Badminton Europe

Fem danske semifinaler i hus ved UEM

14-09-2018 21:54 |  Badminton.dk |  Stine Greve
Status efter en lang dag i Tallinn for de danske spillere er, at vi i morgen får dansk deltagelse i fem kvartfinaler og er repræsenteret i fire ud af fem kategorier. Ifølge den danske U19-landstræner Jesper Hovgaard, bød dagen både på ærgerlige nederlag og gode præstationer, og efterlader en lille bismag i munden af, at der gerne måtte være lidt flere danskere, der skulle i aktion i morgen.

- Vi er fra Danmark, så helt overordnet set er vi skuffede over, at vi ikke har flere med videre. Vi stiler højt og har store ambitioner, og i dag havde vi mulighederne for at få flere igennem til i morgen. Vi har fem med videre til semifinalerne, som leverede nogle gode præstationer i dag, og det er rigtig godt, men det har også været en dag, hvor der har været nogle hårde nederlag, siger Jesper Hovgaard.

Tidligere i dag blev der spillet ottendedelsfinaler, og her måtte Magnus Johannesen, der tabte 13-21, 14-21 til Lukas Resch fra Tyskland, og herredoublen Rasmus Espersen/Sebastian Grønbjerg, der efter tre sæt måtte strække ketchere mod de topseedede skotter Christopher Grimley/Matthew Grimley, som vandt 12-21, 21-16, 21-19 lade livet. Særligt det tætte nederlag i herredouble efterlader ærgrelse i den danske lejr.

- Vi har en herredouble, som spiller fuldstændig fantastisk mod de topseedede skotter. De vinder første, spiller rigtig godt og fører til midt ind i andet sæt. Derfra tror jeg, at de begynder at tænke lidt for meget over, at de er ved at lave et rigtig godt resultat. Det handler simpelthen om at turde at gøre det, som der kræves, også når det bliver svært, og man begynder at tænke over tingene. Det har indtil nu været ret gennemgående for os, desværre, fortæller Hovgaard.

I aftenens kvartfinaler var der dansk succes i fem ud af seks kampe med dansk deltagelse. De første danskere til at spille sig videre til semifinalen var mixeddoublen med Mads Vestergaard/Christine Busch, som hev en sejr hjem i tre sæt 19-21, 21-16, 21-19 over Matthias Kicklitz/Thuc Phuong Nguyen fra Tyskland.

Hvis du vil sikre dig en billet til DANISA DENMARK OPEN 2018 presented by VICTOR, så klik her!

Den mest overbevisende danske sejr i dag stod Amalie Magelund/Freja Ravn for, da de spillede sig i semifinalen med en sejr på 21-2, 21-4 over polske Laura Bujak/Anna Duda. I herredouble vil Danmark i morgen også være repræsenteret, idet Mads Muurholm/Mads Vestergaard besejrede det fjerdeseedede engelske par Rory Easton/Zach Russ 20-22, 21-10, 21-17.

I damesingle var Line Christophersen yderst suveræn, da hun gjorde det af med Anastasiia Shapovalova fra Rusland med 21-6, 21-13. Hun er imidlertid ikke den eneste danske damesingle, der spillede sig videre fra dagens kvartfinaler. Også Amalie Schulz er klar til semifinalen efter sejr på 21-14, 21-15 over Léonice Huet fra Frankrig.

- Der har været mange højdepunkter i dag. Jeg synes, at det er værd at fremhæve Amalie Shulz’ damesingle, hvor hun leverer en rigtig god præstation. Det var dejligt at se Amalie på et niveau, hvor hun følte sig lidt mere fri. Jeg synes også, det er værd at nævne, at vi har en ung knægt med, som stadig er U17, og som står i semifinalen i både mixed- og herredouble, forklarer Hovgaard.

I damedouble havde Amalie Schulz/Christine Busch muligheden for begge at blive dobbelte semifinalister, men de måtte desværre se sig slået af det andenseedede tyrkiske par Bengisu Ercetin/Nazlican Inci 21-15, 18-21, 8-21.

- Jeg synes det er værd at fremhæve, at vores ene damedouble er ved at slå de andenseedede tyrkere ud efter en rigtig god præstation. Det havde været en rigtig stor overraskelse, hvis vi havde vundet den, for det var ikke ventet, at vi skulle ind og presse de to. De spillede en rigtig god og flot kamp, siger Hovgaard.

Klik her for at se alle dagens resultater fra UEM

I morgen gælder det som nævnt semifinalerne, og forberedelsen i den danske lejr kommer både til at handle om det spillemæssige og det mentale, forklarer den danske U19-landstræner.

- Vi kommer til at forberede os på det, som vi selv skal fokusere på i morgen, men vi kommer selvfølgelig også til at kigge på det mentale aspekt. Flere af vores spillere står med en lettelse over at være kommet hertil, og der er nogle af kampene i morgen, hvor vi ikke er favoritter, og hvor vi kan gå ind og spille lidt mere frit, siger Hovgaard og afrunder.

- Jeg synes, at vores piger ser stærke ud, så jeg forventer, at de spiller sig videre. Vores mix er lidt mere underdogs, og vores herredouble er heller ikke favoritter. Mest af alt håber jeg, at vi kan få reddet videre på de gode kampe fra i dag, og at spillerne også kan ramme niveauet i morgen, hvor især spændingsniveauet bliver afgørende. Vi skal selvfølgelig have folk med videre fra i morgen, og det skal vi nok også få.

Vi krydser naturligvis fingre for, at Jesper Hovgaard får ret i det, og vi sidder klar til at heppe de danske spillere frem mod finalerne ved UEM.

Semifinalerne begynder kl. 13 dansk tid.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?