Badmintonphoto

Thomas & Uber Cup-holdene er udtaget: - Vi kan nå vores målsætninger

12-04-2018 15:40 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
(OPDATERET 14. MAJ MED OPDATERET HOLD EFTER AFBUD FRA CARSTEN MOGENSEN, KAMILLA RYTTER JUHL, CHRISTINNA PEDERSEN OG ALEXANDRA BØJE)

Thomas Cup-holdet skal spille om medaljer, og Uber Cup-holdet skal spille sig i kvartfinalen. Det er målsætningerne for henholdsvis herre- og damelandsholdet, og med de netop præsenterede landsholdstrupper, tror Badminton Danmarks sportslige på, at målsætningen kan indfris. 

Badminton Danmarks sportslige ledelse har udtaget 20 spillere, der skal repræsentere Danmark til Thomas & Uber Cup, VM for herre- og damelandshold, i maj.

Det danske herrelandshold, som skal jagte en gentagelse af den historiske VM-triumf fra 2016, er spækket med stjerner som Viktor Axelsen, Jan Ø. Jørgensen og Boe/Mogensen, ligesom Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er at finde på det danske damelandshold, hvor der også er blevet plads til tre debutanter. 

- Vi har udtaget det Uber Cup-hold, som vi mener kan slå Rusland og Mauritius og dermed opfylde vores målsætning om at spille os videre fra gruppen. Sydkorea bliver en rigtig stor mundfuld, men vi har en lille realistisk chance for at slå dem, og den skal vi gå efter. Men det handler om lige dele resultatmålsætning og udvikling blandt vores unge piger, så vi kan blive ved med at inspirere dem og lægge på deres niveau, siger Danmarks cheflandstræner, Kenneth Jonassen og fortsætter.
- Lige meget hvad bliver det svært at spille sig i endnu en Thomas Cup-finale. Der er rigtig mange gode herrelandshold, som kan slå os, uden at det ville være en decideret overraskelse på papiret. Men vi tror på, at det hold vi har udtaget, giver os de bedste forudsætninger for at nå vores mål om en medalje, siger Kenneth Jonassen.

Med så mange verdensklassespillere at vælge mellem til Thomas Cup-holdet har det ikke været muligt at få plads til dem alle sammen. Derfor kan det springe i øjnene, at Anders Skaarup Rasmussen, der var med på holdet da Danmark vandt Thomas Cup i 2016, ikke er udtaget i år, selvom hans vante makker Kim Astrup er.

- Vi har valgt at udtage Boe/Mogensen som første herredouble og Kolding/Conrad som anden herredouble. Det giver sig selv. Derefter har vi kigget på, hvordan kan vi supplere de to doubler, hvis en af spillerne i dem bliver skadet. Vi har på den baggrund udtaget Mathias Christiansen og Kim Astrup som backup-spillere, og de skal altså ikke indgå i en fælles konstellation, siger Kenneth Jonassen.
Der er tale om to forskellige målsætninger for de to mandskaber. Thomas Cup-holdet skal kæmpe om medaljer mod verdens største badmintonnationer, og Uber Cup-holdet skal forsøge at spille sig videre fra gruppen med Sydkorea, Rusland og Mauritius og ind i kvartfinalerne. 

I 2016 bestod Uber Cup-holdet af to rene damedoubler og fem damesingler. Badminton Danmarks sportslige ledelse har til 2018-udgaven af Uber Cup valgt at bruge pladserne på tre damedoubler og fire damesingler. 

Det har givet plads til debutanterne Julie Finne-Ipsen og Rikke Søby og den blot 18-årige Line Christophersen, som i søndags vandt U19-danmarksmesterskabet i damesingle. 

- Vi har udtaget de tre damesingler, som ligger højest rangeret på verdensranglisten. De udgør grundstammen for dem, der skal spille. Så har vi valgt at give et ungt talent muligheden for at komme ud og suge til sig og chancen for at spille mod spillere med et højere niveau, end hun har gjort før. Og her har vi valgt Line Christophersen, for vi kan godt lide det, vi ser til turneringer og herinde på landsholdstræningen. Hun har et spændende potentiale, siger Jonassen.

Læs også: Badminton Danmark ligger i toppen af nye medlemstal efter historisk fremgang

Uber Cup-holdet:
- Christinna Pedersen, Skovshoved (har sidenhen meldt afbud pga. private årsager)
- Kamilla Rytter Juhl, Skovshoved (har sidenhen meldt afbud pga. private årsager)
- Sara Thygesen, Skovshoved
- Maiken Fruergaard, Solrød Strand
- Julie Finne–Ipsen, Værløse (debutant)
- Rikke Søby, Greve (debutant)
- Mia Blichfeldt, Solrød Strand
- Line Kjærsfeldt, Team Skælskør-Slagelse
- Natalia Koch Rohde, Skovshoved
- Line Christophersen, Gentofte (debutant)
- Alexandra Bøje (blev udtaget som reserve for Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen. Blev dagen efter sin udtagelse ramt af blærebetændelse som krævede en operation, der gør, at hun måtte melde afbud)
 
Assisterende landstræner Kim Nielsen har ansvaret for Uber Cup-holdet. Den aftalte resultatmålsætning med Team Danmark er en Top 8-placering med en 3. plads i gruppen som acceptabelt resultat. Damelandsholdet er seedet til at nå kvartfinalerne.
 
Thomas Cup-holdet:
- Viktor Axelsen, Odense OBK
- Anders Antonsen, Aarhus AB (debutant)
- Hans-Kristian Solberg Vittinghus, Solrød Strand
- Jan Ø. Jørgensen, Svenstrup
- Mathias Boe, Odense OBK
- Carsten Mogensen, Skovshoved (har sidenhen meldt afbud grundet symptomer fra sin aneurisme, som han pådrog sig i februar 2016) 
- Mads Conrad-Petersen, Skovshoved
- Mads Pieler Kolding, Skovshoved
- Kim Astrup, Team Skælskør-Slagelse
- Mathias Christiansen, Greve
- Anders Skaarup, Højbjerg (blev udtaget som erstatning for Carsten Mogensen)
 
Cheflandstræner Kenneth Jonassen har ansvaret for Thomas Cup-holdet. Den aftalte resultatmålsætning med Team Danmark er en medalje med en top-8 placering som acceptabelt resultat. Herrelandsholdet er 2. seedet til mesterskabet, mens Kina er 1. seedet.

Det danske Thomas Cup-hold er i gruppe med Malaysia, Rusland og Algeriet, mens Uber Cup-holdet er landet i gruppe med Sydkorea, Rusland og Mauritius. Nationerne, der slutter som nummer et og to i de fire grupper, spiller sig videre til kvartfinalerne. 

Herrelandsholdet spiller deres første Thomas Cup-kamp mandag den 21. maj klokken 9.00 (klokken 4.00 dansk tid) mod Algeriet. Damelandsholdets første kamp bliver mod Rusland søndag den 20. maj klokken 19.00 (klokken 14.00 dansk tid).

Thomas & Uber Cup spilles fra den 20.-27. maj i Impact Arena, Bangkok, Thailand. Det er den 30. udgave af Thomas Cup og 27. udgave af Uber Cup.

For yderligere kommentarer:
Jens Meibom, Badminton Danmarks sportschef: 40272326


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?