Badminton Europe

UEM 2018: Koncentreret indsats sikrer danskerne anden sejr

08-09-2018 14:38 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Den danske UEM-trup fortsætter sejrsstimen fra fredag med en 5-0-triumf over Litauen på andendagen i Tallinn. - Der var god tænding og koncentration på, og spillerne gjorde mere, end der skulle til, siger U19-landstræner Jesper Hovgaard.

Det tog ikke meget mere end to timer for de danske ungdomslandsholdsspillere at vinde lørdagens fem opgør i anden gruppespilskamp ved UEM.

Ikke ét sæt fik modtanderne fra Litauen med sig fra kampen, der endte 5-0 i dansk favør, og det var da også det resultat, som U19-landstræner Jesper Hovgaard havde håbet på og ikke mindst forventet. 

- Selvom det var forventet, at vi skulle vinde stort i dag, så synes jeg faktisk, at spillerne havde rigtig god tænding og koncentration på hele vejen igennem. De håndterede kampene godt og gjorde hver især et stærkt stykke arbejde, som var mere end nok, siger Jesper Hovgaard.


Efter Nicolaj Wolf på 22 minutter havde skaffet Danmark dagens første point på kontoen oven på en sikker herresinglesejr 21-12, 21-8, blev det Amalie Schulz’ tur på banen. 

Den danske damesingle klarede sig snapt igennem første sæt, som hun vandt 21-9 over modstanderen Vitalija Movsovic.

I andet sæt blev hun imidlertid mere udfordret på pointtavlen, og det blev således litaueren, der kunne gå til ophold med en trepointsføring.

Landstræner Jesper Hovgaard påpeger dog, at hverken han eller Amalie Schulz gruede for, at modstanderen skulle gå hen at overtage kampen. 

- Jeg gav Amalie carte blanche til at prøve nogle forskellige ting af. Blandt andet er det nogle meget hurtige bolde, der spilles med hernede, som gør det svært at styre bagbanen. Så det var en helt bevidst investering fra vores egen side at eksperimentere med nogle ting, siger landstræneren. 

Den danske damesingle endte da også med at skrue bissen på i sidste halvdel af sættet, som hun vinder 21-15.


I herredouble var det i dag Mads Muurholm i konstellation med Sebastian Grønbjerg, som fik lov at gøre kampen til 3-0 og dermed sikre landskampssejren.

Selvsamme Muurholm havde fredag fornøjelsen af at spille sammen med Mads Vestergaard, som i dag var blevet rykket over i mixeddoublekategorien.

- Vi har fået nogle flere spillere på banen i dag og prøvet nogle forskellige konstellationer af. Det, tænker jeg, har været en helt klar kvalitet, at vi kan gøre det her i de indledende kampe, siger Jesper Hovgaard. 

Herredoublen kom over kampen på blot 21 minutter med cifrene 21-10, 21-11.

Både på resultat- og kampvarighedsfronten kunne den følgende damedouble, Freja Ravn og Amalie Magelund, stikke deres mandlige landsfæller.

17 minutter tog det damedoublen at slå litauerne Gabija Mockute og Vitalija Movsovic, som ikke fik flere end seks og syv point med sig.

I dagens sidste kamp var det Mads Vestergaard og Christine Busch, som lukkede og slukkede efter sig med cifrene 21-6, 21-13.

Klik her for at se Danmarks trup til UEM 2018.

I morgen spiller Danmark sidste gruppespilskamp, hvor de møder Bulgarien.

Selvom de topseedede, unge danskere er klare favoritter i opgørene, så går Jesper Hovgaard ydmygt til værks.

- De (Bulgarien, red.) har et par kategorier, hvor de er okay stærke. Kampen bliver formentlig lidt i stil med den i dag, og jeg forventer ikke, at vi skal frygte at tabe, men det er en bedre modstander, vi møder i morgen, siger han. 

- I morgen handler det om at gøre gruppespillet færdigt, få mere tid i hallen og mere spilletid med de hurtige bolde. Vi skal koncentrere os om at klø på og ikke gå ned i gear, siger Jesper Hovgaard.  


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?