Badminton Photo

Fra FZ FORZA/RSL DM til EM for herre- og damehold

12-02-2018 10:08 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Det danske herre- og damelandshold er allerede af sti af sted til EM for herre- og damehold, og flere af de nykårede danske mestre er med i trupperne, som skal sikre Danmark guld i Kazan.

FZ FORZA/RSL DM 2018 fik kåret sine danmarksmestre i lørdags, hvor Mathias Christiansen også blev kåret til Årets Komet 2017, og Viktor Axelsen blev kåret som Årets Spiller 2017 af Grundfos, Danisa og Badminton Danmark.

Nu er de danske spillere allerede videre til et nyt mesterskab med støtte fra Danisa, VICTOR, Mille og Grundfos – nemlig EM for herre- og damehold.


Landsholdsspillerne og den danske stab er ankommet til Kazan, Rusland, og blandt dem er Anders Antonsen, Kim Astrup/Anders Skaarup og Sara Thygesen/Maiken Fruergaard, der i lørdags kunne lade sig hylde som danmarksmestre.

Der venter også et længe ventet comeback til Jan Ø. Jørgensen. Den tidligere to’er på verdensranglisten skal i kamp for første gang siden Australian Open i juni 2017.

Både det danske herre- og damelandshold skal forsvare guldet fra EM i 2016. Det danske herrelandshold er aldrig kommet fra et EM uden guld om halsen. Det danske damelandshold har vundet EM-guld ved de seneste to mesterskaber og ens for begge mandskaber er ambitionen om guld på ny. 

- Jeg tror og håber på, at begge hold er stærke nok til at genvinde guld til Danmark. Det er vores ambition og det har vi sat holdene efter. At vi samtidig har mulighed for at give en håndfuld af vores unge spillere vigtig mesterskabserfaring er et privilegium, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen. 


Damelandsholdet åbner EM mod Sverige i morgen klokken 10.00, mens herrelandsholdet spiller deres første EM-kamp mod Israel i morgen klokken 18.00.

Damer: Kamilla Rytter Juhl (Skovshoved), Sara Thygesen (Skovshoved), Maiken Fruergaard (Solrød Strand), Mia Blichfeldt (Solrød Strand), Line Kjærsfeldt (Team Skælskør-Slagelse), Natalia Koch Rohde (Skovshoved) og Julie Dawall Jakobsen (Værløse). 

Christinna Pedersen (Skovshoved) er udtaget, men hun er ikke rejst til Kazan endnu på grund af sit hævede højre knæ. Scanningsbilleder fra i dag viser heldigvis, at Christinnas hævelse i knæet er fortaget. I samråd med Team Danmarks fysioterapeut, Michael Ries er det blevet vurderet, at Christinna kan rejse til Kazan på onsdag, og spille for damelandsholdet fra på fredag. Knæet bliver yderligere testet i Brøndby Hallen tirsdag og onsdag før afrejse.


Herre: Anders Antonsen (AB Aarhus), Emil Holst (Skovshoved), Rasmus Gemke (Skovshoved - debutant på seniorlandsholdet), Jan Ø. Jørgensen (Svenstrup), Mads Conrad-Petersen (Skovshoved), Mads Pieler Kolding (Skovshoved), Kim Astrup Sørensen (Team Skælskør-Slagelse), Anders Skaarup Rasmussen (Højbjerg) og Mathias Christiansen (Greve). 

Landstræner Jakob Høi og assisterende landstræner Kim Nielsen vil fungere som trænerstab ved mesterskabet.

Gruppe 1 (damer): Danmark, Sverige, Israel (onsdag kl.9.00) og Island (onsdag kl.18.00)
Gruppe 1 (herre): Danmark, Israel, Kroatien (onsdag kl.12.00) og Irland (torsdag kl.12.00)

EM for herre- og damehold spilles fra den 13.-18. februar i Kazan Gymnastics Center, Rusland. Det er en gentagelse af værtsbyen fra 2016. 

Se tidligere danske resultater ved EM for herre- og damehold her: 
Resultater for Danmarks damelandshold ved EM:
2016: Guld – Danmark 3-1 Bulgarien 
2014: Guld – Danmark 3-0 Rusland
2012: Sølv – Danmark 1-3 Tyskland 
2010: Guld – Danmark 3-2 Rusland 
2008: Guld – Danmark 3-1 Holland 
2006: Ingen medaljer – Fjerdeplads

Resultater for Danmarks herrelandshold ved EM:
2016: Guld – Danmark 3-1 Frankrig 
2014: Guld – Danmark 3-1 England
2012: Guld – Danmark 3-0 Tyskland
2010: Guld – Danmark 3-0 Polen
2008: Guld – Danmark 3-0 England
2006: Guld – Danmark 3-1 Tyskland


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?