Badmintonphoto

Intet titelforsvar i år: Axelsen taber tungt semifinaleopgør

15-09-2018 11:16 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Semifinalen ved Japan Open gik desværre ikke dansk vej lørdag morgen, hvor verdensetteren Viktor Axelsen stod over for verdensmesteren Kento Momota. Muligheden var der ellers i dag, mener cheflandstræner Kenneth Jonassen. - Set over hele turneringen er det Viktors bedste kontinuerlige spil i år, lyder det. 

Viktor Axelsen er ude af Japan Open og kommer som vinder af sidste års turnering ikke til at forsvare sin titel.

Det står klart, efter han tidligt lørdag blev besejret af en blændende stærk Kento Momota med cifrene 18-21, 11-21.

Ifølge cheflandstræner Kenneth Jonassen havde Axelsen ellers chancen i dag. Navnlig, da han er foran 17-13 i første sæt.

- Overordnet set var det for Viktor en rigtig velspillet kamp. Og en stor fysisk prøve. Jeg synes, at muligheden var der i dag, specielt i første sæt, hvor Viktor er foran 17-13, siger Kenneth Jonassen og uddyber. 

- Desværre taber han seks point i streg på det tidspunkt, og det er der bare ikke råd til. Han taber sættet med 18 og lider desværre et lille knæk på den baggrund, ligesom han er meget træt. Til gengæld synes jeg, at han får det håndteret godt og kommer fint fra start i andet sæt. Havde han så bare haft det første sæt, så tror jeg, at han havde haft bedre mentale kræfter i andet.

På trods af det ærgerlige nederlag hæfter cheflandstræneren sig ved, at Axelsen har spillet noget af sit bedste badminton længe under Japan Open.

- Jeg er rigtig glad for det badminton, jeg har set Viktor spille under hele turneringen. Det er det bedste, jeg har set ham kontinuerligt spille i i al fald hele 2018, siger Kenneth Jonassen.

Skal du med til DANISA DENMARK OPEN 2018 presented by VICTOR i Odense i uge 42? Klik her for at sikre dig din billet.

Allerede forinden kampstart i dag var der lagt i kakkelovnen til et vaskeægte titanopgør mellem den danske verdensetter og den japanske verdensmester, som på papiret kun havde mødt modstand i kampen mod Rasmus Gemke frem til semifinalen mod Viktor Axelsen.

Første sæt blev da også et forpustende langt af slagsen, hvor Viktor Axelsen udfordrede modstanderen på sin udholdenhed. 

En bevidst strategi og del af gameplanen, forklarer cheflandstræner Kenneth Jonassen. 

- Vi ønskede at gøre kampen til en fysisk test, og det fik vi lov til. I sidste ende går det dog hen og bliver et spørgsmål om lige dele fysisk og mental styrke, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Fem danske semifinaler i hus ved UEM

Viktor Axelsen lykkedes ellers langt hen ad vejen med at holde taktikken såvel som pusten i hævd gennem første sæt, og ved 17-13 i dansk favør så det helt godt ud. 

Sjældent har vi set Axelsen slå så mange clear i en kamp før, men de lange dueller lod også til at sætte sine spor på danskerens fysik. 

Med fem vundne bolde i streg, krabbede Momota sig mere end ind på livet af Axelsen, inden den japanske verdensmester kort efter lukkede første sæt. 

I andet sæt fortsatte japaneren stimen og snuppede de første tre point, inden Axelsen for alvor kom på banen igen.

Modsat første sæt gik danskeren i højere grad efter at slå vinderbolde i andet sæt, og det lykkedes ham da også indledende at komme af sted med den ændrede spilleplan. 

Axelsen gjorde det stillingen til 8-6 i dansk favør, men endnu en gang hev Momota en stime på fem point hjem til 11-8. 

I sidste halvdel af sættet havde Axelsen ikke meget mere at give af, og Kento Momota kørte sejren og finalepladsen sikkert hjem 21-11.

Morgendagens finaler vises på TV 2 Sport.

 
Senere i dag, fra klokken 13, spilles semifinalerne ved UEM 2018 i Tallinn, hvor fem danskere og danske konstellationer er repræsenteret. Du kan se hele semifinaleprogrammet her.

Semifinalerne vises endvidere på Badminton Europes Youtubekanal, som du kan klikke dig ind på her. 


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?