Badmintonphoto

Danmark bliver vært for badmintonsportens største events

29-11-2018 13:47 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Thomas & Uber Cup og VM Individuelt kommer til Danmark i henholdsvis 2020 og 2023. Det har det internationale badmintonforbund, BWF, netop besluttet. Det er første gang nogensinde, at Danmark bliver værter for Thomas & Uber Cup, og femte gang at VM Individuelt kommer til landet.

Danmark har gjort det igen. Tiltrukket nogle af badmintonsportens største events.

Thomas & Uber Cup, VM for herre- og damehold, samt VM Individuelt vil blive afviklet på dansk grund, efter Danmark her til morgen dansk tid vandt værtskabet for de to begivenheder. 

- Vi er rigtig glade og stolte over, at vi vores langsigtede eventstrategi med Sport Event Denmark allerede nu bærer frugt ved at kunne tiltrække to af sportens største events. Det beviser også, at det stenhårde arbejde, vi hvert år lægger i DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR, er på sådan et højt niveau, at BWF trygt giver os ansvaret for at afholde Thomas & Uber Cup samt VM Individuelt. Vi glæder os til at tilbyde alle badmintonfans endnu en oplevelse med sportens absolut største stjerner på den største scene, siger Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen.

Klik her for at sikre dig billet til Aarhus’ største badmintonfest, FZ FORZA/RSL DM 2019.

Hos Sport Event Denmark er armene også i vejret. 

- Ikke blot én fjer i hatten, men hele to! At Danmark skal være vært ved både VM Individuelt i 2023 og Thomas & Uber Cup i 2020 understreger, at Danmark er en stærk badmintonnation og har en solid historik, når vi taler om at afvikle store, internationale badmintonevents, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Det er første gang nogensinde, at Danmark vinder Thomas & Uber Cup-værtskabet, og vi skal hele 36 år tilbage for at finde den seneste europæiske vært for dette mesterskab, hvor England var værter. Der er dermed tale om noget af en bedrift for den danske delegation, som har været af sted og præsenteret det danske bud for BWF i Kuala Lumpur, Malaysia. 

Klik her for at købe billet til EM for blandede hold 2019.

Thomas & Uber Cup skal afholdes i Ceres Park & Arena i Aarhus, som også anvendes i forbindelse med FZ FORZA/RSL DM. I Aarhus Kommune ser de frem til at byde spillere, trænere, stabsmedlemmer, frivillige og ikke mindst tilskuere fra hele verden velkommen til Smilets By.

- Aarhus har de seneste år markeret sig meget stærkt med store, internationale events på både kultur- og sportsscenen. Med værtskabet af Thomas & Uber Cup 2020 fortsætter vi de gode takter, markerer Aarhus med endnu en international event og skaber en sand badmintonfestival for hele byen, siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune.

Omvendt bliver det således femte gang, at Danmark er vært for et VM Individuelt. Senest i 2014 i Ballerup Arena. I 2023 planlægges det, at Royal Arena skal lægge gulv til verdens bedste badmintonspillere, og det glæder Københavns Kommune.

- Jeg glæder mig til at byde verdens bedste badmintonspillere og de mange fans velkommen til København. Med Royal Arena kan vi tilbyde de optimale rammer, og jeg krydser fingre for nye danske medaljer og håber, at VM vil kunne inspirere endnu flere københavnere til at svinge ketsjeren, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S). 

Også i Regions Hovedstadens turismeorganisation Wonderful Copenhagen har man svært ved at få armene ned i lyset af torsdagens glædelige nyhed. 

- Med VM Individuelt har København vundet endnu en stor, international sportevent, som vil trække udenlandske gæster hertil og rette internationalt fokus på Danmarks hovedstad. Det vil samtidig understrege Københavns position i top-8 blandt verdens bedste sportsbyer. Når vi vinder værtskaber af store, internationale events, ligger der et stort arbejde bag budprocessen, hvor mange gode kræfter arbejder sammen, og det er vi stolte over at bidrage til, siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Læs også: Danmark bliver vært for EM for blandede hold.

Flere nationer var med i budkrigen for at vinde værtskabet for mesterskaberne, men BWF er ikke i tvivl om, at de med Danmark som værter vil kunne præsentere deres verdensmesterskaber på fornemmeste manér.

- Med dagens afgørelse styrker BWF partnerskabet med dansk badminton. Danmark er en stærk eventnation og dermed et attraktivt sted at afvikle vores største mesterskaber. Vi ser frem til samarbejdet med Badminton Danmark, Sport Event Denmark samt værtsbyerne København og Aarhus, siger Poul-Erik Høyer, præsident i BWF. 

Sammen med Sport Event Denmark, Aarhus Kommune, Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og vores samarbejdspartnere samt sponsorer glæder vi os til at byde velkommen til Thomas & Uber Cup 2020 og VM Individuelt 2023.

Fakta:
Thomas & Uber Cup spilles i Ceres Park & Arena, Aarhus, i maj 2020.
VM Individuelt planlægges spillet i Royal Arena, København, i august 2023.
Danmark har været vært for VM Individuelt i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999. 
Danmark har aldrig før været vært for Thomas & Uber Cup.
Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016.





 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?