Badminton Danmark

Ny Grand Prix Circuit på vej i dansk badminton

21-11-2018 17:23 |  Badminton.dk |  Jonas Kildegaard Rasmussen
Badminton Danmark ønsker i samarbejde med fem relevante klubber at etablere en Grand Prix Circuit af seniormesterrækketurneringer for at skabe et nationalt seniorturneringstilbud af høj klasse. Det skal være med til at tiltrække danske sub-elite seniorspillere samt talentfulde U17- og U19-spillere og styrke sammenhængskraften i dansk badminton. Ambitionen er at etablere et Grand Prix Circuit fra sæsonen 2019-2020.

Igennem en årrække har de danske badmintonklubber og Badminton Danmark kunne konstatere, at det sportslige niveau i de nationale mesterrækketurneringer inklusiv Greve og AB Grand Prix har været faldende, og det ønsker Badminton Danmark i samarbejde med relevante klubber nu at gøre op med.
Årsagen til det faldende sportslige niveau skyldes primært, at flere og flere nationale senior sub-elitespillere (seniorspillere udenfor landsholdet) vælger at deltage i internationale turneringer i stedet for nationale seniorturneringer. Det skyldes, at spillerne søger et mere professionelt setup med spillemåtter, dommere, players lounge etc. og præmiepenge, end det som de danske M-rækketurneringer har kunnet tilbyde – indtil nu.

- Badminton Danmark ønsker ikke at forhindre spillerne i at rejse ud og spille turneringer, men vi mener, at det er centralt for sammenhængskraften i dansk badminton, at der er relevante nationale turneringstilbud for denne spillergruppe, der ofte udgør kernen på klubbernes øverste seniorhold. Derfor vil vi forsøge at skabe denne Grand Prix Circuit på højt niveau, både spillemæssigt og setupmæssigt. Endvidere vil et sådant turneringstilbud være til stor gavn for udviklingen af de mest talentfulde U19- spillere (og evt. U17-), der skal prøve kræfter med seniorbadminton, siger sportschef Jens Meibom.

Sportschef i Højbjerg Badminton klub, Michael Kjeldsen er begejstret for initiativet.

- Jeg synes, at det er et fantastisk initiativ, som Badminton Danmark har iværksat. Det har været savnet længe og jeg er sikker på, at Grand Prix Circuit bliver en stor succes. Disse turneringer vil give et gevaldigt løft til vores nationale seniorturneringsstruktur og kommer til at matche tilsvarende turneringer i Europa. Jeg tror, at turneringerne vil blive et tilløbsstykke, og at de vil komme til at udgøre en central aktivitet for både talenter og unge ambitiøse seniorer, siger Kjeldsen.
Den danske model af Grand Prix Circuit skal bestå af fire mesterrækketurneringer samt et finalestævne. I hver kategori vil der være 16 deltagere, hvoraf 2-4 spillere/doubler vil kunne modtage et wildcard. 

Grand Prix Circuit vil tilbyde et professionelt setup med dommere og linjedommere, flotte rammer samt en præmiesum mellem 30.000-50.000 kr. til de almindelige Grand Prix Circuit-turneringer, mens finalestævnet har en min. præmiesum på 100.000 kr.

Fore mere info - kontakt:
Jens Meibom, sportschef Badminton Danmark
40272326.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?