Badmintonphoto

Stærke danske damer spiller sig dramatisk i to UVM-kvartfinaler

16-11-2018 11:11 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Line Christophersen og Amalie Magelund/Freja Ravn skabte drama ved UVM i deres kampe for en plads i kvartfinalen. For de tre damer endte det godt, men desværre tabte de øvrige tre danske konstellationer, der var i kamp torsdag. Ikke desto mindre er U19-landstræner Jesper Hovgaard yderst tilfreds. - Alle vores spillere har vist, at de kan få det til at gøre ondt på selv de bedste.

Fem danske konstellationer var torsdag i kamp for en plads i kvartfinalen ved UVM, og på stærk vis lykkedes det to af dem at holde jagten på metal i live.

Inden det blev en realitet, skulle Line Christophersen og Amalie Magelund/Freja Ravn dog udkæmpe hver deres yderst tætte opgør i henholdsvis damesingle og damedouble. 

Freja Ravn/Amalie Magelund spillede torsdagens allersidste kamp, som tilmed også blev dagens længste - og muligvis den mest dramatiske. 

I al fald skulle den 65 minutter lange damedoublekamp slutteligt afgøres i ombolde, inden danskerne sikrede, hvad U19-landstræner Jesper Hovgaard kalder “en vild, vild sejr”.

- Pigerne (Ravn/Magelund, red) fortjener virkelig ros for at kæmpe med alt, hvad de havde mod de to koreanere, som udfordrede dem helt til grænsen, siger Jesper Hovgaard. 

Skal du med til Aarhus' største badmintonfest? Køb din billet til FZ FORZA/RSL DM 2019 her.

Danskerne klarede ellers første sæt overbevisende med en 21-15-sejr, men i andet sæt kom de til kort med et nederlag på 5-21. Tredje sæt blev det tætteste af slagsen, da det endte 22-20 til danskerne, og det var lige ved at blive for meget for de to unge danskere, forklarer landstræneren.

- Undervejs i kampen var pigerne lige ved at smide håndklædet i ringen, men det gjorde de ikke. Jeg håber derfor, at de vil huske denne kamp for særligt det, som damedouble kræver fysisk på højeste niveau, siger Jesper Hovgaard. 

Til damesinglen Line Christophersen lyder der også stor ros fra landstræneren i lyset af gårsdagens præstation, som sikrede danskeren en sejr på 21-19, 21-18. 

- Line leverede en super sej præstation og slår den andenseedede thailænder. Det var virkelig imponerende, som hun løftede sit niveau efter at have været helt i tovene dagen forinden, fortæller Jesper Hovgaard. 

Desværre blev ottendedelsfinalerne endestationen for damedoublen Christine Busch/Amalie Schulz og de to danske herredoubler, Rasmus Espersen/Sebastian Grønbjerg og Mads Muurholm/Mads Vestergaard, som ellers bed godt fra sig ifølge Jesper Hovgaard.

- Drengene skal roses for at turde at stole på gameplanen, selvom de i perioder bliver trykket. Begge par blev presset hårdt på fysik, power og tempo fra deres kinesiske modstandere. Men drengene bliver i det og kæmper med det hele vejen, siger Jesper Hovgaard.  

Læs også: UVM: - Er I vanvittige en vild dag. 

Trods torsdagens tre nederlag har Jesper Hovgaard ros til samtlige af de danske spillere ved UVM over hele linjen. 

- Jeg gentager måske mig selv fra tidligere, men alle vores spillere har vist, at de kan få det til at gøre ondt på selv de bedste, siger Jesper Hovgaard, som nu ser frem mod kvartfinalerne. 

- Fredag skal vi forsøge at tage det sidste skridt for at nå medaljeskamlen. Vi forbereder os på det, der kommer, men forholder os ydmygt til opgaven. Det bliver svært, men hvis pigerne arbejder lige så hårdt som i går, så har vi chancer, konstaterer landstræneren. 

Herhjemme må vi dog vente lidt endnu på en afklaring, i og med danskerne først skal i kamp fra omtrent klokken 21.30, dansk tid. 

Du kan følge resultaterne fra samtlige kvartfinaler her. 


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?