Badmintonphoto

Danmark spiller sig suverænt i Thomas Cup-semifinalen

24-05-2018 22:29 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Det danske Thomas Cup-mandskab holder fortsat sin seedning ved mesterskabet og er nu videre til semifinalen mod Japan efter en forrygende 3-0-triumf over Sydkorea. Således er målsætningen om en medalje nu nået.

Tre point var, hvad det danske Thomas Cup-mandskab i dag skulle bruge mod Sydkorea for at sikre sig en plads i semifinalen mod Japan og dermed nå målet om medaljer. 

Og det behøvede de forsvarende verdensmestre såmænd blot tre kampe til, i og med de på stribe kunne hive tre sejre hjem og dermed slå Sydkorea overlegent, 3-0.

Dagens første individuelle kvartfinaleopgør stod mellem nummer et og nummer to på verdensranglisten, henholdsvis danske Viktor Axelsen og sydkoreanske Son Wan Ho, som frem til i dag havde mødt hinanden 10 gange før, hver med fem sejre i behold.  

Fra først spillede bold var der en glødende gejst at bemærke hos Axelsen, som i dag, modsat gårsdagens kamp mod Lee Chong Wei, hurtigt fandt længden på banen og kom stærkt fra start med et forspring på otte point ved første ophold. 

Danskeren fortsatte sit gode spil i anden halvdel af sættet, som han tilsvarende vandt med otte point til forskel, 21-14.

I andet sæt kom Viktor til gengæld dårligere fra start, og på trods af en to-nul-føring tog koreaneren syv point i streg og lagde sig betragteligt i front, frem til han endeligt vandt sættet 14-21.


Således måtte den danske verdensetter ud i et tredje sæt, der skulle blive hans første af slagsen nogensinde ved et Thomas Cup af de 13 hidtidige kampe, han havde spillet frem til i dag, som alle er blevet afgjort i to sæt.

Om end serven sættet igennem skiftede fra side til side, kunne Viktor Axelsen trods en koreansk challenge på danskerens første matchbold afgøre kampen på selvsamme med cifrene 22-20.


Med første point på dansk konto var det således op til Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding at føje yderligere til. Og som sagt så gjort.

Indledningsvist byggede det danske makkerpar nemlig nøje videre på det fremragende spilfundament, som vi så dem anlægge i gårsdagens kamp mod Malaysia. Efter bare et kvarters spil havde danskerne således lukket første sæt med cifrene 21-11.

I andet sæt fandt de fladtsøgende koreanere, Chung Eui Seok og Kim Dukyoung, bedre vej ind i kampen, og de to par skiftedes til at tage føringen i store dele af sættet. 

Imidlertid lykkedes det de rutinerede rødklædte at rive sejren i land på deres anden matchbold, 21-19. 


Med en føring på 2-0 havde Danmark således tre gode skud tilbage i bøssen for at afgøre kampen og sikre en dansk semifinaleplads. 

I 2016 var det Hans-Kristian Vittinghus, som vandt den femte og afgørende kvartfinalekamp mod Japan, der sikrede Danmark en plads i semifinalen.

I år skulle det tilsvarende vise sig at blive den 32-årige danske herresinglespiller, som kunne knytte næven på vegne af hele det danske hold oven på en vundet kvartfinale.


Gårsdagens nedslående nederlag havde danskeren nemlig lagt langt bag sig, og således kom Vittinghus i dag godt fra start og først til 11. Derfra trak danskeren blot yderligere fra sin modstander og sikrede sig sættet på overbevisende facon 21-8.

Desværre lykkedes det modstanderen, Lee Dong Keun, at gøre comeback i andet sæt med en sejr på 15-21.

Ikke desto mindre blev det i sidste sæt Vittinghus, som kæmpede sig sættet, sejren og hele holdkampen hjem med slutcifrene 21-17. 


Med tre vundne opgør i hus var semifinalepladsen derfor det samme, og dermed kan Mathias Boe, Mathias Christiansen og Jan Ø. Jørgensen, som ellers var sat på i dagens holdopstilling, få lov at restituere en dag endnu, inden kampen om metallet begynder.

Danmark møder således Japan i semifinalen, efter japanerne i dag slog Frankrig 3-1 i deres kvartfinaleopgør. Semifinalekampen spilles i morgen klokken 13 dansk tid og kan ses på TV 2 Sport.

Husk, at du kan se meget mere til de danske spillere under Thomas & Uber Cup på Badminton Danmarks sociale medier: 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?