Kirsty Gilmour fik debut i sæsonpræmieren på Badmintonligaen

04-09-2018 09:29 |  Badminton.dk |  Stine Greve
Efter en lang og varm sommer, som for manges vedkommende næppe har budt på meget badminton, var ventetiden her til aften endelig forbi. Badmintonligaen er tilbage, og i denne sæson har ambitiøse Vendsyssel fået tilgang af endnu en damesingleprofil, som fik debut her til aften; skotske Kirsty Gilmour.

Her til aften gik det endelig løs i Badmintonligaen igen, da første spillerunde i sæsonen 2018/2019 blev skudt i gang.

I Solrød blev der lagt hårdt ud med et lokalopgør mod ærkerivalerne fra Greve. Her gav Michelle Skødstrup hjemmepublikummet et chok, da hun lagde ud som lyn og torden i sin kamp mod Mia Blichfeldt.  Meget hurtigt havde hun bragte sig foran 15-5, men formåede først at lukke sættet ved 21-17.

I andet sæt var det Blichfeldt, der var i teten, og hun snuppede sættet med de samme cifre, som Skødstrup havde vundet første. I kampens afgørende sæt var der aldrig tvivl om udfaldet, og hjemmebanefavoritten hev sejren hjem med 21-13.

Det skulle vise sig at blive en vigtig sejr, for i sidste ende vandt Solrød Strand holdkampen 4-2.

I Vendsyssel var en anden stærk damesingle i aktion. For første gang tørnede Kirsty Gilmour ud for hjemmeholdet, da de tog imod Odense OBK. Gilmour fik noget nær en drømmedebut for det nordjyske mandskab, idet hun i overbevisende stil besejrede Airi Mikkela 21-13, 21-4.

Den gode debut blev fuldendt med en samlet storsejr til hjemmeholdet, som kunne sende OBK hjem til Fyn med et nederlag på 0-6 uden et eneste vundet sæt.

Klik her for at se stillingen i Badmintonligaen

Sidste sæsons guldvindere fra Skovshoved lagde godt fra land i den nye sæson med en sejr på 5-1 over Værløse. I weekenden vandt Rasmus Gemke Spain Masters 2018, og i dag sikrede han Skovshoved en sejr i første herresingle, da han slog Rasmus Messerschmidt 21-11, 21-15.

Eneste sejr til Værløse kom i damesingle, hvor Julie Dawall besejrede den dobbelte danske mester, Mette Poulsen, 19-21, 21-9, 21-12 efter en forrygende indsats i særligt andet og tredje sæt.

Ikke langt fra Skovshoved havde Gentofte besøg af Aarhus AB, hvor det skulle vise sig afgørende, at udeholdet var bedst til at holde hovederne kolde i de tætte kampe. I både mixed- og herredouble formåede gæsterne nemlig at trække det længste strå i to meget spændende kampe.

Først vandt Ben Lane/Jessica Pugh 21-19, 19-21, 22-20 over Frederik Colberg/Line Christophersen, inden Philip Seerup/Kasper Antonsen hev en sejr hjem på 27-25, 21-23, 21-11 over Oliver Babic/Nicolai Müller. Med en samlet sejr på 4-2 til gæsterne var det altså to meget vigtige kampe, der tippede ABs vej.

Vil du opleve nogle af verdens største badmintonstjerner live? Klik her for at sikre dig din billet til DANISA DENMARK OPEN 2018 presented by VICTOR.

Sidste sæsons sølvvindere fra Team Skælskør-Slagelse fik også en god start på den nye sæson med en sejr på 4-2 ude over Højbjerg, men det holdt hårdt for de vestsjællandske favoritter. I den sidste kamp, anden herresingle, spillede hjemmeholdets Kasper Dinesen og Toby Penty om, hvorvidt det skulle være sejr til TSS eller et Goldet Set. Her trak Penty sig sejrrig ud af opgøret med 16-21, 21-10, 21-19.

Anden runde af Badmintonligaen spilles allerede på torsdag, så vi skal heldigvis ikke vente så længe, inden der igen er holdbadminton fra allerøverste hylde. Klik her for at se, hvem der tørner sammen på torsdag.