Badminton Photo

To danske semifinaler venter ved EM for hold

16-02-2018 09:58 |  Badminton.dk |  Stine Greve
Både det danske dame- og herrelandshold skulle i dag forsøge at spille sig videre til semifinalerne og kampen om medaljer ved EM for hold i Kazan. Begge hold gjorde kort proces mod henholdsvis England og Finland og vandt 3-0.

De første der skulle i aktion i dag var det danske damelandshold, som i morges gik på banen til deres kvartfinale mod England. Efter en spændende første damesingle bragte Mia Blichfeldt Danmark i front med 1-0, da hun besejrede Chloe Birch 18-21, 21-19, 21-17.

- Mia lagde lidt nervøst ud, med endte med at bringe os godt fra start med en sejr. Hun leverede ikke spil til den store guldmedalje, men hun fightede rigtig flot og viste god attitude som sendte et godt signal til holdkammeraterne om, at selvom spillet måske ikke lige kører, så kæmper vi med alt hvad vi har og står sammen som et hold. Det var fedt at se, og det gav lidt mere ro til Kamilla og Christinna, som skulle på banen bagefter, siger assisterende landstræner Kim Nielsen.

I modsætning til i holdets tidligere kampe i turneringen var Christinna Pedersen i dag på holdkortet, og sammen med makkeren Kamilla Rytter Juhl bragte hun sikkert Danmark foran 2-0 med en sejr på 21-13, 21-13 over Jessica Pugh/Sarah Walker.

- Christinna spillede sin første kamp ved turneringen i dag, og hende og Kamilla var oppe mod et engelsk par, der godt kan være svære at spille mod. Især Jessica Pugh gjorde det til tider lidt svært for os for ved at lave nogle lækre ting, men pigerne håndterede det flot og professionelt og vandt en sikker sejr, siger Kim Nielsen.

De danske U15-spillere er også i aktion i Kazan, hvor de spillere individuelt EM for U15-spillere. Klik her for at livestreame deres kampe.

Dermed kunne Line Kjærsfeldt afgøre det hele i anden damesingle, men hun nåede blot at bringe sig på 5-2 mod Grace King, inden King desværre måtte trække sig.

Efter damerne havde sikret sig deres plads i semifinalen, skulle herrerne forsøge at gøre dem kunsten efter, da de skulle op mod Finland. Her var de tre første kampe de tre herresingler, og med tre danske sejre betød det, at herredoublerne slet ikke komme i aktion i dag.

Først skulle Anders Antonsen op mod Kalle Koljonen, og efter at have tabt første sæt 19-21 kom Antonsen stærkt igen og vandt både andet og tredje sæt 21-16. Anderledes suveræn var Emil Holst, der sejrede sikkert med 21-9, 21-11 over Iikka Heino.

- Anders kom en smule tungt fra start og kom lidt sent i gang, hvilket gjorde, at han tabte første sæt, men kæmpede sig flot tilbage og vandt i tre. Emil Holst i anden herresingle gjorde det rigtig godt i dag. Han var der fra start og holdt disciplinen hele vejen igennem. Han leverede stort spil, og det var dejligt.

Klik her for at se resultater fra alle dagens kvartfinaler ved EM for hold i russiske Kazan.

Dermed kunne Jan Ø. Jørgensen spille den samlede sejr i hus med en sejr over Henri Aarnio, og efter et første sæt, som danskeren vandt 21-11 lignede det ikke, at finnen havde mange chancer for at levere overraskelsen. Jan Ø. kom dog på en noget hårdere opgave i andet sæt, hvor han med nød og næppe hev sejren hjem 23-21.

- Jan kom godt fra start, men mistede momentum i andet sæt, samtidig med at finnen begyndte at placere sine smash rigtigt godt og spille sit livs dueller, hvilket bragte ham foran 20-17. Jan fik dog heldigvis hevet sættet hjem efter at have reddet fire sætbolde, siger Kim Nielsen og afslutter.

Det var en fin og godkendt indsats i dag, men der skal også lige kigges lidt indad inden semifinalerne i morgen. Kampene bliver kun sværere fra nu af og modstanden hårdere.

Vi glæder os til at følge de danske damer og herrer i deres kamp om finalepladserne ved EM i Kazan. Du kan følge kampene i morgen på TV2 Sport fra kl. 10.00.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?