på fuld tid, og det tror vi vil forstærke deres positive udvikling, siger Jens Meibom. 

Som skrevet i toppen har Kamilla Rytter Juhl haft en imponerende karriere. Hun formåede at vinde fire DM-titler i damedouble, tre med Christinna Pedersen og et med Lena Frier Kristiansen, og tre DM-titler i mixeddouble, to med Thomas Laybourn og et med Mads Pieler Kolding.

Se mere: Rytter Juhl/Pedersens All England-triumf fejres

Internationalt kan Kamilla Rytter Juhl pryde sig med at have vundet VM-guld i 2009 med Thomas Laybourn, VM-sølv i 2015 med Christinna Pedersen, og VM-bronze i 2013 og 2017 med Christinna Pedersen. 

Med sit karrierestop kommer Kamilla Rytter Juhl ikke til at forsvare sin VM-bronzemedalje med Christinna Pedersen fra 2017 ved dette års verdensmesterskab i Kina den 30. juli til 5. august.

I forlængelse af damedoublens manglende deltagelse ved VM har Badminton Danmark i samråd med Team Danmark valgt at nedjustere målsætningen til VM fra tre medaljepoint til to medaljepoint. Den acceptable målsætning er en medalje og to kvartfinaler.

Det blev også til en imponerende OL-sølvmedalje ved legene i Rio 2016, hvor Rytter Juhl/Pedersen fik overrakt medaljerne af H.K.H. Kronprins Frederik.

Damedoublespilleren har også vundet nogle af verdens største turneringer, såsom: All England 2018, Malaysia Masters 2018, Singapore Open 2017, Hong Kong Open 2016, Japan Open 2016 som den første europæiske damedouble siden 1991 og Superseries-finalerne i 2013.

Rytter Juhl var også med på det danske Sudirman Cup-hold, det danske mixedlandshold, der vandt sølv i 2011 og bronze i 2013.

Skagboen var også oppe og ligge nummer et på verdensranglisten i 2011 sammen med Thomas Laybourn, mens den højeste placering i damedouble sammen med Christinna Pedersen er en andenplads, som de senest var oppe på den 10. maj 2018. De slutter af med at indtage tredjepladsen.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er sammen kåret til Årets Spiller i Danmark i 2013 og 2015.

Det har i sandhed været et unikt makkerskab.

For yderligere kommentarer, kontakt:
Jens Meibom
Sportschef, Badminton Danmark
40272326

For citater fra Kamilla Rytter Juhl, kontakt:
Jonas Kildegaard
Presse- og kommunikationsmedarbejder, Badminton Danmark
27853642



 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?