Badminton Europe

Snævert finalenederlag til Danmark ved UEM

11-09-2018 13:11 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Det danske U19-landshold må desværre tage til takke med sølvmedaljer ved UEM 2018. Det står klart efter finalenederlaget på 2-3 til de forsvarende mestre fra Frankrig. 

Spændingen var i top. 2-2 var stillingen efter de fire første finalekampe mellem 1. seedede Danmark og 2. seedede Frankrig. Nu skulle det hele afgøres i herredoublen mellem Sebastian Grønbjerg/Mads Vestergaard og Kenji Lovang/William Villeger.

Men spændende blev det aldrig for alvor i UEM-finalens sidste kamp. For desværre kunne Grønbjerg/Vestergaard ikke stille noget op mod Lovang/Villeger, som med en sejr på 21-10, 21-9 kunne lade Frankrig hylde som ungdomseuropamestre for andet år i træk. Til stor ærgrelse for Danmarks U19-landstræner, Jesper Hovgaard.

- Vi var ikke cool nok, da det blev svært og vanskeligt. Det er rigtig skuffende, at vi taber i dag, og i mine øjne skulle vi have vundet. Det kan godt være, at det er hårdt sagt, men det betyder rigtig meget for vores spillere, og vi vidste godt, at det i nogle af kampene ville ligge på vippen, men i de kampe rammer vi et dårligt spændingsniveau. 


Danskerne fik ikke den bedste start på finalen, da mixeddoublen gik til franskmændene efter hele 54 minutter. 

Sebastian Grønbjerg/Amalie Magelund var tæt på at stjæle første sæt fra Arnaud Merkle/Juliette Moinard. Men da de var gået fra 17-20 til 20-20, kunne de desværre ikke holde momentum, hvilket betød, at sættet gik til Frankrig 22-20.

Danskerne slog flot igen ved at tage andet sæt 21-14, men i tredje og afgørende måtte de se sig slået med 19-21, efter at have været foran 17-12. Og netop den del af finalen kom til at præge de danske præstationer ifølge Jesper Hovgaard. 

- Det sætter sig i holdet, at vi taber mixeddoublen, og Frankrig håndterer herredoublen meget bedre end os. Vi havde godt styr på det gennem kampen, men vi var desværre ikke kolde nok. Den kamp synes jeg, vi skulle have lukket, så det var rigtig ærgerligt, at vi ikke gjorde det, siger Jesper Hovgaard, der også kigger indad.

- Jeg skal selvfølgelig også reflektere over, hvad vi kunne have gjort bedre i trænerteamet. Hvad kunne vi have gjort anderledes, osv., siger Hovgaard. 


Bagud 0-1 i finalen var det Line Christophersens tur. U19-danmarksmesteren fra Gentofte styrede damesinglen fra start til slut og var på intet tidspunkt bagud mod Léonice Huet. Dermed kunne hun udligne til 1-1 for Danmark med en 21-13, 21-16-sejr. 

Desværre kunne 16-årige Magnus Johannesen ikke stille noget op mod 18-årige Arnaud Merkle i herresinglekampen. Merkle havde fået genvalg efter sin sejr i mixeddouble, og selvom han havde spillet 54 minutter i mixeddoublen, havde han stadig rigeligt med kræfter tilbage.

Johannesen fra Triton hang godt på i første sæt, men i andet var niveauforskellen for stor, og det endte derfor med et samlet nederlag på 19-21, 8-21 for U17-danmarksmesteren. 


Heldigvis slog Danmarks stærke damedouble med Amalie Magelund/Freja Ravn hårdt igen mod Léonice Huet/Juliette Moinard, da de vandt overlegent med 21-13, 21-8. 

Sølvmedaljerne i UEM-holdturneringen er det bedste danske resultat, siden Danmark vandt guld i 2013. 

Nu venter den individuelle turnering til UEM i Tallinn, Estland, som begynder senere i dag. 

- Meget fokus kommer nu til at gå på at samle spillerne op til den individuelle turnering, som starter om mindre end to timer. Jeg håber, at de bliver klar, for der ligger hård modstand og venter på os der.  


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?