Badminton Europe

Ærgerlige nederlag ved UEM: - Holdfinalen nager stadig

13-09-2018 11:22 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Tredje runde ved det individuelle UEM i Tallinn blev ikke, som hverken de danske spillere eller trænere håbede på. - Vi var ikke gode nok til at håndtere de pressede situationer, siger U19-landstræner Jesper Hovgaard, der peger på finalenederlaget mod Frankrig som faktor. Til gengæld glæder han sig over særligt de danske herresinglers præstationer torsdag. 

På papiret ser torsdagen ved UEM i Tallin såmænd ud til at have været en udmærket dansk dag:

8 af dagens 13 opgør med dansk deltagelse udmundede i sejre.

Alligevel er U19-landstræner, Jesper Hovgaard, overvejende skuffet oven på dagen, der bød på flere nederlag, som ikke lå i kortene.

⁃ I flere af kampene taber vi, fordi vi ikke er mentalt dygtige nok til at håndtere de pressede situationer, lyder forklaringen fra landstræneren.


Det gjorde sig blandt andet gældende i mixeddoublekategorien, påpeger han, hvor to af de tre danske konstellationer måtte vinke farvel i kølvandet af dagens opgør.

Mens det lykkedes Mads Vestergaard/Christine Busch at spille sig videre til morgendagens ottendedelsfinale, blev det ifølge Jesper Hovgaard nerverne, der gjorde dagens kamp til endestationen for Sebastian Grønbjerg/Amalie Magelund og Freja Ravn/Rasmus Espersen.

⁃ Rasmus og Freja fører ellers hele tredje sæt, men så rammes de af nerver og taber knebent. I Amalie og Sebastians kamp sidder finalekampen mod Frankrig (i holdturneringen, red.) stadig i kroppen hos særligt Sebastian, der hurtigt bliver usikker i dag. Det samme gør sig egentlig gældende i Sophias (Grundtvig, red.) damesingle. Hun spiller ikke en god kamp, men møder til gengæld en spiller, der er klar til at arbejde og gøre, hvad der skal til, siger Jesper Hovgaard og påpeger.

⁃ Generelt tror jeg, at vi havde fået et lidt større rygstød, når det kommer til at klare de tætte, svære situationer, hvis vi havde slået Frankrig.


På trods af de enkelte nedslående nederlag så landstræneren også gode takter i torsdagens kampe - særligt herresinglerne gjorde en god indsats, mener han.

Her lykkedes det Magnus Johannesen at spille sig sikkert videre til i morgen, mens både Nicolaj Wolf og Mads Sørensen måtte lide tætte tresætsnederlag, der ifølge landstræneren lige vel kunne have endt med dansk sejr.

- Jeg synes, at alle tre herresingler kommer med et godt niveau i dag. Magnus er favorit i dagens kamp, men gør det rigtig godt. Vi taber så de to andre herresingler, men begge spiller en god kamp, og havde Nicolaj været en smule mere cool, så havde han også nappet sejren i dag, siger Jesper Hovgaard.

Læs også: Lutter danske sejre ved UEM

At nappe sejren lykkedes det både de to danske herre- og de to danske damedoubler i dag, ligesom Line Christophersen og Amalie Schulz endnu er med damesingle.

Fredag kan derfor, forhåbentlig, gå hen at blive en lang dag, da både ottendedels- og kvartfinalerne spilles i løbet af dagen. 

- Vi håber på en lang fredag, som jeg tror bliver lidt i stil med i dag. I nogle af kampene er vi favoritter, og i nogle af dem får vi det svært. Jeg håber, at vi har bedre held med os i morgen, når det kommer til at hive nogle af de kampe hjem, som er lige på vippen, siger Jesper Hovgaard.

Ottendelsfinalerne begynder klokken 09 dansk tid, og alle kampene kan livestreames via Badminton Europes Youtubekanal. 



 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?