Badmintonphoto

Optakt: Otte opgør med dansk deltagelse og én sikret dansk kvartfinaleplads

18-10-2018 07:58 |  Badminton.dk |  Jade Wittenkamp, Lizette Knudsen og Lasse Hansen
Første runde er færdigspillet, og i dag begynder kampene om kvartfinalepladserne til DANISA DENMARK OPEN 2018 presented by VICTOR. De danske hjemmebanespillere er stærkt repræsenteret hele torsdag, hvilket glædeligvis også er tilfældet ved en af eventens fire sideturneringer, VICTOR DENMARK PARA presented by DANISA, som også er i fuld gang i Odense.
Få overblik over torsdagens danske must-see-opgør her.   
 
Vi er nået til tredjedagen af DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR, og glædeligvis er danskerne stadig stærkt repræsenteret. I dag gælder det kampene om kvartfinalepladserne, og det kalder på klap og opmuntrende tilråb i hallen.

Her får du et kort overblik over, hvor og hvornår du stensikkert skal være til stede torsdag. 

Køb billet til DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR her.

Ca. 13.30, Bane 1: China Open-vinderne favoritter i internt 1-1-opgør
De første danskere, som skal i aktion på tredjedagen af DANISA DENMARK OPEN 2018 presented by VICTOR, er de forsvarende China Open-vindere Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen.

Det danske herredoublepar er rangeret som nummer ni i verden og brager sammen med verdens nummer 14 Liao Min Chun/Su Ching Heng fra Hong Kong.

De to par har blot mødt hinanden to gange før til henholdsvis Japan Open, hvor danskerne løb med sejren, og til VM, hvor det modstanderparret trak det længste strå.

Når hænderne ikke er beskæftigede med at heppe, krydser vi således fingre for, at Astrup/Skaarup leverer en gentagelse af deres Japan Open-triumf over Chun/Heng.

Bliv opdateret på alle gårsdagens kampe med vores nedtakt her.

Ca. 14.30, Bane 1: Underdog-doubler får deres sag for mod japanske modstandere.
I kølvandet af Astrup/Skaarups kamp er det Sara Thygesen/Maiken Fruergaards tur på Bane 1, der umiddelbart kommer til at få sin sag for. På den anden side af nettet venter nemlig turneringens topseedede par bestående af japanske Yuki Fukushima/Sayaka Hirota, der alene i år har vundet tre BWF World Tour-titler foruden VM-sølv.

Der er ingen tvivl om, at danskerne vil spille deres chancer, og de får i den forbindelse brug for alle de klappende hænder, hallen i Odense kan klare.
  
Omtrent klokken 18 er det Sara Thygesens mixeddoublemakker, Niclas Nøhr, der sammen med herredoublemakkeren Kasper Antonsen skal spille deres chancer mod ottendeseedede Takuto Inoue/Yuki Kaneko, også fra Japan. Nok er danskerne undertippede i kampen, men sidste år overraskede Antonsen/Nøhr stort, da de spillede sig i kvartfinalen til DANISA DENMARK OPEN 2017 presented by VICTOR. I eftermiddag har de i al fald muligheden for at gentage sidste års overraskelse, og det sker på Bane 2.

Læs også: Nye venner og sjove kampe ved VICTOR DENMARK JUNIOR presented by DANISA

Ca. 15.30, Bane 1: Europæisk mixeddouble-opgør med dansk favør
Til eftermiddag er det den bedste danske mixeddouble Christinna Pedersen/Mathias Christiansen, som skal på banen i et rent europæisk opgør.

Danskerne møder det tyske par Marvin Seidel/Linda Efler, der ligger nummer 25 på verdensranglisten. Til sammenligning ligger danskerne tilsvarende deres seedning i turneringen, som nummer fem, og vi håber naturligvis på, at Christiansen/Pedersen kan leve op til favoritværdigheden og sikre sig en plads i kvartfinalen.

Ca. 16.30, Bane 1: Flyvende dansk damesingle møder på papiret jævnbyrdig modstand.
I kølvandet af Mia Blichfeldts sensationelle sejr over verdensmesteren Carolina Marin på førstedagen af DANISA DENMARK OPEN 2018 presented by VICTOR, er forventningerne til den unge dansker steget et nøk.

Som nummer 20 i verden går Blichfeldt igen på banen torsdag aften, hvor hun tørner sammen med indonesiske Gregoria Mariska Tunjung, som er nummer 18 i verden. De to spillere har ikke mødt hinanden før, men hvis Blichfeldt evner at ride videre på sin bølge af blændende spil, der har varet siden Dutch Open, burde der være gode chancer for, at sejrsstimen fortsætter.

Læs også: Dansk stjernefrø besejrer verdensmester i første runde

Ca. 18.00, Bane 1: Danmarks to bedste herresingler i kæmper om samme plads i kvartfinalen. 
Når Mia Blichfeldt har forladt banen, kan tilskuerne snildt blive siddende i hallen. Efter damesinglen træder endnu to danskere nemlig på banen. Det gælder et nationalt opgør i form af Viktor Axelsen mod Anders Antonsen.

Kan den unge aarhusianer mon drille den tidligere verdensmester og hjemmebane-darling? De to danskere har mødt hinanden to gange tidligere i internationale sammenhænge, hvor det er blevet til en sejr hver.

Det bliver derfor interessant at se, hvem der kan gå fra banen som dansk sejrherre senere i aften.

Læs også: Odense-darlingen vinder sin åbningskamp

Ca. 19.00, Bane 1: To erfarne herredoubler kolliderer
Mathias Boe/Carsten Mogensen er seedet til at gå i kvartfinalen, og på papiret er de således spået til at vinde dagens kamp imod indoneserne Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan.

Historisk set har danskerne imidlertid haft det svært med dagens modstandere, som i de interne kampstatistikker fører 4-1. Til gengæld har danskerne siden parrenes seneste opgør i 2015 holdt godt på håneretten, i kraft af at de besejrede de to indonesere, sidst de mødtes. Forhåbentlig kan Boe/Mogensen få lov at holde lidt længere på håneretten over Ahsan/Setiawan– bare indtil fredag, tak.

Læs også: Boe/Mogensen sikrer favoritsejr

Ca. 20.00, Bane 1: Dagens sidste dansker i aktion kæmper mod velspillende amerikaner.
Line Kjærsfeldt leverede tirsdag en stærk indsats og sejrede i første runde oven på en tæt tosætsdyst. Ligeledes spillede Beiwen Zhang, som Kjærsfeldt møder i aften, også et brag af en kamp i første runde og sendte tredjeseedede Pusarla V. Sindhu ud af turneringen. Med to hidtil velspillende damesingler skal det blive interessant at se, hvem der kommer ud af kampen ovenpå.

Læs også: Vendsyssels Beiwen Zhang vinder for tredje gang i træk over Sindhu. 

Flere danskere med i anden runde af VICTOR DENMARK PARA presented by DANISA.
Foruden DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR spilles samlet set fire sideturneringer under eventen, deriblandt VICTOR DENMARK PARA presented by DANISA.

Se alle resultater fra gårsdagens kampe til den turnering lige her. 

Blandt flere danske deltagere er tidligere VM-medalist Cathrine Rosengren med i kampen om en plads på podiet i både mixeddouble, damedouble og i damesinglekategorien, som hun er topseedet i.  

Der er således god grund til at tage forbi Marienlyst Hallerne og heppe på de danske spillere, ligesom der er åbnet for tilskuere til de øvrige sideturneringer, VICTOR DENMARK SPECIAL OLYMPICS presented by DANISA, VICTOR DENMARK JUNIOR presented by DANISA og VICTOR DENMARK SENIOR presented by DANISA.

Du kan finde adresser på hallerne, turneringerne spilles i, og desuden læse meget mere om dem her:
 
 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?