Badmintonphoto

Sportschefen evaluerer: Trænerne havde modet i godkendt Thomas & Uber Cup

26-05-2018 14:29 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Med en kvartfinaleplads til Uber Cup-holdet og en medalje til Thomas Cup-holdet levede både dame- og herrelandsholdet op til Badminton Danmark og Team Danmarks målsætninger. Derfor godkender sportschef Jens Meibom også de danske resultater, og hylder landstrænernes modige beslutninger.

Danmark kommer først i Main Hall igen på søndag, når medaljeoverrækkelsen til Thomas Cup-holdene skal finde sted. Det står klart efter Danmarks semifinalenederlag på 2-3 til Japan i går. 
Men selvom det danske herrelandshold ikke får mulighed for at genvinde VM-titlen, så indfrier de målsætningen om en medalje, hvilket glæder Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, der dog stadig er ramt af gårsdagens nederlag.

- Resultatmæssigt kan vi godkende både Thomas og Uber Cup. Vi kommer hjem med de målsætninger, som vi på forhånd havde sat os, men der er ingen tvivl om, at vi i staben, og også spillerne, er sindssygt skuffet ovenpå nederlaget til Japan. Vi havde chancerne undervejs i semifinalen til at gå i finalen, men vi må erkende, at Japan præstererede på et højere niveau i de afgørende momenter, siger Jens Meibom.

De danske herredoubler går ubesejret gennem Thomas Cup, selvom landstrænerne valgte at bringe fire forskellige konstellationer i spil. 

- At vores herredoubler går ubesejret gennem mesterskabet er rigtig, rigtig flot, og herredoublespillerne har generelt spillet på et meget højt niveau under mesterskabet. Samtidigt har vi haft store overvejelser omkring vores doublekonstellationer op til de enkelte kampe, men trænerne foretog nogle gode taktiske valg undervejs. Især i semifinalen synes jeg, at vi foretog et modigt valg. Trænerne risikerede stor kritik ved at bryde Mads Conrad/Mads Kolding op i semifinalen, efter at de havde leveret på højt niveau ved mesterskabet. 
- Men trænerne havde modet til at sætte Conrad sammen med Boe, hvilket jeg mener var en taktisk genistreg, som også gav bonus. Samtidigt har det været fedt at opleve opbakningen fra spillerne til de beslutninger, der er blevet truffet. Vi ved, at Mads Kolding rigtig gerne ville have spillet semifinalen, men her bakker han hundrede procent op om beslutningen og støtter holdet gennem hele kampen. Det synes jeg viser karakter og er et udtryk for det stærke sammenhold, der er på Thomas Cup-holdet, siger Jens Meibom.

Omvendt viste herresinglerne ikke et kontinuerligt, højt niveau igennem hele mesterskabet.

- Vores herresingler har i mange andre holdsammenhænge været solide, men har ved dette mesterskab haft spillemæssige udfald undervejs. Det skal vi – sammen med spillerne - hjem og evaluerer på, for at vi næste gang til Thomas Cup i 2020 forhåbentlig kan holde et højt niveau i alle kampe, siger Jens Meibom.

Jens Meibom finder også mange positive elementer i damelandsholdets præstation ved Uber Cup, der endte med en kvartfinale for sjette år i træk.

- Jeg synes, at de unge piger håndterer fraværet af Christinna (Pedersen, red.) og Kamilla (Rytter Juhl, red.) rigtig flot. Det er ikke nemt at skulle undvære en af verdens bedste damedoubler, men de håndterer situationen rigtig flot, står sammen som hold og går ind til opgaverne med gejst og energi. Og så leverede flere af spillerne også rigtig flotte individuelle præstationer, hvor især Mia Blichfeldts sejr mod nummer fem i verden, Chen Yufei, fra Kina var imponerende, siger Jens Meibom.
Det var sjette år i træk, at kvartfinalen blev endestationen for Danmarks damelandshold ved Uber Cup. Denne gang var det Kina, som var stopklods med deres sejr på 3-1. Det var også sjette gang, at Danmarks Thomas Cup-hold blev slået ud i semifinalen. Senest var i 2012 med et nederlag på 1-3 til Sydkorea. Ellers har man opnået den placering i 2002, 2000, 1998 og 1990. 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?