Badminton Photo

Vidunderlig dansk finaledag

21-01-2018 09:05 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen og Viktor Axelsen vandt begge årets første Super 500-turnering, Malaysia Masters.

De to danske konstellationer har begge brugt jul, nytår og starten af januar i Indien for at spille den indiske Premier League. Heldigvis gav det ikke bagslag i dagens finaler, og de danske stjerner kunne hver især trække sig ud som vindere af turneringen svarende til en Superseries-turnering.

- Det er svært at komme med nogle sure opstød i dag. Det var rigtig godt håndteret. Begge kampe spiller vi rigtig godt med få udfald. De havde en rigtig skarp mental tilstand, og de var meget motiverede. Det var en rigtig god start på 2018, siger den danske cheflandstræner, Kenneth Jonassen.

Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen lagde ud mod verdensmestrene Chen Qingchen/Jia Yifan, og Danmarks bedste damedouble lagde også kineserne ned – endda i to sæt.


Det holdt hårdt i første sæt. De var foran med både 10-6 og 13-7, men derfra kom der en skidt periode. Danskerne afgav her syv point i træk. Det lod de sig dog ikke tynge af, og de endte med at lukke sættet 22-20 efter en spændende omgang badminton.

I andet sæt fik Pedersen/Rytter Juhl også etableret et to- til tre-points forspring. De havde god succes med at spille på Jia Yifan, som også i slutningen af sættet slog sin kæbe efter at være blevet spillet ned på gulvet af danskerne. 


Selvom verdensrangslisten førende damedouble indhentede danskerne og til og med kom foran 15-14, kunne de ikke holde føringen. Danskerne var for stærke. Og så kunne Christinna Pedersen lægge den afgørende bold ned på servereturen af deres tredje matchbold til resultatet 21-18. 

- I størstedelen af kampen løser vi den perfekt, fordi vi er dejligt aggressive. Vi udnytter vinden og sætter dem under pres. Pigerne får stille og roligt mere selvtillid i løbet af kampen, og vi får Yifan og Qingchen ud at løbe. Vi kan måske godt vinde den lidt større, selvom vi har heldet med os til sidst, siger Jonassen.

Det var Pedersen/Rytter Juhls anden sejr ud af seks mulige mod Jia Yifan/Chen Qingchen.


I herresinglefinalen stod Årets Sportsnavn, Årets Jubelscene og vinder af BT Guld overfor favoritdræberen Kenta Nishimioto fra Japan.

Nishimoto havde i løbet af turneringen slået hjemmebanefavoritten Lee Chong Wei ud. Den kamp blev fulgt op med sejre over blandt andet Ka Long Angus og danske Solberg Vittinghus i semifinalen i går.

Axelsen lagde dog hurtigt en dæmper de japanske titelmuligheder. Nishimoto erobrede forbanen og nettet i begyndelsen af kampen, men danskeren havde føringen. Den holdt han uden problemer til sætsejr 21-13. 

- Viktor starter ikke specielt godt, men han får det vendt og får spillet mere og mere rigtigt. Nishimoto skulle arbejde rigtig hårdt for det. I andet sæt starter han igen dårligt og er meget frustreret over, at han ikke kan løfte. Jeg tvinger ham til løfte, selvom han ikke er tilfreds med det, men det gør, at han kommer tilbage i andet sæt, og så er han jo uheldig med Nishimotos skarpe netspil i afgørelsen af sættet. Han sætter desværre føringen i tredje sæt over styr, og der er jeg i tvivl, om han har kræfterne til det. Men han får sin round-ahead side med og så holder han sig bare mentalt skarp og spiller nogle gode bolde til sidst, siger Kenneth Jonassen, som tidligere på måneden blev kåret til Årets Træner. 

Klik her og se flere detaljer fra de danske finalekampe

I andet sæt var det French Open 2017-finalisten, som bevægede sig hurtigst mod de 21 point. Men knald hårdt arbejde af Axelsen gjorde, at han kunne stå med to matchbolde. Dem udnyttede han ikke, og så tog Nishimoto sættet med 23-21.

Den danske verdensetter startede tredje sæt bedst, men blev indhentet af japaneren, i det der skulle ende med at blive en tæt kamp ved nettet – en kamp som danskeren trak sig stærkest ud fra: 21-18. 


Tillykke til Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Viktor Axelsen samt den danske trænerstab Thomas Stavngaard og Kenneth Jonassen.

Nu drager de danske spillere og trænere videre til Jakarta, hvor de spiller Indonesia Open i næste uge.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?