Badmintonphoto

Mia Blichfeldt besejrer sensationelt Carolina Marin

16-10-2018 23:56 |  Badminton.dk |  Martin Riber og Søren Nielsen
Der ventede i første runde af DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR Mia Blichfeldt hård modstand i form af den tredobbelte verdensmester Carolina Marin. Udfordringen skulle Mia dog vise sig at have en god plan imod. 

Mia Blichfeldt skulle forsøge at bringe dagens anden danske damesinglesejr i hus mod den spanske femmer på verdensranglisten. Statistikkerne talte ikke for Mias chancer, eftersom hun før dagens kamp havde lidt tre nederlag ud af tre mulige, mod selvsamme modstander. 

Netop dette havde også fyldt meget i hendes hoved, op til turneringen:

- Det ville være lidt træls at skulle tabe til hende igen, så jeg har gået i flere uger og tænkt: det skal være nu. Og det kunne være endnu federe, hvis det skete på hjemmebane i Odense, fortalte hun. 

Ønsket gik i opfyldelse og tirsdag d. 16/10 2018 blev dermed en dag, som ikke går i glemmebogen hos Blichfeldt, for her kom den længe ventede sejr i hus. 

Læs også: Antonsen/Nøhr vender truende nederlag til sejr.

Fra start gik Mia Blichfeldt offensivt til værks. Dette resulterede i flere gode dueller, og efter en jævnbyrdig start førte hun 8-6. Den gode start fortsatte frem til opholdet, hvor resultatet hed 11-8 til danskeren.

Måske var det selvtilliden fra sejren i Dutch Open, der stadig sad i hende, i hvert fald viste hun spilmæssigt overskud og tvang grundet stor variation i spillet Marin ud i flere fejl.

Første sæt vinder Mia 21-19; sætbolden kom på symptomatisk vis i hus ved, at Marin slog bolden ud over baglinjen. 

Få mange flere opdateringer under DANISA DENMARK OPEN 2018 presented by VICTOR på vores facebookside. 

Spillet fortsatte i samme stil fra andet sæts begyndelse, hvor resultatet efter kort tid var 5-5. Marin forsøgte flere gange at sætte spillet hurtigt i gang, og hun formåede at vende sættet i sin retning. Et ophold virkede derfor tiltrængt for Danmarks bedste damesingle, da resultatet her var 7-11.

Efter opholdet startede Mia ud med at vende en duel, hvor Marin pressede hende i bund, faktisk måtte hun helt i knæ for at hente bolden, hvorefter Mia vandt pointet ved at lægge bolden langt og lige uden for Marins rækkevidde, til store ovationer i hallen. Det rakte dog ikke, for Marin gav ikke slip på sit tag og tog derfor andet sæt 21-14.

Følg Badminton Danmark på Instagram lige her.

De tre hidtidige opgør de to imellem var alle afgjort over to sæt. Derfor var det spændende at se, hvad et tredje sæt skulle byde på. De to kvinder lagde tæt ud i tredje sæts begyndelse, hvor føringen svingede frem og tilbage. Blichfeldt gik fra at være bagud 8-6 til at komme foran 9-8, for derefter at gå til ophold bagud 11-10. Som sættet skred frem, steg også stemningen i hallen.

Ikke blot en 14-12-føring til Mia på den danske hjemmebane lunede, men også det flotte spil fra begge spillere var en fryd for alle badmintonelskere. Marin, som også kom med en sejr i bagagen fra China Open, ville dog ikke slippe grebet om kampen. De to spillere mødtes derfor igen på 16-16. Dramatikken stoppede ej heller her, og Mia stod pludseligt med en matchbold på 20-17, som hun missede to gange. Derfor kunne enhver forstå, hvis nerverne begyndte at trænge hende på, og hun afslørede efterfølgende, at dette også var tilfældet:

- Jeg tænkte: Nu skal jeg kraftedeme have den. Men jeg vil også godt indrømme, at min hånd rystede lidt. Jeg fokuserede dog på at holde fast i at spille mod midten. 

I kampens ånd, bød den sidste bold på endnu en fremragende duel, som fik hele hallen til at rejse sig til slut, da det blev en kendsgerning, at Mia Blichfeldt stik imod alle odds sejrede 21-19. 

Det var således en mildest talt lettet og glad, der efter kampen gav et kort interview: 

 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?