Badmintonphoto

Danskerne stryger videre ved VM i Nanjing

01-08-2018 13:59 |  Badminton.dk |  Stine Greve
I dag kom de resterende danskere i aktion ved VM i Nanjing, og det betød, at der var der otte kampe med dansk deltagelse på programmet i dag. Det resulterede i danske sejre i hele syv af dem, hvor kun Rasmus Gemke måtte forlade turneringen.

Den danske trænerstab havde en travl dag i Nanjing i dag, for der var hele otte kampe, hvor de danske spillere skulle kæmpe for videre avancement ved VM. Flere af dem, der skulle i ilden i dag, trådte tilmed ind på de grønne VM-baner for første gang.

- Det har været en meget positiv dag, med mange gode sejre. Spillerne var i dag generelt gode til at håndtere den modgang og de svære situationer, de løb ind i, og de kom stærkt i gennem dem, fortæller den danske cheflandstræner, Kenneth Jonassen.

En af dem, der spillede for første gang i dag, var Anders Antonsen, der i går gik videre på walkover og dermed ikke kom på banen. I dag stod han for første gang over for Tien Minh Nguyen fra Vietnam og fik hevet en sejr hjem på 21-16, 21-18. Det var tilmed den VM-sejr, Antonsen indtil nu i sin karriere har vundet med mindst mulig margin, og med en længde på 45 minutter endte det faktisk også med at blive den længste VM-kamp, den unge dansker indtil nu har spillet.

- Anders var oppe mod en modstander, som ikke rigtig skaber noget selv, og derfor var det en lidt underlig og en lidt svær kamp for Anders at spille. Han skulle selv ind og lave pointene, og jeg synes, at han løste det flot med god variation i sit spil, siger Jonassen.
 
Vil du opleve Anders Antonsen og de andre store badmintonstjerner helt tæt på ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR i Odense i uge 42? Så klik her for at sikre dig din billet!

Antonsen skal i aktion igen i morgen, hvor han kommer på noget af en opgave, idet han skal op mod en af de helt store favoritter til VM-titlen, Kento Momota fra Japan. En kamp, som de ser frem mod i den danske lejr.

- Kampen mod Momota bliver en rigtig rigtig svær kamp, men Anders kan gå ind og spille frit. Han kan bruge kampen til at lære, hvad det er for noget spil, der virker mod den type modstander. Anders skal gå ind og forsøge at styre forbanen og undgå at slå sine angrebsslag hen, hvor Momota viser, at han gerne vil have det. Derudover skal Anders have god variation og temposkift med i sit spil, men han skal samtidig også være tålmodig. Det bliver uden tvivl en svær opgave, fortæller cheflandstræneren.

De tre danske herredoubler trådte også ind i turneringen i dag, og til stor tilfredshed for Kenneth Jonassen blev det til sejre til alle tre konstellationer.

- Det var stærke sejre til alle doublerne. Mads og Mads havde en svær kamp på en yderbane mod unge kinesere, og det er positivt, at de får den lukket i to sæt. Vi vidste også, at det var et par stærke indere, der ventede Kim og Anders, så jeg er godt tilfreds med, at de fik løst den i tre sæt. Hvad angår Boe og Mogensen, så var det lidt en reminder om, at vi ikke kan tillade os at gå ned i tempo, for så kan de andre godt være med, men det er stærkt, at de alligevel får den lukket i to sæt.

Kim Astrup/Anders Skaarup endte i dag med at spille den længste kamp, de nogensinde har spillet ved et VM, da den varede en time og otte minutter, og samtidig er det den tætteste kamp, de ved et VM har trukket sig sejrrige ud af.

Klik her for at se alle dagens resultater fra VM i Nanjing

Også damedoublen med Maiken Fruergaard/Sara Thygesen slog deres første VM-slag sammen i dag, idet de, efter en dårlig start hvor de kom bagud 6-11, besejrede tyrkiske Bengisu Ercetin/Nazlican Inci 21-18, 21-7.

Dagens sidste kamp med dansk deltagelse stod Hans-Kristian Solberg Vittinghus for, da han var oppe mod Tommy Sugiarto fra Indonesien, som er seedet 15 ved VM, er nummer 13 i verden og som Vittinghus i de tre hidtige forsøg endnu ikke havde besejret. Det lavede han heldigvis om på i dag.

Danskeren kom flyvende fra start og snuppede et velspillet første sæt med 21-14. De fremragende danske takter fortsatte i andet sæt, da Vittinghus lukkede kampen med 21-15.

- HK spillede rigtig rigtig godt i dag og viste godt overblik. Han fulgte gameplanen, havde god variation og tålmodighed og så satte han en fremragende defensiv op. Det er virkelig stærkt af ham, at han steppede så meget op fra kampen i går.

Eneste dansker, der ikke spillede sig videre i dag, var Rasmus Gemke, der måtte se sig slået 21-8, 21-17 af den syvende seedede Chou Tien Chen fra Taiwan.

Læs også: Kenneth Jonassen: Vi var to point fra en perfekt dag

De danske trænere får, ifølge Kenneth Jonassen, ikke en travl, men en dejlig dag igen i morgen, hvor alle dagens vindere samt mixeddoublen med Christinna Pedersen/Mathias Christiansen skal i aktion, når der skal spilles om kvartfinalepladser.

- I morgen bliver en dejlig dag. Vi er fire trænere til otte kampe, og vi skal nu i gang med at forberede os til de svære kampe, der venter hele vejen rundt. Igen i morgen skal vi have fokus på at håndtere den modgang, vi møder, og vi skal være i stand til at komme godt gennem den. Det er klart, at modstanden i morgen lige får et nøk opad, så det skal vores spil også have. Når dagen i morgen er slut, vil jeg gerne stå med flere sejre end nederlag, men det jeg egentlig tænker mest over, det er vores egne præstationer, afrunder Kenneth Jonassen.

Igen i morgen er TV2 Sport klar med dagens kampe fra kl. 04.00. Boe/Mogensen spiller første kamp på den ene TV-bane, mens Vikotr Axelsen spiller anden kamp på den anden TV-bane. Du kan finde hele programmet for morgendagens kampe her.

Vi håber naturligvis, at der kommer en masse dejlige danske kvartfinalepladser i hus i morgen, og at I sammen med os vil stå tidligt op for at heppe på danskerne!


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?