Badminton Danmark

Seks medaljer til Danmark ved 6 Nations

30-03-2018 20:09 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Der var dansk deltagelse i fire finaler ved 6 Nations, og de danske U17-spillere formåede at hive sejren hjem i to af dem. I alt vandt Danmark seks medaljer i den individuelle turnering. Et tilfredsstillende resultat, mener U17-landstræner Marie Røpke.

Nele Swerts Knudsen (2) og Simona Pilgaard/Anna Siess Ryberg fik her til eftermiddag hængt guldmedaljer om halsen, mens Magnus Johannesen (2) og William Kryger Boe/Mette Werge måtte tage til takke med 6 Nations-sølvmedaljer.

William Kryger Boe/Mads Vestergaard, Odense OBK/Højbjerg, (2) vandt bronze i herredouble, mens Clara Løber/Sofie Løth Topp, ABC Aalborg, vandt bronze i damedouble. 

- Dagen i går og i dag var tilfredsstillende, og jeg er rigtig glad for, at vi får seks medaljer i en meget jævnbyrdig europæisk årgang. Alle gør det rigtig godt, selvom nogle kæmper mere med spillet end andre. Vores førsteårs gør det rigtig godt, og det er dejligt at se, siger Marie Røpke.


Finalerne begyndte med ”ketcherhovederne” nedad for Danmark. Det skyldtes, at William Kryger Boe, Odense OBK, og Mette Werge, Hvidovre, desværre tabte 7-21, 21-14, 12-21 til Gustav Björkler/Edith Urell (4) fra Sverige. 

Det blev efterfulgt af et nederlag til Magnus Johannesen, Aalborg Triton, på 16-21, 13-21 til Cristo Popov (1) fra Frankrig, som anses for at være et af Europas absolut mest lovende herresingletalenter.

Trods nederlaget viste de unge danske konstellationer flotte takter igennem turneringen, men de ramte ganske enkelt ikke niveauet i finalerne.

- William og Mette får ikke deres spil til at fungere. De spiller godt i andet sæt, men de får ikke rigtig spillet på samme måde, som de gjorde før i turneringen, hvor de virkelig har spillet godt. De svenske spillere gjorde det også godt, så overordnet er jeg tilfreds med, at de står i en finale, siger Marie Røpke og fortsætter.

- Magnus og Popov kender hinanden rigtig godt. Magnus spiller ikke helt op til niveau og laver for mange fejl. Det sagde han også selv til mig efter kampen, så han var også selv opmærksom på det. De er stort set lige gode, så det var ærgerligt, at han ikke kunne levere. 


Danskerne havde slået både de tredje- og andenseedede mixeddoubler ud på vej til finalen, mens svenskerne slog de førsteseedede englændere Rose/Chaudhari ud i semifinalen i to sæt, 21-14, 21-13. 

Magnus Johannesen, der også var med til UVM i Indonesien i efteråret 2017, slog Tysklands Matthias Kicklitz (3) i semifinalen med 15-21, 21-9, 21-14.

Heldigvis fik Danmark vendt ”ketcherhovedet” opad, da Nele Swerts Knudsen, Skovshoved, vandt sin finale i damesingle.

Det gjorde hun ved at slå den regerende engelske U19-mester Pamela Reyes (1) med 21-17, 21-15. 

- Nele spiller rigtig fornuftigt og klogt. Hun gør det ikke svært og spiller rigtig godt i finalen. Hun holdt sig til planen, også selvom det var hårdt. Hun havde ikke nogen nemme kampe i turneringen, men hun har hele vejen spillet rigtig sikkert, siger den danske U17-landstræner.

Nele Swerts Knudsen gjorde kort proces i sine tre kampe på vej mod finalen ved at vinde dem alle i to sæt. 


Simona Pilgaard, Kolding, og Anna Siess Ryberg, Hvidovre, kunne heldigvis sikre Danmark endnu en guldmedalje. De to U15-piger vandt 16-21, 21-13, 21-19 til Leona Michalski/Thuc Nguyen fra Tyskland.

- Simona og Anna er to super bevægelige og fightende piger. De var bundseedet, og de redder semifinalen på ren fight. Det var ikke en super køn kamp, men fight skal der til engang imellem, og at de kommer tilbage fra 11-17 i tredje sæt i semien er jo helt vildt flot. Omvendt spiller de klogt i finalen. Den kunne de ikke vinde på fight, så jeg er meget imponeret over den omstilling, de leverer, siger Marie Røpke. 

Pilgaard/Ryberg havde inden finalen spillet semifinale her til formiddag, og der var de ude i en marathonkamp på 55 minutter mod svenske Edith Urell/Cecilia Wang (3), som de slog 17-21, 22-20, 21-18. 


Sidste år formåede de danske U17-spillere at hente i alt 11 medaljer i den individuelle turnering ved 6 Nations, hvoraf tre af dem var guld, og i damesingle sad Danmark på alle medaljerne – til gengæld vandt danskerne ikke én i herresingle. Dermed er der tale om et fald på fem medaljer i forhold til sidste år, hvor 6 Nations blev afholdt i Kolding.

- Den her årgang er rigtig bred niveaumæssigt i Europa. Der er flere af spillerne på tværs af landene, som hvis vi skulle spille 6 Nations igen om en uge, ville vinde, fremfor dem der har vundet i dag. Så det er rigtig svært at sammenligne resultaterne fra sidste år og i år. Men jeg er meget glad for, at vi får seks medaljer i år med den her årgang. Flere af dem kunne lige så godt have været røget ud i anden runde, men de gør det rigtig godt, og det er dejligt at se, at de får medaljer med herfra, for det er ikke så nemt, siger Røpke.


Nu gælder det holdturneringen ved 6 Nations, som begynder i morgen. Danmark møder først Holland kl.12.00 dansk tid, før det gælder Sverige kl.16.30 dansk tid. 

Du kan følge de danske U17-landskampe ved 6 Nations via livescore her, og læse kampreferat inklusiv reaktioner fra U17-landstræner Marie Røpke her på www.badminton.dk efter kampen.

Tillykke til alle de danske medaljevindere.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?