Badmintonphoto

Sensationelle Line Christophersen er i UVM-finalen!

17-11-2018 22:07 |  Badminton.dk |  Jade Wittenkamp
Line Christophersen leverede en fantastisk præstation, da hun spillede sig i UVM-finalen i Canada med en sejr på 21-18, 23-21. Udover en plads i finalen skriver danskeren også badmintonhistorie – som den første danske damesinglespiller nogensinde tager hun medalje med hjem ved et UVM.

Den femte sejr på fem dage var en god en af slagsen for danske Line Christophersen, hun slog nemlig den fjerdeseedede kinesiske Wei Yaxin i to sæt på 40 minutter lørdag aften. På trods af enkelte nervøse momenter spillede danskeren sig i UVM-finalen.

- Der var nerver på, men ikke ligeså slemt som i går. Jeg fornemmede, der var meget på spil inde i på banen, men jeg synes modstanderen bliver mere nervøs, fortæller U19-landstræner Jesper Hovgaard.


I første sæt af kampen fulgtes de to damesingler pænt ad, da de spillede lange dueller og flotte slag, men også begge lavede fejl. Christophersen kæmpede flot frem mod ophold, og kunne gå til ophold foran med 11-10

- Line kæmper mest med bare at lade være med at få de hurtige og nemme point hele tiden. Det handler for Line om at turde spille bolden over på den anden side og flytte kineseren. Kineseren var god på forbanen især, derfor måtte Line ikke spille for blødt eller for kort, siger U19-landstræneren. 

Efter ophold kom danskeren godt ud af starthullerne og fik udnyttet kineserens bagbanespil godt. Et par fejl fra Christophersens side udlignede dog igen stillingen mellem de to damesingler hele vejen frem mod slutningen af sættet. Efter 17 minutter hev danskeren alligevel sættet hjem med 21-18.


Andet sæt mindede meget om det første med lange dueller, flot fight og et par fejl fra begge sider. Danskeren kom dog til at hænge en smule bagefter kineseren og fik aldrig helt lukket et hul i stillingen frem mod ophold, hvor Wei Yaxin var foran 11-7.

Hullet blev aldrig lukket før hen mod slutningen af sættet. Det gjorde, at kineseren kunne skabe en komfortabel føring på fem point. Men så Christophersen viste, hvad hun var gjort af – ligesom hun har gjort flere gange ved UVM.


Med god fighterånd kæmpede hun sig tilbage hen mod slutningen af sættet. Første gang hun bragte sig foran i sættet var ved 22-21. Og efter den næste duel kunne hun strække armene i vejret, da hun lukkede sættet med 23-21, og dermed spillede sig videre til UVM-finalen.

- Det er stærkt, at hun (Line, red) har stået i så mange afgørende situationer, og har været i stand til at være køligere end hende på den anden side. Vi er meget glade for sejren, og jeg ved, hvor meget hun har arbejdet efter det her mesterskab, derfor er jeg også glad for, det lykkedes for hende, fortalte Jesper Hovgaard.
I morgen møder danskeren den tredjeseedede malaysier Goh Jin Wei. Og der er ingen tvivl om, at modstanden i morgen også bliver hård:

- Det bliver selvfølgelig en hård kamp i morgen, det skal være sværere i finalen. Malaysieren har tidligere deltaget i World Tour-turneringer, så uden at tage noget fra vores eget spil kan jeg godt sige, at det er en spiller af en anden kaliber, fortæller Jesper Hovgaard. 

Finalen kan ses på TV2 Sport søndag aften. Kom så Line!



 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?