Badminton Danmark

Danish Junior Cup-deltagere: - International modstand udvikler vores spil

24-08-2018 16:39 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Spillere fra hele Europa er i disse dage samlet til Danish Junior Cup i Hvidovre og Gentofte, og der er tilsyneladende god grund til at krydse grænser for at prøve kræfter med spillere fra andre nationer. Fremmede spilstile er nemlig med til at udvikle spillerne, fortæller de selv.  

Det siges, at musik er et sprog, som alle kan forstå – det er universelt.

Bevæger sig man i weekenden forbi Danish Junior Cup 2018 for U17 og U19 i henholdsvis Hvidovre og Gentofte, vil man med al sandsynlighed erfare, at badminton langt hen ad vejen kan noget af det samme.

For selvom Hvidovre Badmintonklubs skrånende vægge prydet med vidt forskelligt farvede nationalflag viser, at hallen er befolket med spillere fra hele Europa, så er kommunikationen over nettet overvejende ens. 

For den danske herredouble på bane to synes der i al fald ikke at være nogen tvivl om, hvad franskmændenes highfive på modsatte banehalvdel signalerer oven på en velspillet duel vundet i fransk favør. 

Og for damesinglen på bane fire står skuffelsen snart skrevet i ansigtet på skotten, der netop har måttet lide et tæt nederlag efter en begrædelig afslutning i nettet. 

Heldigvis er det med oprejst pande, at begge spillere mødes over nettet til et håndslag og et tak for kampen. 


Selvom “out” betyder “out” for alle, der siger eller hører det i hallen i Hvidovre denne fredag, så er der trods alt en række spilmæssige forskelle, alt efter hvor man er fra i verden. 

Og det netop én af de ting, der gør en international turnering som Danish Junior Cup til en både sjov og lærerig oplevelse. 

Det fortæller svenske Thyra, Edith og Jessica, der er med på det svenske landshold og efterhånden har spillet en del turneringer i Danmark, fordi niveauet generelt er højere her, end det er i Sverige. 

Hos Edith Urell er oplevelsen, at de internationale turneringer byder på en større spilmæssig variation, end den hun ellers møder hjemme i Sverige, eller når hun deltager i de nationale turneringer i Danmark. 

- Efter hvad jeg har erfaret, så er det gerne, som om hver nation spiller på hver sin måde. Det er svært at forklare nærmere, men jeg tror på, at turneringer som denne er med til at udvikle mig og gøre mig til en bedre badmintonspiller, fordi jeg bliver udfordret på nogle andre måder og områder, end jeg er vant til. Det, tror jeg, medvirker til, at jeg bliver mere komplet som spiller, siger Edith Urell med tilføjelsen.

- Og det er bra!

Læs også: Tre danske mestre: Her er landets lydmæssigt bedste hal.På opvarmningsbanen står den danske U17-landsholdsspiller Marcus Rindshøj og tripper, inden dagens første, men forhåbentlig ikke sidste, herredoublekamp skal spilles.  

Han deltog ligeledes i Danish Junior Cup sidste år, og han har en målsætning om at spille stadigt flere internationale turneringer. 

- Jeg vil rigtig gerne med til Dutch og German Junior næste år, så min plan er at deltage i flere udenlandske U19-turneringer i år, så jeg kan få de point, det kræver for at deltage i Dutch og German, siger Marcus Rindshøj, som til daglig spiller i Lyngby. 


Også han føler, at den udenlandske modstand bidrager til hans udvikling som badmintonspiller. 

- Det er altid anderledes at spille imod udenlandske spillere, fordi de fleste spiller på en anden måde, end man er vant til. Det er fedt at prøve kræfter med, siger Lyngbyspilleren.
 

Ikke langt fra ham står leder i HBC Kasper Larsen og iagttager bane tre, hvor hans søn skal i kamp. 

Han oplever, at en turnering som Danish Junior Cup ikke alene bidrager til at gøre de bedste danske spillere endnu bedre, men også giver bredden en erfaring, de ellers ikke får hver dag.

- Niveauet virker bredt set til at passe rigtig godt. Der er ikke rigtig nogen spillere, danske som udenlandske, der er faldet fuldstændig igennem. Og der har heller ikke været nogle dårlige eller ondskabsfulde episoder, siger han. 

- Jeg tænker, at DJC er en rigtig god turnering for også de spillere, der ikke normalt har muligheden for at møde modstandere fra udenlandske nationer i kraft af for eksempel en plads på landsholdet. Det er der en rigtig god mulighed for at prøve kræfter med her, siger Kasper Larsen. Danish Junior Cup spilles til og med søndag, og har du ikke mulighed for at opleve den internationale ungdomsturnering ved selvsyn, så kan du følge alle resultaterne online.

Du kan følge U19-spillerne via Tournamentsoftware her, eller U17-spillerne, også via Tournamentsoftware, ved at klikke her. 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?