Badmintonphoto

Tætte kampe til EM: - En god, men rodet dag

25-04-2018 10:30 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
De danske badmintonspillere fortsætter gårsdagens gode EM-takter i Huelva med 12 kampe vundet af 13 mulige. Dog måtte blandt andre Anders Antonsen samt herredoublen Mathias Christiansen og David Daugaard ud i tætte tresætskampe, som de heldigvis hev hjem til sidst. 

Samtlige danske deltagere ved EM for individuelle i spanske Huelva har nu været i aktion, og glædeligvis er gårsdagens sejrrige takter overvejende fortsat onsdag, hvor det lykkedes danskerne at vinde 12 kampe af 13 mulige.  

Mens de fleste sejre blev sikret smertefrit, måtte blandt andre andenseedede Anders Antonsen ud i en tandtrækker i sin første kamp mod englænderen Toby Penty, som dog endte ud i dansk sejr med cifrene 22-20 i tredje sæt. 

⁃ Dommeren er efter Anders allerede midt i første sæt, og det medfører, at han mister fokus og laver simple fejl. Derefter kæmper han mere med sig selv, end han gør med sin modstander, siger landstræner Jakob Høi.
   
⁃ Det er selvfølgelig skuffende, at det kommer så vidt, som det gør, men han skal have kredit for, at han kommer tilbage og tager sejren. Det er vi glade for, og så samler vi op til i morgen, siger Jakob Høi. 

Klik her for at se flere detaljer om onsdagens kampe.


Tæt nåede det også at blive for herredoublen Mathias Christiansen og David Daugaard, som skulle bruge tre sæt, før det lykkedes dem at besejre deres franske modstandere, Jacob Arends og Ruben Jille, med cifrene 24-22 i sidste sæt. 

⁃ De spillede ikke godt sammen i dag, Mathias og David, men de træffer de rigtige valg undervejs, på trods af at de får flere kendelser imod sig. Det kan lynhurtigt blive kritisk, når de ikke vinder på spillet, men til gengæld fortjener de ligesom Anders (Antonsen, red) et klap på skulderen, når det som i dag lykkes dem at modstå presset og vinde, selvom det bliver tæt, siger Jakob Høi. 

Læs også: Håbefulde, unge danskere: - En medalje er vores målsætning


Ude af turneringen er imidlertid Mette Poulsen, som onsdag trak det korteste strå mod den andenseedede skotte Kirsty Gilmour, som slog den danske damesinglespiller med cifrene 21-18, 21-17.

⁃ Mette er konkurrencedygtig i kampen, men hun fejler desværre på de forkerte tidspunkter. Det er ikke et nederlag, som er fuldstændig uacceptabelt, men jeg ved, at Mette ikke selv er tilfreds, siger Jakob Høi, der trods alt mener, at onsdagen overordnet har været en god dag set med danske øjne.

⁃ Jeg kan ikke finde mange tabte kampe, og når vi ikke taber, så er det jo godt. Det har imidlertid også været en lidt rodet dag. Spillerne har haft svært ved at finde gode spisesteder, og i og med at det er et mesterskab, hvor de gerne vil performe, så er der nogle fornemmelser, der lige skal rystes af, inden vi kommer ordentligt i gang, siger Jakob Høi.

Onsdag blev også dagen, hvor Viktor Axelsen atter var på banen efter tre måneders pause med en skadet ankel. Han klarede imidlertid skærene uden besvær og slog sikkert tjekkiske Adam Mendrek 21-11, 21-8.

Torsdag venter kampene om kvartfinalepladserne, hvor blandt andre Mads Kolding og Mads Conrad-Petersen går en udfordrende kamp i møde ifølge landstræner Jakob Høi. 

⁃ De møder englændernes andetbedste par, Peter Briggs og Tom Wolfenden, som de havde problemer med i foråret. De bør slå dem og er stadig favoritter, men de står ikke godt til dem, siger Jakob Høi. 

Desuden byder torsdagen også på en potentiel Orleans-revanchekamp. Jan Ø. Jørgensen møder nemlig hollandske Mark Caljouw, som han tabte til i Frankrig tidligere på året. 

⁃ Jan er ikke mindre favorit, selv om han tabte sidst, men han skal vise ordentlig tænding og fokus, ligesom han indtil videre har gjort ved dette EM, siger Jakob Høi. 

Klik her for at se torsdagens EM-program for danskerne.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?