Badmintonphoto

Optakt: Kampen om podiepladserne sættes ind fredag

19-10-2018 10:20 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Kjærsfeldt, Antonsen og Christiansen/Pedersen er med i kampen om en podieplads og del i de 750.000 dollars, der er på spil i præmiepenge ved DANISA DENMARK OPEN 2018 presented by VICTOR. Hver især kan de sikre, at Danmark modsat sidste år har spillere med videre i weekenden.

Sidste år lykkedes det ingen af de danske badmintonspillere at kæmpe sig vej til en podieplads ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR. I lyset af gårsdagens danske resultater ligger det nu i hænderne på Anders Antonsen, Line Kjærsfeldt og Mathias Christiansen/Christinna Pedersen at sørge for, at det ikke gentager sig.


Fredag har alle tre konstellationer nemlig mulighed for at spille sig videre til semifinalen, og det kræver selvsagt en gedigen indsats af de danske stjerner.

Foruden kampene med dansk deltagelse venter der naturligvis også en række internationale topbrag og lurer dagen igennem. I den forbindelse følger her en beskeden kampoversigt over dagens danske opgør ledsaget af enkelte anbefalinger til fredagens øvrige must see-kampe.

Cirka 16.30, Bane 1: Dansk mixeddoublehåb dyster mod olympisk mesterpar
Én gang tidligere har Mathias Christiansen/Christinna Pedersen bidt skeer med de regerende olympiske mestre fra Indonesien, Tontowi Ahmad/Liliyna Natsir.

Det skete til China Open 2017, blot en måned efter Christiansen/Pedersen havde spillet deres første turnering sammen til DANISA DENMARK OPEN 2017 presented by VICTOR.


Dengang hev danskerne en beskeden sejr i hus over indoneserne, der i år er seedet treer ved DANISA DENMARK OPEN 2018 presented by VICTOR.

Mens Ahmad/Natsir torsdag blev presset til det yderste, viste Christiansen/Pedersen sig omvendt overlegne i deres anden runde-kamp mod tyske Seidel/Efler. Fortsætter mixeddoublehåbet de hidtil gode takter, er der ingen tvivl om, at chancen for, at danskerne kan sikre sig den første danske semifinaleplads ved turneringen siden 2016, er til at tage og føle på.

Ca. 18.30, Bane 1: Dansk herresinglehåb favorit i uventet kvartfinalekamp mod verdens nummer 34
Næste danske billede på banen bliver Anders Antonsen, som i går gjorde en ende på Viktor Axelsens chancer for at brillere i sin fødeby.

Ligesom Antonsen er dagens kvartfinalemodstander, Huang Yuxiang, useedet i turneringen. Kineseren landede sin plads i kvartfinalen, da han torsdag besejrede den ellers kvartfinaleseedede japaner, Kenta Nishimoto, som onsdag gjorde en ende på turneringen for Rasmus Gemke.

De to kvartfinalister er stødt ind i hinanden én gang tidligere omtrent et år tilbage i tiden. Dengang sejrede Antonsen overbevisende med cifrene 21-12, 21-18. Vi krydser fingre for, at han præsterer tilsvarende i eftermiddag. 

Læs også: Anders Antonsen slår Viktor Axelsen ud af hjemmebanen 

Ca. 20.00, Bane 2: Kjærsfeldt i kvartfinalekamp mod indonesisk ungdomsverdensmester.
Torsdag aften udnyttede Line Kjærsfeldt sin hjemmebanefordel og snuppede en sikker overraskende, men sikker sejr over amerikanske Beiwen Zhang, der ellers besejrede tredjeseedede Pusarla V. Sindhu i første runde.

I kvartfinalen fredag aften støder Kjærsfeldt sammen med indoneseren Gregoria Tunjung, som i aftes satte en stopper for Mia Blichfeldts sejrsstime. Kampen bliver den første af slagsen mellem den 23-årige dansker og den blot 19-årige indoneser, som i 2017 præsterede at blive ungdomsverdensmester.

Følg Badminton Danmark på Instagram for mange flere badmintonopdateringer. 

15.00 og frem: Internationale stjernekampe på stribe fredag eftermiddag
Først i kamp på Bane 2 bliver de engelske Adcocks, Chris og Gabrille, der skal op imod topseedede Zheng Siwei/Huang Yaqiong.
De to par spillede for første gang imod hinanden tilbage i juni i en dramatisk semifinale til Malaysia Open, der endte i kinesisk favør med slutresultatet 17-21, 21-18, 21-19. Det skal blive interessant at følge, om dagens kamp om en plads i semifinalen bliver lige så spændende!

Ikke længe efter mixeddoublekampen sættes et bragende damesingleopgør i gang på Bane 1. Her skal førsteseedede Tai Tzu Ying gøre sit for at holde sin seedning, i og med hun skal op imod Chen Yufei, som i fem ud af deres ni interne opgør har hevet verdensetteren ud i tre sæt. Imidlertid er det ikke lykkedes Yufei at tage en eneste sejr over Ying endnu, så det må trods alt siges, at hun har oddsene imod sig.

Læs også: Nehwal sender finaleseedet japaner hjem og tager kvartfinalepladsen.

Omkring klokken 17.30 går to af verdens allerbedste herresingler på Bane 2 i jagten på den samme plads i semifinalen. På den ene side af nettet kan vi vente at koreanske Son Wan Ho og på den anden side taiwanesiske Chou Tien Chen, der er seedet henholdsvis firer og sekser i turneringen. Med fire interne sejre ud af deres fem seneste interne opgør, skulle man tro at Ho er kampens favorit. Omvendt var Chen, der seneste trak det længste strå mod dagens modstander. Hvorvidt Chen er lykkedes med at knække koden for alvor mod koreaneren, vil vise i dag.

Se også: Dansk favorit: Ny para-turnering udviser initiativ.

Tre danskere i aktion til VICTOR DENMARK PARA presented by DANISA
Fredag er Danmark også repræsenteret ved blandt andet VICTOR DENMARK PARA presented by DANISA, hvor blandt andre topseedede Cathrine Rosengren skal i kamp mod tredjeseedede Helle Sagøy fra Norge. Desuden venter et rent dansk opgør mellem Astrid Lilhav Riis og Julie Thrane.   

Fredag er desuden førstedagen for turneringen VICTOR DENMARK SENIOR presented by DANISA, der ligesom de fire øvrige turneringer finder sted i Odense.

Taget i betragtning at DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR først begynder klokken 15 fredag eftermiddag, er der således rig lejlighed og god grund til at tage forbi en eller flere af sideturneringerne.

Du kan læse meget mere om alle fire turneringer og se, hvor i Odense der spilles, lige her:
 


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?