Badmintonphoto

Unge spillere med erfaring kendetegner den danske VM-udtagelse

09-05-2019 16:05 |  Badminton.dk |  Jonas Kildegaard Rasmussen
Badminton Danmarks sportslige ledelse har udtaget 16 spillere, der skal repræsentere Danmark ved sensommerens VM for individuelle i Basel, Schweiz. - Selvom vi har mange unge spillere med til VM, tror vi på, at vi kan spille med om medaljerne, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

På onsdag går turen til Kina og Sudirman Cup for det danske badmintonlandshold, men allerede til august er der igen VM på programmet – til den tid drejer det sig om VM for individuelle i Basel, Schweiz.
 
I forhold til tidligere år består holdet i år i højere grad af unge spillere. Alligevel har en række af disse unge spillere som Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Line Kjærsfeldt og Mia Blichfeldt erfaring fra flere mesterskaber samt de største turneringer på BWF’s World Tour. 

Derfor er det også målsætningen, at de danske spillere skal være med til at kæmpe om medaljer.

- Selvom vi har mange unge spillere med til VM, tror vi på, at vi kan spille med om medaljerne. Det er et hold af spillere, der til trods for deres unge alder har rutine, og spillere som skal over at lære. Samtidig har vi stadig etablerede spillere som Jan (Ø. Jørgensen, red.) og Kim og Anders (Astrup og Skaarup, red.), som blandt andet har vundet China Open, EM og Thomas Cup. Generelt synes vi, at det er fremtidens slagkraftige hold med masser af potentiale, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Blandt de unge og mere uprøvede kræfter er 21-årige og 24-årige Frederik Søgaard/David Daugaard og de to damedoublespillere og VM-debutanter Amalie Magelund/Freja Ravn på blot 18 og 19 år. Hertil kan også nævnes 24-årige Rikke Søby Hansen og 23-årige Mathias Bay-Smidt, som tidligere i år viste gode takter i St. Jakobshalle, hvor VM spilles, da de vandt Swiss Open.

- De her tre doubler, ser vi et stort potentiale i, men det er klart, at de primært er med til dette verdensmesterskab for at lære og få værdifuld mesterskabserfaring - ikke for at kæmpe med om medaljer, siger Kenneth Jonassen og uddyber, hvilke fordele træningen op mod VM kan give.

- VM-forberedelsen er altid garant for at flytte spillerne i en positiv retning af deres udvikling. Spillerne bliver udfordret fysisk og psykisk, og de får en forståelse af, hvilken belastning man skal igennem på og udenfor banen for at toppe til et mesterskab. Det kan godt være, at de ikke får mange kampe til VM, for her møder de verdensklassespillere, der er i deres livs form, men det er en rigtig god mulighed for at måle sit eget talent mod verdenstoppen, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

De danske spillere, som er udtaget til VM 2019, er:
Herresingle:
Viktor Axelsen, Odense OBK
Jan Ø. Jørgensen, Svenstrup
Anders Antonsen, Aarhus AB

Damesingle:
Line Kjærsfeldt, Højbjerg
Mia Blichfeldt, Solrød Strand

Herredouble:
Anders Skaarup/Kim Astrup, Højbjerg/Team Skælskør-Slagelse
Frederik Søgaard/David Daugaard, Team Skælskør-Slagelse/Greve

Damedouble:
Sara Thygesen/Maiken Fruergaard, Skovshoved/Solrød Strand
Amalie Magelund/Freja Ravn, Greve/Solrød Strand

Mixeddouble:
Sara Thygesen/Niclas Nøhr, Skovshoved/Solrød Strand
Rikke Søby Hansen/Mathias Bay-Smidt, Greve/Højbjerg

Badminton Danmarks sportslige team til VM i Basel er: 
Team manager: Jens Meibom
Landstrænerteam: Kenneth Jonassen, Jakob Høi og Kim Nielsen 
Fysioterapeut: Michael Ries 
Massør: Kim Balling
Fysisk træner: Mads Brink Hansen
Performance analytiker: Jeppe Ludvigsen

Målsætningen er to medaljepoint (acceptabelt resultat er en medalje og to top-otte-placeringer). Målsætningen er sat i samarbejde med Team Danmark.

Seedningerne til VM vil ifølge BWF blive foretaget den 30. juli, mens lodtrækningen foretages den 7. august.

VM i Basel spilles fra den 19.-25. august i St. Jakobshalle. 





 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?