Sikker dansk storsejr i første UEM-landskamp

07-09-2018 09:19 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Det danske ungdomslandshold spillede sig overvejende smertefrit til en 5-0-sejr i mesterskabets første landskamp mod Schweiz. - Spillerne gjorde, hvad der skulle til, på trods af en smule anspændthed, siger U19-landstræner, Jesper Hovgaard.

Første danske landskamp ved UEM i Tallinn blev en højbelagt sejr mod modstanderne fra Schweiz, som ikke fik mange ben til jorden.

Selvom danskerne allerede havde slået sig til kampsejr efter dagens tre første opgør, spilles alle fem kampe i gruppespillet alligevel, uagtet kampscoren, og hvorfor nøjes med en 3-0-sejr, når slutresultatet kan lyde 5-0?

U19-landstræner Jesper Hovgaard klager i al fald ikke oven på førstedagens danske præstation.

- I både dame- og herresingle havde vi lidt udfordringer, som formentlig skyldtes, at både Sophia (Grundtvig, red.) og Magnus (Johannesen, red.) var en lille smule anspændte. Men de håndterede spændingerne godt og gjorde, hvad der skulle til, så alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds med, at det trods alt blev en sejr på 5-0, siger Jesper Hovgaard.

Første point på den danske konto blev tilføjet, 37 minutter efter landskampen blev skudt i gang.

Det blev sikret af forsvarende dansk mester i U17-herresingle, Magnus Johannesen, der besejrede sin schweiziske modstander, Nicolas Mueller, med cifrene 21-19, 21-15.

Næste levende billede på banen var Sophia Grundtvig i kamp mod Milena Schnider.

Den danske damesingle lykkedes på kort tid at bringe første sæt sikkert i hus 21-11, inden modstanderen nåede at komme rigtigt på benene.

Det gjorde hun til gengæld i andet sæt, som gik hen og blev et tæt af slagsen, på trods af at Grundtvig havde et let overtag langt det meste af sættet.

Hen mod enden lykkedes det imidlertid modstanderen at udligne efter at have været nede 16-19.

Danskeren spillede sig siden først til matchbold, men schweizeren ville ikke bukke under og tog tværtimod tre i streg på ny og dermed andet sæt.

Trods en med danske øjne kedelig afslutning på andet sæt blev det glædeligvis Grundtvig, der kunne lukke og slukke kampen med en 21-17-sejr i tredje sæt og en udbygning af den danske føring.

Oven på sejren i damesinglen blev det herredoublernes tur, og to gange Mads’ mulighed for at afgøre landskampen.

Og det skulle såmænd blot tage Mads Vestergaard og Mads Muurholm 27 minutter, inden de med cifrene 21-12, 21-14 havde sikret Danmark deres første landskampssejr ved UEM 2018.

Således kunne henholdsvis dame- og mixeddoublen spille uden det store pres på skuldrene, og de fire danskere endte da også med at glide gnidningsfrit igennem kampene.

Amalie Schulz og Christine Busch besejrede deres modstandere 21-12, 21-14, og mixeddoublen Rasmus Espersen og Freja Ravn klarede skærene med cifrene 21-11, 21-17.

I morgen møder de unge stjerner Litauen, som i dag tabte til gruppens fjerde landshold, Bulgarien.

I lyset af dagens danske præstationer og det, som landstræner Jesper Hovgaard har set fra fredagens andet gruppeopgør, er mavefornemmelsen god.

- Jeg frygter ikke, at hverken Bulgarien eller Litauen kommer med noget, der kan slå os ud. For os kommer de næste to kampe derfor primært til at handle om at få lagt lidt mere på vores spil, kvaliteten i det og få lidt mere føling med hallen og boldene, så vi er trygge og kan ramme et godt niveau, når vi når til kvartfinalen, siger Jesper Hovgaard og tilføjer.

- Det er en lang turnering, og derfor forsøger vi også at få så mange forskellige spillere i kamp som muligt her i de indledende kampe for at få alle spillet ind i turneringen.

Kampen mod Litauen spilles fra klokken 11.30 dansk tid, og du kan streame den live på Badminton Europes Youtubekanal.

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk