Badmintonphoto

Kenneth Jonassen vurderer de danske VM-lodtrækninger

17-07-2018 11:19 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
BWF har i dag foretaget lodtrækningen for samtlige spillere til VM, der begynder om 13 dage. Her er alle 17 danskere naturligvis i blandt, og nedenfor vurderer cheflandstræner Kenneth Jonassen hver enkel spillers lodtrækning til årets verdensmesterskab.


Herresingle:
Viktor Axelsen (1): Overordnet ser Viktors lodtrækning fornuftig ud. Man kan sige, at det er en nem første runde efterfulgt af en tricky anden runde mod kinesiske Huang Yuxiang på hjemmebane. Det er altid en svær størrelse. Huang har tidligere været i All England-semifinalen, så ham skal man have respekt for. Ottendedelsfinale kan blive mod Ka Long Angus og så en eventuel kvartfinale mod Chen Long, der selv har en svær lodtrækning. Men Chen Long på hjemmebane er altid svær. Til China Open vandt Long i tre sæt over Viggo i finalen, og han er svær at håndtere på hjemmebane og ønsker formentlig revanche fra sidste års VM. Men der er ingen tvivl om, at anden runde-kampen er det, som sætter Viktors VM i gang. 

Anders Antonsen (16): Absolut den herresingle, som har fået den sværeste modstander i første runde. Tanongsak Saensomboonsuk (tidligere DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR vinder, red.) har han netop tabt til ved Malaysia Open, så der er revanche til gode for Anders. Det er en tricky kamp, som får fuld fokus herfra.

Hans-Kristian Solberg Vittinghus: ”HK” har fået Kai Schaefer, som er en svær tysker at møde. Bagefter venter Tommy Sugiarto måske, som virkelig er i form for tiden. Han har været storspillende indenfor de seneste fjorten dage med en finale ved Thailand Open og en semifinale i Malaysia Open.

Rasmus Gemke: Gemke har fået en interessant lodtrækning mod en fin polak (Adrian Dziolko, red.) i første runde. En kamp hvor han er favorit. Så venter Chou Tien Chen formentlig i anden runde, som han tidligere har spillet godt imod. Han kan gå frisk til opgaven mod en favorit. Det er en god mulighed for at få god mesterskabserfaring for Rasmus. 


Damesingle:
Mia Blichfeldt: Mia har Perminova i første runde. Det er rigtig godt, men så venter Ratchanok i anden runde, som bliver en svær opgave. Vi havde nok håbet på en lavere seedet spiller, men Mia kender hende, og det bliver en god mulighed for hende at hente endnu mere mesterskaberfaring, og så må vi se, hvor meget hun kan drille hende.

Line Kjærsfeldt: Svær første runde mod en kineser, som spiller på hjemmebane. Chen Xiaoxin har ikke så meget mesterskabserfaring, så det skal vi se, om vi kan udnytte til vores fordel, men at spille mod de her unge kinesere på deres hjemmebane er altid en meget vanskelig opgave at løse.

Herredouble: 
Carsten Mogensen/Mathias Boe (3): Positiv lodtrækning til Mathias og Carsten. Hvis vi skal være hårde, ville vi gerne være i modsatte halvdel end Marcus Gideon/Kevin Sukamlujo, men omvendt ser vores vej mod kvartfinalen fornuftig ud, da vi møder spillere, som vi har en positiv statistik mod. 

Mads Conrad/Mads Kolding (6): Meget svær første kamp mod de unge kinesere He Jiting/Tan Qiang. Mads og Mads skal spille god badminton fra kamp nummer et. De skal være skærpet fra starten af. 

Kim Astrup/Anders Skaarup (8): Udfordrende lodtrækning for at sige det mildt. I deres anden runde kommer de til at møde enten Indiens eller Englands bedste herredouble. En svær ottendedel venter også alt andet lige, og så er det lige meget hvem de møder der. Det er en sprængfyldt ottendedel, de er landet i her. 


Damedouble:
Sara Thygesen/Maiken Fruergaard (15): De har fået fuldt udbytte af, at de har været seedet. De har mulighed for at møde thailænderne Jongkolphan/Rawinda i en eventuel ottendedelsfinale, som de mødt før og spillet minimum et tæt sæt mod i hver kamp, så det bliver spændende.
 

Mixeddouble:
Mathias Christiansen/Christinna Pedersen (4): De har en hård vej foran sig. De møder parret fra Hong Kong Lee/Chau, som vandt VM-bronze sidste år. De skal performe fra første bold, så selvom de er seedet som nummer fire, bliver det udfordrende for dem fra start til slut.

Niclas Nøhr/Sara Thygesen: Det er måske der, vi er blevet hårdest ramt rent lodtrækningsmæssigt. Men hvis de kan komme igennem første runde, er der muligheder, men de skal spille op til deres allerbedste for at komme videre.


Opsummering: Det er nogle åbne lodtrækninger, hvor vi er lykkes med ikke at ramme de allerværste modstandere, men vi har heller ikke fået det, som man ville kalde en super lodtrækning. Der er mange af vores gode spillere, som tidligt til VM skal spille op til højt niveau, så der er få, som får en blød indgang til mesterskabet. Så vi skal komme og være skarpe fra kamp nummer et. Det kan jeg personligt godt lide, fordi det er det, vi er vant til på World Touren.

Verdensmesterskabet spilles den 30. juli til den 5. august i kinesiske Nanjing Youth Olympic Games Sports Park Arena.  


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?