Badmintonphoto

Kenneth Jonassen: Vi var to point fra en perfekt dag

31-07-2018 16:45 |  Badminton.dk |  Stine Greve
Dagens VM-menu stod på walkover-sejre, et flot mentalt comeback og en helt forrygende præstation, der blot var to point fra at skabe en sensation. I modsætning til i går, var der tilfredshed at spore hos den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen.

- I dag var vi to point fra en helt perfekt danskerdag og det havde selvfølgelig været helt exeptionelt, hvis Mia havde vundet. Jeg vil dog stadig sige, at det var en helt igennem godkendt dag i dag, siger Kenneth Jonassen.

Det var også dagen, hvor endnu en flok af de danske spillere trådte ind i VM, og det blev til sejre til alle de ”nye” danskere. To af sejrene kom på lidt ærgerlige baggrunde, idet Tanongsak Saensomboonsuk allerede inden kampstart trak sig fra kampen mod Anders Antonsen, mens Mathias Christiansen/Christinna Pedersen nåede at vinde første sæt 21-11 over Lee Chun Hei Reginald/Cheau Hoi Wah fra Hong Kong inden modstanderne måtte opgive at fuldføre.

- I det ene sæt, vi fik set fra mixen, der synes jeg, at de kom skærpede ud. De var skarpe i gameplanen og viste godt touch og god bevægelighed på banen. Det var egentlig okay med en walkover-sejr til Anders, for det var en rigtig svær opgave, han stod overfor – dermed ikke sagt, at han ikke kunne have løst den. Han fik trænet med Viktor og Gemke og set lidt video af sin kommende modstander, så han fik brugt det konstruktivt, at han ikke skulle spille. Nu er han dog sulten efter at komme i kamp, siger Jonassen

Vil du opleve badmintonstjerner fra hele verden helt tæt på? Så klik her for at sikre dig din billet til DANISA DENMARK OPEN 2018 presented by VICTOR som spilles i Odense i uge 42.

Den eneste dansker, der var i aktion for første gang i dag, og som kom til at spille en fuld kamp var Hans-Kristian Solberg Vittinghus, der var oppe mod tyske Kai Schaeffer.

Vittinghus lagde stærkt ud og vandt første sæt 21-13. I andet sæt var det en anden udgave af danskeren, der var på banen, og det udnyttede tyskeren til at snuppe sættet 21-17. Inden i dag var det endnu ikke lykkes Vittinghus at vinde en kamp i tre sæt ved et VM, men det lavede han gevaldigt om på. Det var tydeligt, at Vittinghus fra starten af tredje sæt var tilbage på sporet, og han satte Schaeffer til vægs med 21-7.

- HK spiller rigtig godt i første sæt, og følger den gameplan, vi havde lagt. I andet sæt går det simpelthen for langsomt og han spiller for kort, og så er det ikke noget problem for Kai Schaeffer at gå ind og lave point, siger Jonassen og fortsætter.

- Inden tredje sæt bad jeg ham om at opsummere gameplanen og gengive den coaching, jeg lige har givet ham, og det gjorde han perfekt. Han kom mentalt tilbage på sporet og formåede igen at sætte et højt grundtempo lægge pres på modstanderen.

Læs også: Kenneth Jonassen: En lidt blandet dag, hvor jeg gerne lige ville have haft en sejr mere.

I de tidlige morgentimer spillede Mia Blichfeldt sin hidtil længste kamp ved et VM nogensinde, da hun leverede en helt forrygende præstation, der, desværre, lige akkurat ikke var nok til en sejr over den tidligere verdensmester, og fjerdeseedede ved VM, Ratchanok Intanon fra Thailand.

- Mia spiller exceptionelt godt i dag, og hun viser virkelig sit fulde potentiale. Hun viser, at hun også mod de allerbedste spillere godt kan være med på både taktik og tempo, og at hun kan lave sine egne point. Desværre når hun ikke helt i mål i dag, og hun falder, måske forståeligt nok, lidt sammen i starten af tredje sæt.

Blichfeldt vandt første sæt 21-16 og bragte sig med imponerende flot spil foran 19-16 i andet sæt. Desværre kom Ratchanok tilbage og vandt andet sæt 22-20, og det kom Blichfeldt sig ikke helt over i tredje sæt. Her var Ratchanok klart bedst og vandt 21-10.

- Når støvet fra den her kamp har lagt sig, så er jeg sikker på, at Mia godt kan se, at det var en rigtig positiv præstation. Nu ved hun, at hun kan, og hun ved også godt, hvad det var for nogle ting, der ændrede sig i løbet af kampen, og som hun skal hjem og arbejde videre på.

Klik her for at se resultaterne fra alle dagens kampe ved VM i Nanjing.

I morgen træder de sidste danskere ind i turneringen, da vi skal have alle tre danske herredoubler i aktion, samt damedoublen med Sara Thygesen/Maiken Fruergaard. Ydermere skal alle fire danske herresingler også i aktion igen i morgen, så der er en masse danske kampe at glæde sig til.

- I morgen bliver en rigtig spændende danskerdag, hvor der venter svære kampe til stort set alle. Viktor bliver for alvor testet mod en ung kineser på hjemmebane, Anders møder en rutineret ræv fra Vietnam, som han aldrig har spillet mod før, Gemke skal møde Chou, som han havde en tæt kamp mod for fem uger siden og endeligt skal HK møde Sugiarto, som han ikke har den bedste statistik mod, men som han ikke har mødt længe, siger Jonassen og fortsætter.

- Alle tre herredoubler skal virkelig være klar fra start og være 100% fokuserede. Især Mads og Mads har en svær kamp mod et ung kinesisk par, som kommer blæsende med alt, hvad de har. Maiken og Sara skal også i aktion for første gang, og de er klare favoritter mod et par fra Tyrkiet, fortæller han inden han afslutter.

- Det afgørende i morgen bliver, hvordan vi kommer til at håndtere den modgang, vi kommer i, når vores modstandere spiller godt. Jeg vil gerne vinde 80-90% af kampene i morgen, men det afhænger også meget af, hvad det er for nogle kampe, og hvordan vi vinder dem. Især er det i 50-50-kampene, at vi gerne skal have marginalerne over på vores side.

I morgen starter kampene igen kl. 04.00 på TV2 Sport og TV2 Play. Viktor Axelsen forventes at være første dansker i aktion, når han går på banen til sin kamp mod kinesiske Huang Yuxiang i den femte kamp på TV-banen. Du kan finde programmet for morgendagens kampe her.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?