Badmintonphoto

Unge kinesere slår rutinerede indonesere i tresætter

20-10-2018 13:28 |  Badminton.dk |  Lizette Knudsen
Det unge makkerpar Zheng Siwei/Huang Yaqiong slog sig som de første videre til Superseries 750-finalen ved DANISA DENMARK OPEN 2018 presented by VICTOR, da kineserne vandt semifinalen i tre sæt over Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir med cifrene 21-11, 19-21, 21-17.

Kalenderen siger lørdag, og der står semfinaler på programmet ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR. Arenaen er allerede fyldt godt op fra morgenstunden og publikum tiljubler og sender klapsavler ned mod dagens første spillere på de grønne baner, hvor Zheng Siwei/Huang Yaqiong og Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir står klar.

I første sæt er det kinesiske makkerpar, Zheng Siwei/Huang Yaqiong, fuldstændig dominerende, og det ligner en nervøs start fra det rutinerede indonesiske par, Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir, som med en del servefejl og bolde på den forkerte side af baglinjen kommer hurtigt bagud 2-7.

- Det var en virkelig sjov kamp, og især i første sæt havde vi kontrollen og styrede tempoet, sagde Zheng Siwei efter kampen. 

Zheng Siwei/Huang Yaqiong tager kontrollen over spillet og holder føringen frem til ophold med cifrene 11-5. Efterfølgende lykkes kineserne fortsat med det meste. Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir kan ikke få gang i det gode spil, som makkerparret især udviste i andet sæt i gårsdagens kvartfinale mod Christinna Pedersen/Mathias Christiansen. 

Med et par gode smash på kanten af baglinjen og et indonesisk par presset i bund kommer Zheng Siwei/Huang Yaqiong på 16-7 efter blot otte minutters spil. Det ligner et udkørt indonesisk par, som mislykkes med nemme netdrop og opsamlinger – det udnytter kineserne og vinder første sæt 21-11.


I starten af andet sæt stiger lydniveauet i arenaen, og der er jubelfight på tilskuerrækkerne mellem fans fra Indonesien og Kina – de danske fans bliver grebet af stemningen og hepper med.

- Det gav os en varm og glad følelse, da vi hørte alle de kinesiske fans. Vi følte os meget støttet, og det er altid rart, når der er fans fra Kina til stede i arenaen, sagde Huang Yaqiong efter kampen.

Den indonesiske tiljubel sætter tempo i Tontowi Ahmad/Liliyana Natsirs spil, og bringer doubleparret foran ved ophold med cifrene 11-9. Det forkrampede spil er fortid, og indoneserne viser, at de kan spille badminton i verdensklasse med gode opsamlinger og frække krydsnetdrop.

Kineserne reducerer dog til 14-15, da Liliyana Natsir trykker bolden fladt i nettet efter en flot, flot duel. En dum fejl af indoneseren, som får både medspilleren Tontowi Ahmad og hende selv til at bryde ud i latter. Doubleparret holder dog hovedet koldt og efter en flot, lang duel ved 20-19 med netrullere og hårde smash vinder indoneserne sættet 21-19. 


Kineserne spiller bedst i starten af tredje sæt og kommer hurtigt foran med 6-2. Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir kan ikke finde stabilitet i spillet og laver uprovokerede fejl, hvilket bringer kineserne foran ved ophold på 11-6. 

Efter ophold haler indoneserne ind på Zheng Siwei/Huang Yaqiong med vanvittige opsamlinger i defensiven, og det rutinerede makkerpar udligner ved 13-13. Efter udligningen mister indoneserne momentum, laver mange uprovokerede fejl, og kineserne vinder tredje sæt med et sikkert smash ned i gulvet af Huang Yaqiong på 21-17.

Det unge, kinesiske makkerpar er nu klar til at møde thailandske Dechapol Puavaranukroh/Sapsiree Taerattanachai i finalen ved DANISA DENMARK OPEN 2018 presented by VICTOR. Kineserne har været i otte finaler i år og vundet seks af dem. Mon den syvende skal vindes her i Odense? 


Når verdens bedste badmintonspillere ikke svinger ketcheren på banen, så bruger de tiden på at slappe af og lade op. Hør her, hvad internationale badmintonkanoner siger om Players Lounge 


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?