Badminton Europe

Dansk guld i Tallinn: Line Christophersen vinder UEM

16-09-2018 15:27 |  Badminton.dk |  Stine Greve
Line Christophersen sikrede sig en medalje i den fineste karat, da hun i en ren dansk finale ved UEM besejrede Amalie Schulz. I damedouble måtte Freja Ravn/Amalie Magelund tage til takke med sølv efter finalenederlag i tre sæt.

Det blev til 50% succes for Danmark, da der i dag blev spillet finaler ved UEM i Tallinn i Estland. I damesingle strøg Line Christophersen til tops med en sejr på 21-12, 21-15 over Amalie Schulz, efter at have spillet en fremragende turnering, hvor Christophersen ikke har tabt et eneste sæt.

- Spillemæssigt synes jeg, at Line er den suverænt bedste spiller, der er her, så det er fuldt fortjent, at hun vinder turneringen. Hun har taget det rigtig seriøst hele vejen igennem, været godt forberedt til sine kampe og også brugt kampene mod de lidt lettere modstandere til at få eksperimenteret lidt. Selvom hun nok på forhånd havde en fornemmelse af, at hun var favorit til at vinde, så har hun håndteret det rigtig godt og hele tiden haft en god indstilling omkring, at hun ville ind og vise, at hun er bedre end de andre, siger den danske U19-landstræner, Jesper Hovgaard.

Christophersens modstander i finalen, Amalie Schulz, kan meget vel betegnes som turneringens overraskelse i damesingle, da hun som useedet spillede sig hele vejen frem til finalen, efter at have leveret nogle gode og flotte præstationer undervejs.

- Jeg synes, at alle vores tre damesingler er på et rigtig højt niveau, men det er selvfølgelig en positiv overraskelse, at Amalie når til finalen, hvilket jeg synes, er super flot. Hun har kæmpet rigtig meget med nerverne i de kampe, hvor hun har mødt modstandere, som har været dårligere end hende, men jeg synes til gengæld også, at hun har vist, at hun har et rigtig godt niveau, når hun har spillet frit. Det har været svært for hende mange dage, men hun har håndteret det rigtig godt, og det har bare været fedt at se hende arbejde med det. Hun har spillet en super flot turnering, som hun kan være stolt af, og jeg er rigtig glad på hendes vegne, fortæller Hovgaard.


Der var mulighed for to danske guldmedaljer i dag, da Freja Ravn/Amalie Magelund havde spillet sig i finalen i damedouble. Her stod de topseedede danskere over for det andenseedede par fra Tyrkiet Bengisu Ercetin/Nazlican Inci.

Efter et første sæt, som danskerne dominerede og vandt 21-14, skiftede kampen karakter og faldt desværre ud til tyrkernes fordel, da de vandt de efterfølgende to sæt og dermed kampen og titlen 21-17, 21-17.

- Det handlede om at gøre de rigtige ting i lang tid mod det her tyrkiske par. Hvis vi gjorde de taktisk rigtige ting, så var vi klart bedre. Vi skulle lade være med at gå i slagsmål med dem og slå for hårdt på dem, men få stoppet boldene af fra både mellembanen og bagbanen, så vi kunne gøre det lidt kedeligt for dem og ikke give dem fart. Det gjorde pigerne rigtig godt, men desværre kun i et sæt, siger Hovgaard og fortsætter.

- Det var et meget tydeligt eksempel på, at det her med holde os til taktikken for at slå modstanderne er meget vigtigt, og at det ikke altid handler om at spille godt, men om at gøre de ting, der gør ondt på modstanderen. Jeg tror, at pigerne i dag mærkede, hvor nemt de havde ved at vinde, hvis de gjorde de rigtige ting, og de har efter kampen fortalt mig, at de sidder tilbage med en stor skuffelse over ikke at holde planen i længere tid.


Ud over medaljerne kan de danske spillere også tage nogle mentale lærepenge med hjem, som Jesper Hovgaard håber, at de både kan lære af og arbejde videre med.

- Det er ret tydeligt, at vi taktisk er rigtig dygtige, men det er også ret tydeligt, at vi ikke er så gode taktisk, når vi bliver lidt pressede oppe i pæren. Vi prøver at tale rigtig meget om det, så vi forhåbentlig kan lære af det. Det har også været en turnering, hvor jeg har prøvet at italesætte, hvor meget god forberedelse betyder både mentalt og taktisk, for min fornemmelse er, at vi stadig godt kan være endnu bedre i forberedelsesfasen, fortæller han, og sætter et par ord på den oplevelse han har haft med de danske spillere i Tallinn.

- Det har været en stor oplevelse at være af sted, men det har også været en lidt hård tur, fordi der har været relativt meget stolpe ud for os. På en måde er der mange af os, der er en lille smule skuffede. Selvom vi tager en del medaljer med hjem, så tror jeg, at vi alle sammen tager hjem med en følelse af, at vi har haft rigtig meget lige ved og næsten lige fra holdturneringen til den individuelle turnering, siger Hovgaard og afrunder.

- Det er en god gruppe af spillere, som er klar til at lære, og det har været en stor oplevelse for mig at være afsted samen med dem. Særligt i forhold til at se, hvordan spillerne håndterer at stå til et stor mesterskab og de forskellige situationer, de kommer til at stå i undervejs. Det er sådan noget, som giver os nogle oplevelser sammen, som vi forhåbentlig kan bruge, når vi står i det igen.

Der skal naturligvis lyde et stort tillykke til alle de danske spillere, som kan rejse hjem fra Tallin med medalje om halsen, og især til Line Christophersen med guldmedaljen og titlen som U19 europamester.

Godt gået!


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?