Badmintonphoto

Danmark taber Uber Cup-kvartfinalen til overmagten fra Kina

24-05-2018 08:11 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Det danske Uber Cup-hold tabte 1-3 til andenseedede Kina, hvor Mia Blichfeldt vandt danskernes eneste sejr over verdensranglistens nummer fem. Med nederlaget er Danmarks damelandshold dermed ude af Uber Cup.

Kina var desværre en lige så stor udfordring, som man på forhånd kunne frygte som dansker. Mia Blichfeldt gav ellers Danmark en drømmestart, men med tre efterfølgende nederlag til henholdsvis Line Kjærsfeldt, Maiken Fruergaard/Sara Thygesen og Natalia Koch Rohde tabte Danmark kvartfinalen 1-3.

Der var ellers god tro på, at overraskelsen kunne indtræde, da Mia Blichfeldt for første gang i karrieren slog Chen Yufei. Blichfeldt gik til ophold foran 11-9, og selvom det var tæt hele vejen, formåede Solrød Strand-spilleren at hive første sæt hjem 21-18 efter en stærk performance.
Desværre fik verdensranglistens nummer fem fra Kina for mange pointstimer af fire til fem point i andet sæt som gjorde, at hun til sidst tog sættet 21-13. Blichfeldt havde problemer med at spille helt til baglinjen, hvilket gav Yufei nogle favorable chancer, som hun udnyttede. 

20-årige Blichfeldt kom stærkt tilbage i tredje og afgørende sæt og vandt med hele 21-12, og dermed bragte hun Danmark foran 1-0 i kvartfinalen. Det var hendes største sejr i karrieren, ifølge hende selv.

De to spillere havde mødt hinanden to gange tidligere. Senest til All England, hvor Yufei vandt 21-17, 21-12. Det andet møde var tilbage til German Junior i 2014. Her vandt kineseren i tre sæt.


Line Kjærsfeldt skulle forsøge at følge op på den imponerende præstation, som Blichfeldt havde leveret.

Team Skælskør-Slagelse-spilleren fik også en god start og var foran indtil 9-9 i første sæt. Derfra fik Gao Fangjie blandt andet to pointstimer af henholdsvis fire og fem point, hvilket gav hende en sætsejr på 21-11. De samme cifre gjorde sig gældende i andet sæt, hvor Kjærsfeldt til gengæld ikke nåede at være foran.


Hvis Danmark skulle foran igen krævede det en sejr til Maiken Fruergaard/Sara Thygesen, som skulle op imod verdensmestrene Chen Qingchen/Jia Yifan. Danskerne fik desværre en forfærdelig start og kom bagud 0-8, før de arbejdede sig stille og roligt tilbage, men de var aldrig i nærheden af at nå de 21 point først, hvorfor kineserne vandt 21-10.

I andet sæt fik de til gengæld en god start, og var foran ved stillingen 9-8. Men verdensmestrene fra 2017 havde bedre styr på vindforholdene end danskerne, som havde problemer i de forhold. Derfor måtte Fruergaard/Thygesen desværre forlade banen med et samlet nederlag på 10-21, 13-21.


Til den fjerde kamp havde Kina derfor matchbold til at spille sig videre til semifinalen. Omvendt kunne Natalia Koch Rohde med en sejr over Li Xuerui udligne til 2-2 for Danmark.

Det så til at starte med ikke ud til, at det skulle lykkes for Skovshovedspilleren at få skeen under den tidligere indehaver af førstepladsen på verdensranglisten. Li Xuerui overlod ingen chance til danskeren, som tabte første sæt 7-21.

I andet sæt kom Natalia Koch Rohde til gengæld bedre med. Men fra 7-7 tog kineseren 11 point i træk og bragte sig dermed foran 18-7. Det blev til sidst til et nederlag til Natalia Koch Rohde på 7-21, 9-21.

Det betød, at Danmark desværre måtte se sig slået 1-3 til Kina, som er den mest vindende Uber Cup-nation nogensinde med 14 mesterskaber.
Selvom det desværre blev til et exit for Uber Cup-holdet har de leveret flere fornemme præstationer og levet op til målsætningen om en kvartfinale.

Det danske Uber Cup-hold rejser hjem natten til fredag klokken 01.20 lokal  tid, Bangkok, med Thai Airways TG 950. Ankomst i Kastrup Lufthavn forventes at blive 7.40 dansk tid.

Husk at du kan se meget mere til de danske spillere under Thomas & Uber Cup på Badminton Danmarks sociale medier:
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
Youtube


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?