test1
  
Så er den her - AB fortællingen om UDM
Klub: Aarhus Badmintonklub (AB)
Publiceret af: Claus Godt Hansen
Dato: 06-05-2015 16:32:55
Kategori: Generelt
     

Skæbnens time var kommet. Dagen var oprundet. Nu var det nu;I weekenden d. 1.-3. maj stod der "Ungdoms -DM" i kalenderen.

For AB's ungdomsstjerner skulle DM være kulminationen på enlang sæsons hårdt arbejde. Endestationen var nået, og målet lå lige for døren.

Ti af Aarhus Badmintonklubs allerstærkeste profiler drog modVejen, for at kæmpe alt de havde lært. For nogle var det førte gang de deltog tilDM, mens det for andre nærmede sig sidste gang.

Al slid og slæb samt blod, sved og tårer fra en hel sæson skulle nu udmønte sig i stærke præstationer til DM. Målsætningerne og drømmenevar mange og forskellige. Fælles for alle var dog, at gejsten og viljen var den samme!

 

I u13 deltog Selma Li og Sofie Bechmann. Begge piger startede sæsonen i u13 Mesterrækken, og i takt med at pointene og turnerings sejrene blevflere og flere, blev en oprykning til u13 Eliterækken mere og mere realistisk.

Drømmen om at rykke op, og viljen til at kæmpe for det varstor hos pigerne. Med fightervilje og arbejdsiver som deres var det kun et spørgsmål om tid. Selvfølgelig nåede begge piger deres mål, og rykkede naturligvis op. Billetten til DM var nu sikret! Men det gik nu op for begge piger, at modstanden pludselig kunne blive stor. Det blev den ganske rigtigt også. Begge piger måtte på deres vej stifte bekendtskab med Astrid Molander(Værløse), der sidenhen vandt det hele og blev Danmarksmester. Både Sofie og Selma kæmpede bragt, og holdt humøret højt til den bitre ende. Værdiheden var så sandelig intakt!

 

I u15 repræsenterede Mads Graversgaard Aarhus Badmintonklub.Mads har kæmpet hårdt i denne sæson, og selvom resultaterne ikke har været mange i sæsonen, rejste Mads til DM med stor iver og moral.

Han var ikke til at knække. Lodtrækningen havde vist sig frasin grimme side. Mads skulle således både i HS og i HD hurtigt løbe ind i senere medaljetagere. Mads var fra starten klar over, at det ville blive svært.

Det var hårde kår. Mads præsterede fint, men fik desværreingen sejre i hus. Nu kan Mads se tilbage på en sæson, hvor han har kæmpet sit bedste - selv i svære tider.

 

I u17 var det rene legender, der stillede til start for AB.Allerede i DM's allerførste runde skulle Alexander Høglund vise, hvad hankunne. En kort affære blev det. Nærmest en opvisning var det. Hurtig ind,hurtig ud, og wupti; Høgge havde vundet første AB-sejr. AB gjorde sig i u17årgangen ganske særligt bemærket. Hele tre medaljer blev det til. I HD fikJakob Godt en bronzemedalje sammen med makkeren Andreas Fleischer (Roskilde).Jesper Toft kunne ikke nøjes, og snuppede hele to medaljer. Efter en tvivlsomog ustabil semifinale måtte Jesper og makkeren Alexandra Bøje (Højbjerg) tage til takke med en bronzemedalje XD. I HS skulle det gå anderledes.

Efter mange kampe, utallige dueller og megen fortvivlelse,var Jesper finaleklar. I finalen var der dog ingen slinger i valsen. To velspillede sæt skulle til, og Jesper Toft kunne igen kalde sig Danmarksmester i herresingle!

Det var imidlertid ikke kun podiepladser, der gjorde, at ABs skilte sig ud. I kvartfinalen var der rent AB opgør, hvor Jakob Godt og Jesper Toft duellerede i en time. 19-21, 21-19 og 22-20 skulle der stå på tavlen før end vanvittig fight nåede til ende, og Jesper stod tilbage med sejren - på trods af matchbold til Godt undervejs. Kampen var vel sagtens DM's flotteste, og de to unge herrer kæmpede og spillede begge imponerende. Det var en kamp i et forrygende tempo, og publikum strømmede til.En kamp begge spillere havde stor ære af.

Nederlaget var selvsagt tungt for den gode Jakob. Skæbnen ville, at han allerede 15 minutter efter nederlaget skulle spille kvartfinale i HD. Moralen var knækket og Jakob var presset efter den hårde single.

Jakob udviste dog helt ualmindelig stærk psyke og gejst vedhurtigt at hive sig selv op fra et ellers meget dybt, sort hul. Det varverdensklasse, og resulterede naturligvis i sejr i HD-kvartfinalen.

 

I u19 var AB repræsenteret af Martin Nielsen, Chris Olsen og Anders Antonsen.  Martin Nielsen har visten flot udvikling i løbet af sæsonen, så der var grund til at tro på stærk sæsonafslutning. Desværre for Martin var det ikke lige det bedste spil, der komfrem, og turneringen sluttede lidt for tidligt.

Chris røg også ud i første runde, men først efter en flot fight mod en seedet spiller. Vi skulle et godt stykke ind i tredje sæt, forChris måtte give op. Med en lidt stærkere fysik kunne denne kamp godt værevundet. Sommertræning Chris? J

Til sidst er der så Anders. Anders måtte leve med turneringens måske største favoritværdighed. På trods af en mindre skade i skulderen svigtede Anders ikke, og han kunne fortjent tage titlen og den store vandrepokal. Spillet var måske ikke prangende, men med en stærk defensiv og en god indstilling kom han alligevel igennem. Flot!

Generelt har det været en rigtig god weekend. Det er altidfedt for trænerstaben (Hemmer, Kristian, Damgård) at se spillerne til en storturnering. Tak for indsatsen - nu er der sommertræning!

God sommer J 

 

Kontakt

Aarhus Badminton
Dyrehavevej 1-7
8000 Aarhus C

Halinspektøreren, Tonny Antonsen
Træffes på: 21426964
Cookies