Danmark lider snævert nederlag i semifinalen mod Japan

25-05-2018 19:25 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Der var lagt op til et brag af en holdkamp i Thomas Cup-semifinalen mellem Danmark og Japan, og det må vi i den grad sige, at vi fik. Desværre gik det ikke Danmarks vej, da Thomas Cup-holdet tabte 2-3 til verdensmestrene fra 2014, Japan. Dermed kommer Danmark ikke til at genvinde Thomas Cup.

Det var en semifinale bestående af de to nationer, som havde vundet de to seneste udgaver af VM for herrelandshold – Japan i 2014 og Danmark i 2016. Nu skulle det så afgøres, hvem der fortsat skulle have muligheden for at spille med om Thomas Cup-trofæet.

Desværre var det kun de danske doubler, som formåede at hente sejre i holdkampen, mens de danske herresingler alle blev slået i to sæt, hvoraf chancerne for at snubbe første sæt fejlede. Det betyder, at guldmedaljerne fra 2016 nu må skiftes ud med bronzemedaljer.

Viktor Axelsen lagde som vanligt ud i første herresingle. Denne gang stod han overfor Kento Momota, som har vist skræmmende styrke på det seneste. Blandt andet med sejre over Lee Chong Wei, Chen Long og Shi Yuqi ved Asia Championships, og her ved Thomas Cup vandt han over Chou Tien Chen.

Axelsen og Momota havde inden dagens semifinale stået overfor hinanden i syv kampe, og af dem havde danskeren tabt seks – heriblandt gruppespilskampen ved Thomas Cup i 2014 med 19-21, 19-21. Så verdensmesteren havde i den grad sparret op til revanche.

Desværre fik fynboen ikke indløst revanchen, for allerede fra start af satte Momota sig på kampen. Verdensranglistens nummer 12 endte med at vinde kampen 21-17, 21-9, og det var tydeligt at se, at Viktor Axelsen var mærket efter gårsdagens 70 minutters kamp mod Son Wan Ho, hvilket var karrieres længste Thomas Cup-kamp. Bevægeligheden var ikke nær så god fra Axelsens side som vanlig, og mens Momota sugede alt op fra gulvet, kom danskeren til at knokle forgæves på den anden side af nettet.

Det var også en alt andet end tilfreds Viktor Axelsen, som vi mødte i mixed zone efter kampen, der bragte Danmark bagud 0-1 i semifinalen.


I første herredouble havde Badminton Danmarks sportslige ledelse rystet posen. Mads Conrad var sat sammen med Mathias Boe, ligesom ved Thomas Cup i 2016, hvor de spillede sammen i to kampe – mod henholdsvis Malaysia og netop Japan, hvor de slog Endo/Hayakawa 21-16, 21-17 i kvartfinalen.

Og overraskelsen virkede som håbet, og Danmark fik udlignet til 1-1. I to sæt slog de verdensranglistens nummer seks, Sonoda/Kamura, med 21-18, 21-15. Servesituationen var som altid afgørende, og den styrede danskerne gennem store dele af kampen, mens der omvendt ikke blev slået mange smash i gulvet. Det var ved nettet, at kampen blev afgjort, hvilket Mathias Boe også sagde til os efter kampen.


Hans-Kristian Solberg Vittinghus afgjorde kvartfinalen mod Japan i 2016 med en 23-21, 21-17-sejr over Takeshita. Nu kunne matchvinderen fra i går mod Sydkorea igen gøre det onde ved japanerne i sin kamp mod verdens nummer 14, Kenta Nishimoto.

Desværre gik det den anden vej med et nederlag på 19-21, 11-21 til ”HK”. Danskeren var ellers tæt på at stjæle første sæt efter at have været bagud 4-12. Men selvom han fik bragt sig på 19-18, viste Nishimoto sig stærkest på de sidste afgørende bolde. I andet sæt var Solrød Strand-spilleren med til ophold, men derfra tog japaneren stimer af henholdsvis fire og fem point, som lukkede kampen. 

Nishimoto spillede ifølge Vittinghus med stor kvalitet i sine overspilninger, hvilke lagde ham under et konstant pres.


Bagud 1-2 var det op til Kim Astrup/Anders Skaarup at holde de rød-hvide i live, da en sejr til Japan ville sikre dem en plads i finalen.

Kim Astrup/Anders Skaarup ligger nummer 9 i verden, og de skulle op imod Kaneko/Inoue, som ligger nummer 11 på verdensranglisten. De danske drenge fik dog ikke den bedste start på det opgør, da de var bagud hele første sæt, som de også endte med at tabe 17-21. 

Men ligesom i 2016 fik de vendt kampen og sikret sig de to efterfølgende sæt: 21-16, 21-15. Netop semifinalen mod Malaysia sidste år kunne de bruge mentalt, da det så værst ud, fortæller Anders Skaarup.


Nu lå fjerbolden hos Jan Ø. Jørgensen, som kunne sende Danmark i den andet Thomas Cup-finale i træk.

Jan Ø. Jørgensen har været med til Thomas Cup siden 2008, men i alle de VM’er for hold han har deltaget i, har han ikke formået at slå sin direkte japanske modstander. Han har haft tre forsøg – to mod Tago og en mod Ueda i 2016. Alle tre kampe er endt med nederlag, og det blev desværre også tilfældet i dag.

Danskeren var bagud gennem hele første sæt indtil 13-13, hvor han hentede to føringsperioder indtil 16-16. Her kom Kanta Tsuneyama tilbage og tog sætsejren på 21-18. I andet sæt havde japaneren kvaliteten til at lægge boldene på samtlige linjer, mens danskeren havde problemer med det selv samme. Det betød i sidste ende, at Tsuneyamas holdkammerater kunne storme på banen og fejre sejren med en samlet sejr på 21-18, 21-11 og en semifinalesejr på 3-2. 


Med det resultat får Danmark ikke mulighed for at forsvare titlen i søndagens finale. Men de danske drenge tager trods alt ikke tomhændet hjem fra Thailand. Med en plads i semifinalen har holdet vundet bronze. Det var Badminton Danmarks målsætning at komme fra Thomas Cup med en medalje.

Det er sjette gang, at Danmark bliver slået ud i semifinalen. Senest var i 2012 med et nederlag på 1-3 til Sydkorea. Ellers har man opnået den placering i 2002, 2000, 1998 og 1990.

Thomas Cup-finalen bliver mellem Japan og Kina. Den spilles på søndag klokken 8.00 dansk tid.

Husk, at du kan se meget mere til de danske spillere fra Thomas & Uber Cup på Badminton Danmarks sociale medier:


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?