Cookies
  
MBK´s formand mangler ord.
Klub: Badminton Fyn
Publiceret af: Lars Lyskjær
Dato: 26-03-2012 08:26:34
Kategori: Generelt
     

Scenen var sat til noget stort i sidste holdrunde for Middelfart Badminton Klub´s førstehold i oprykningsspillet til 3. division. Stillingen i tabellen viste, at MBK med en sejr i sidste kamp på den svære udebane i Ringe. MBK havde gjort alt hvad de kunne for at skabe de rigtige rammer, så udebanen kunne blive gjort til hjemmebane. Mængden af tilskuer fra ungdomsspillere, forældre og venner at klubben var stor – hallen blev prydet med bannere og da kampen gik i gang, gik MBK´s tilskuer amok på de medbragte trommer, så stemningen var en Yonex Denmark Open finale værdig. En stor tak skal lyde til alle som hjalp til.

MBK´s cheftræner Carsten Jensen så frem til kampen – i den forgangne sæson har næsten alt hvad der kunne være imod klubben – været imod klubben og holdet. Ramt af et væld af skader uheld mv. kan situationen før denne kamp virkelig betegnes som en holdindsats af de største dimensioner. Ikke færre end 6 piger har været med som alle har været en del af fællesskabet, så Karoline W. Jensen, Michelle Færch, Lea Andresen, Simone Gad Kjeld, Anna S. Mikkelsen, Mie Erik Jensen har gjort deres del på pigesiden og trådt til, når der har været brug for det. På herresiden har 9 spillere været en del af det – Martin Leø, Daniel Dam, Christian Pryds, Jacob Cartey, Benjamin Gunnarstein, Frederik Færch, Henrik Vestergaard og Nikolaj Gunnarstein. Alle spillerne har vundet vigtige kampe på de rigtige tidspunkter i det samlede regnskab. Fantastisk gået af alle.

Men så til den afgørende kamp. Efter de 2 mixdoubler og 2 damesingler, blev det desværre kun til en sikker sejr i 1. mix til Karoline W. Jensen og Martin Leø, så stillingen på 1-3 var jo ikke det bedste udgangspunkt og cheftræneren havde nok håbet på en stilling på 2-2, men sådan skulle det ikke være.

Så var det tid til herresinglerne, som jo i sidste runde imod topholdet fra Kolding havde gjort rent bord. Cheftrænerens forhåbning var her, at det samme skulle ske igen, men sådan skulle det desværre ikke gå – Det blev kun til sejr i 1. HS ved Jacob Cartey og i 3. HS ved Christian Pryds, hvormed stillingen var blevet 3-5 og ikke som ønsket med modsat fortegn. Det begyndte at give panderynker hos cheftræneren, idet han godt kunne fornemme, at MBK også ville få det svært i damedoublerne, hvor MBK desværre i denne runde var ramt af afbud.

Desværre viste frygten sig at ske fyldest, idet MBK også tabte begge damedoubler, og med stillingen 3-7 var det virkelig opad bakke, og det var ikke længere i MBK´s egne hænder at klare oprykningen.

Konceptet var imidlertid klart – det var et ultimativt krav, at MBK vandt alle 3 herredoubler – ellers kunne holdet vinke farvel til chancen for oprykning. Den ville dog være afhængig af, at kampen imellem Kolding og BK77 ville ende med en sejr til et af holdene på min 8-5.

Cheftræneren forsøgte i et sidste forsøg at få sat alle sine herrer op til et brag af en indsats, da han kaldte alle herrerne sammen inden de 3 herredoubler gik i gang. Det skulle senere vise sig, at han fik tændt gløden i alle spillere – selv dem der måske var lidt skuffede over deres indsats i deres første kamp.

Det viste sig nemlig at 3. HD med Christian Pryds og Frederik Færch udraderede sine modstandere hurtigt i 2 sæt og det samme klarede Benjamin Gunnarstein og Jacob Cartey i 2. HD. Og lige pludselig var det helt op til 1. HD med Daniel Dam og Martin Leø, at klare resten – de måtte imidlertid ud i 3 sæt og satte alle tilskuer på en nervepirrende affære. Daniel og Martin var nemlig bagud med 17-20 i 3. sæt, men overlevede i 3 matchbolde til Ringe og sluttede af med at vinde sættet 26-24.

Men det var jo desværre ikke tid til forløsning endnu, da oprykningen jo var afhængig af resultatet i Kolding. Der var selvfølgelig telefonisk kontakt til kampen mellem Kolding og BK77, men der skulle gå mere end en halv time, hvor spillere, seniorformand og holdleder Henning Nordam, cheftræner Carsten Jensen og coach Steen Thygesen-Poulsen og alle medrejsende tilskuere gik rundt i uvished og noget der for nogen lignede en zombietilstand.

Men jublen kunne bryde løs da formand Jørgen Færch fik den bekræftende opringning fra Koldings formand Carsten Jakobsen, at Kolding havde vundet deres 8. kamp i deres holdkamp. De 2 formænd kunne dermed ønske hinanden tillykke med oprykningen, som dermed var på plads for begge hold, som kan se frem til måske at skulle mødes igen til næste sæson, bare i 3. division. Tak til Koldings spillere.

Oprykningen var sikret og alle MBK´s spillere kunne lade propperne springe og få den fortjente belønning af deres stærke indsats, hvor holdet i flere af deres kampe har spillet med en gennemsnitsalder på 18,5 år. Hvis det var en eksamen for cheftræner Carsten Jensen, så blev den bestået med højeste karakter, da hans arbejde med alle de forskellige spillere og sætning af holdet havde vist sig perfekt.

Med sportslig hilsen
Middelfart Badminton Klub

Jørgen Færch
formand 

 

Badminton Fyn
Degnevangen 8
5762 V. Skerninge


Nyheder fra Badminton Danmark

29.03.2011
29.03.2011
28.03.2011
28.03.2011