Badminton Danmark

Badmintonpiger indleder EM-forberedelser i Thailand

25-07-2018 09:08 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Cathrine Rosengren, Astrid Lilhav Riis og Simone Meyer Larsen spiller sæsonens første store internationale turnering ved Thailand Para-Badminton International 2018.

Af Jannik Lund Andersen, Parasport Danmark 

Bangkok er i denne uge vært for en stor del af verdens bedste parabadmintonspillere, når der kæmpes om point til verdensranglisten ved Thailand Para-Badminton International 2018. For de tre danske deltagere er målet dog først og fremmest at sætte skub i forberedelserne til oktober måneds EM i parabadminton.
 
Danmarks vel nok stærkeste kort er den forsvarende europamester og VM-bronzevinder, Cathrine Rosengren. Hun går efter en finaleplads i single i Thailand, selvom hun endnu er et stykke fra topformen.
 
- Jeg vil have så mange kampe som muligt mod de bedste asiatiske spillere, og jeg håber især, at jeg får chancen for at møde japanske Mamiko Toyoda (nr. tre på verdensranglisten og førsteseedet i turneringen, red.) for første gang, siger Cathrine Rosengren, der selv er nummer fire – og bedste europæer – på ranglisten og seedet to’er i turneringen i kvindernes SU 5-klasse.
For den 19-årige dansker handler 2018-sæsonen først og fremmest om at forsvare EM-titlen fra 2016 i Paris til efteråret, og efter hun i juni fik studenterhuen på, skal der nu fuld fokus på badminton.
 
- Jeg tager et sabbatår, og nu vil jeg virkelig satse. Det bliver nemmere for mig at komme af sted til turneringer og skrue op for træningsintensiteten i hverdagen, siger Cathrine Rosengren, der repræsenterer Greve Strands Badmintonklub.

Med i Thailand er også Astrid Lilhav Riis, der ligesom Cathrine Rosengren spiller i SU 5-klassen, som er for spillere med nedsat funktion i arme eller hænder, og Simone Meyer Larsen, der er født med dværgvækst og spiller i klasse SS6.
Alle tre danskere skal i aktion første gang onsdag, hvor det først gælder mixeddouble for Rosengren og Riis. Simone Meyer Larsen lægger ud i single, hvor mænd og kvinder er slået sammen i SS6-klassen, og danskeren skal blandt andet op mod den 5. seedede irer, Niall Mvveigh, i gruppespillet.
 
195 spillere fra 23 lande er med ved Thailand Para-Badminton International, der afsluttes søndag den 29. juli.
 
 
Om parabadminton
Der er 1049 klassificerede parabadmintonspillere i verden.
Danmark begyndte at arbejde med parabadminton i 2012.
Parabadminton er for første gang på programmet ved de Paralympiske Lege i Tokyo 2020.
 
De danske spillere:
Cathrine Rosengren
Alder: 19 år
Bopæl: Solrød
Klub: Greve Strands Badmintonklub
Handicap: Nerveskade i venstre arm
Klasse: SU 5
Nr. 4 på verdensranglisten (maj 2018)
 
Astrid Lilhav Riis
Alder: 26 år
Bopæl: Aarhus
Klub: Skovbakken
Handicap: Mangler venstre underarm
Klasse: SU 5
Nr. 9 på verdensranglisten (maj 2018)
 
Simone Meyer Larsen
Alder: 26 år
By: Herlev
Klub: SAIF
Handicap: Dværgvækst
Klasse: SS 6
Nr. 18 på verdensranglisten (maj 2018)



 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?