Danmark tæt på at overraske mod favoritterne fra Sydkorea

22-05-2018 18:39 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
De danske piger var tæt på at levere en overraskelse i gruppefinalen mod tredjeseedede Sydkorea. Men Danmark tabte desværre 2-3, og det betyder, at de går videre fra gruppen som nummer to.

Det stod klart på forhånd, at kampen mod Sydkorea ville blive en stor mundfuld. Og selvom de unge danske piger gjorde, hvad de kunne, så lykkedes det dem desværre ikke at tage sejren.

De var ellers tæt på med sejre til Sara Thygesen/Maiken Fruergaard og Line Kjærsfeldt, men med et nederlag til Line Christophersen i den sidste kamp, udeblev overraskelsen desværre.

Mia Blichfeldt var første dansker på banen. Hun mødte Ji Hyun Sung, som ligger nummer syv på verdensranglisten – mens Mia Blichfeldt ligger nummer 18. Det var første gang, at de to skulle møde hinanden siden Denmark Open 2013. Dengang vandt Sung med 21-3, 21-15.

Desværre formåede den 20-årige dansker ikke at få sin revanche. Første sæt blev tabt med 13-21, hvor danskeren fra 5-5 ikke kunne holde trit med sin modstander. Andet sæt begyndte ikke så godt for Blichfeldt, som kom bagud 1-6. Ved 6-13 fik hun behandling på grund af et blødende knæ, og måtte til sidst se sig slået med 12-21.I den første damedouble mødte Sara Thygesen/Maiken Fruergaard den ny sammensatte sydkoreanske duo med Se Yeong Kim/Seung Chan Shin. Kim og Shin ligger henholdsvis nummer 7 og 28 med deres vante makkere, og begge har været i top fem på verdensranglisten. Men det var danskerne nu ligeglad med.

I første sæt er de foran hele vejen, indtil det var hjemme med 21-17. I andet sæt bølgede det frem og tilbage, men Thygesen/Fruergaard var bagud fra 10-11 til 17-17. Herfra gik de selv ind og tog føringen, før stillingen igen blive lige ved 19-19. 

Ved matchbolden begyndte nervøsiteten at melde sig, hvorfor Maiken Fruergaard også fik sendt en swip-serv af sted. Det gjorde hun klogt i, for de vandt duellen, og så fik de udlignet til 1-1 i holdkampen.Line Kjærsfeldt skulle forsøge at følge op på damedoublens flotte præstation. Der ventede hende ellers en svær opgave mod verdensranglistens nummer 16, Jang Mi Lee. De to havde aldrig mødt hinanden inden dagens kamp, så der ventede Kjærsfeldt en helt ny udfordring.

Og hvad man ikke har prøvet før, kan man jo lige så godt være god til. I hvert fald leverede Line Kjærsfeldten forrygende indsats og vandt 21-18, 21-18. En stor sejr for hende og for Danmark. 


Med Danmark i front kunne Julie Finne-Ipsen/Rikke Søby Hansen vinde holdkampen til Danmarks fordel, men endnu en gang skulle der leveres en dansk overraskelse. De var nemlig oppe imod verdensranglistens nummer 19, Lee/Baek, og de indtager selv placeringen som nummer 49.

Desværre kunne de ikke bide skeer med sydkoreanerne, og Finne-Ipsen/Søby måtte se cifrene ende 14-21, 13-21.


Det betød, at gårsdagens debutant Line Christophersen kunne gå ind til den femte og afgørende kamp om at spille Danmark videre som et’er fra Gruppe C. 18-årige Christophersen mødte Se Young An, og det blev desværre ikke nogen nem kamp. Christophersen måtte se sig slået i to sæt med 16-21, 12-21.

Med nederlagdet til Line Christophersen tabte Danmark desværre til favoritterne fra Sydkorea. Men selvom det ikke blev til en sejr, er Danmark stadig klar til kvartfinalerne ved Uber Cup, hvilken var holdets målsætning.

Hvem, Danmark skal møde i kvartfinalen, står stadig uklart, da modstanderen først bliver fundet ved lodtrækning blandt alle vinderne af grupperne i morgen efter alle kampe er færdigspillet. De kan dog ikke trække Sydkorea, da de har spillet i samme gruppe. Kvartfinalerne spiles torsdag.

Vi skal dog heldigvis ikke vente nær så længe på at få de rød-hvide-farver på banen igen. Thomas Cup-holdet spiller nemlig deres gruppefinale mod Malaysia i morgen klokken 14.00 dansk tid.

Husk at du kan se meget mere til de danske spillere under Thomas & Uber Cup på Badminton Danmarks sociale medier:
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
Youtube


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?