Badmintonphoto

Thomas Cup-danskerne sikrer sig gruppesejren efter nervepirrende kamp mod Malaysia

23-05-2018 20:16 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Det holdt langt hen ad vejen hårdt, men ultimativt lykkedes det det danske Thomas Cup-mandskab at besejre Malaysia og sikre sig førstepladsen i gruppespillet. 

Med skiftende sejrherrer ved de seneste fire Thomas Cup-opgør mellem Danmark og Malaysia herskede der forud for dagens dyst om at blive gruppevinder ingen tvivl om, at dagens kamp kunne gå hen at blive en gyser. 

På mange punkter blev den netop dét, men glædeligvis faldt flere af kampens overraskende momenter ud til dansk fordel, og med sejren på 3-2 er danskerne sikret førstepladsen i gruppespillet og den på papiret bedste lodtrækning til kvartfinalen.  
Kampens første individuelle opgør blev et velkendt af slagsen mellem to herresinglegiganter, verdensetteren Viktor Axelsen over for Lee Chong Wei, som i skrivende stund er rangeret som nummer syv i verden.

Viktor Axelsen havde frem til i dag vundet de seneste tre opgør med Lee Chong Wei, på trods af at han hidtil da altid har haft det svært med malaysieren. 

Svært så det også hurtigt ud til at blive for danskeren mod den tilsyneladende yderst aggressivt og adræt spillende Lee Chong Wei, der efter en nogenlunde tæt første halvdel af første sæt kørte danskeren over med slutcifrene 9-21 i malaysisk favør. 

I andet sæt fulgte Axelsen bedre med malaysieren, men han fik først rigtigt taget hul på sit spil i anden halvdel af sættet. 

Axelsen døjede dels med svære vindforhold i hallen, som gav danskeren problemer kampen igennem, og han havde således sit besvær med at finde længden på baglinjen. 

På trods af at Axelsens chance for at tage andet sæt synes håndgribelig ved 19-19, blev det Lee Chong Wei, der i sidste ende kunne knytte næven efter sin første og eneste matchbold, som afgjorde kampen med cifrene 19-21. Bedre gik det i holdkampens første herredouble, som stod mellem danskerduoen Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding og Goh V Shem og Tan Wee Kiong.

Ved forrige års Thomas Cup måtte Conrad-Petersen i konstellation med Mathias Boe lide et nederlag mod selvsamme modstanderpar i semifinalen, men sådan skulle det imidlertid ikke gå i dag, glædeligvis.

Her lagde de to danskere stærkt ud og nåede først til 11 i første sæt. Parret blev dog indhentet som følge af en malaysisk pointstime på fem, der med stillingen 13-13 åbnede sættet op på ny.

Desværre lykkedes det i sidste ende ikke det rød-hvid-klædte par at bibeholde deres ellers indledningsvist beskedne overtag, og på trods af tre danske sætbolde blev det malaysierne, der gik hen og afgjorde første sæt med en sejr over danskerne på 22-24. 

Trods første sæts ulykkelige afslutning kom danskerne godt ud af starthullerne i andet sæt med en 11-6-føring ved opholdet, som de formåede at bevare resten af sættet, som endte 21-15.

Derfra så det danske makkerpar sig ikke tilbage, men fortsatte i stedet de aldeles fremragende takter fra andet sæt, som sikrede dem sejren i tredje sæt, igen med cifrene 21-15, og dermed en udligning i holdkampen til 1-1.Læs også: Danmark slår Rusland på overbevisende facon

I anden herresingle var det Hans-Kristian Vittingshus’ tur på banen, og taget danskerens placering som nummer 25 i verden i betragtning lå presset fra start på hans skuldre i dysten mod den malaysiske Lee Zii Jia, der ligger som nummer 45 i verden. 

På pointtavlen måtte Vittinghus i første sæt følges ad med sin modstander, som blot var få skridt bag ham helt frem til det sidste, hvor det desværre lykkedes malaysieren at tage sættet 18-21.

Til gengæld var Vittinghus i første omgang vaks til at vriste første sæt af sig og komme stærkt igen i første halvdel af andet sæt med en 11-3-føring ved ophold. 

Vittinghus udbyggede siden sit forspring til 16-6, men så begyndte det ellers at gå ned ad bakke for danskeren, hvis spil i stigende grad blev præget af fejl. 

Presset synes at melde sig hos Vittinghus, og det var hans modstander flink til at udnytte, hvilket i sidste ende udmøntede sig i en malaysisk kamptriumf med resultatet 18-21 i andet sæt. 


Således skulle de sidste to kampe vise sig at blive altafgørende for gruppefinaleopgørets endelige udfald i kraft af Malaysias føring på 2-1.

Og med et nederlag i første sæt på 19-21 i Mathias Boes og Mathias Christiansens herredouble begyndte det at se sort ud for danskerne. 

I andet sæt fandt makkerparret dog det spil frem, der skulle til for at slå modstanderne, Aaron Chia og Teo Ee Yi, og med det lykkedes det de to danskere at styre nogenlunde sikkert, men dog ikke roligt, mod sejren med cifrene 21-10, 21-18.


Opskriften på en omgang dagens mand i skysovs lå således Jan Ø. Jørgensen lige for oven på de to Mathias'ers herredoublesejr og udligningen til 2-2.

Den opskrift var dog udfordrende helt at følge, om end det lykkedes til sidst. 

Jan Ø. Jørgensen kom nemlig skidt fra start og var bagud 6-15, inden han begyndte at få gang i sit spil, hvorpå han kravlede op ad pointstigen. Han nåede dog ikke at indhente sin modstander Iskandar Zulkarnain Zainuddins forspring og tabte derfor sættet 16-21. 

Danskeren gav imidlertid ikke op så let, og med hårdt arbejde lykkedes det ham at vindet andet sæt 21-17. 

Således skulle hele holdkampen afgøres i et sidste, tredje sæt, hvor både danskeren og malaysieren så stadig mere matte ud. 

Heldigvis var det Jan Ø. Jørgensen, som stod distancen, og med en overbevisende 21-14-sejr sikrede han Danmark gruppesejren foran Malaysia. 

Næste gang, vi ser de danske herrer såvel som de danske damer i aktion, bliver således i kvartfinalerne.

Husk, at du kan se meget mere til de danske spillere under Thomas & Uber Cup på Badminton Danmarks sociale medier:
 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?