Badmintonphoto

Udvikling før resultater i nyt damedoubletiltag

31-10-2018 16:19 |  Badminton.dk |  Jonas Kildegaard Rasmussen
Badminton Danmarks sportslige ledelse har valgt at se med helt nye øjne på damedoublekategorien. Det betyder blandt andet, at resultatmålsætninger bliver nedprioriteret, og udvikling for fremtiden bliver alfa og omega. Det betyder også, at to nye damedoublespillere får et træningstilbud på det Nationale Trænings Center i Brøndby, og at der vil blive spillet med åbne makkerskaber. 

Landsholdstræningen i Brøndby er den øverste hylde, når det kommer til elitebadminton. Det er her, landets største stjerner knokler for at udvikle sig og for at skabe resultater og medaljer til Danmark. Men hvad hvis man for en stund fjerner den sidste del af sætningen, og stopper den efter ”knokler for at udvikle sig…”?

Den tanke forsøger Badminton Danmarks sportslige ledelse nu at føre ud i verden og ind på landsholdstræningen inden for damedoublekategorien. 

Fire unge damedoublespillere vil indgå i et nyt tiltag i damedouble. Foruden Alexandra Bøje og Rikke Søby, der allerede er en fast del af landsholdstræningen, drejer det sig om 25-årige Mette Poulsen, dobbelt forsvarende danmarksmester i damesingle, EM-bronzevinder i 2017 og vinder af Scottish Open 2016, samt 21-årige Sara Lundgaard, der til daglig spiller i Værløse. I 2015 vandt hun UEM-sølv i mixeddouble og i 2017 vandt hun Norwegian International med Alexandra Bøje. 

Tanken er at øge fokus på den enkelte spillers udvikling uden at skulle skele til verdensranglistepoint og turneringssejre. Men hvorfor lige pludselig denne originale tankegang?

- Generelt vil jeg gerne understrege, at vi altid prioriterer udvikling først, og så tror vi på, at resultaterne nok skal følge den sportslige udvikling. Men det er rigtigt, at dette setup er anderledes end, hvad vi normalt gør. Vi har lige nu fire unge damedublespillere på nogenlunde samme spillemæssige niveau, og det giver os en unik mulighed for at gøre tingene lidt anderledes. For det første bliver vi ikke presset af en turneringskalender, men pigerne får mulighed for udelukkende at fokusere på at udvikle deres kompetencer i damedouble. Samtidigt giver det os mulighed for at se de fire piger i forskellige konstellationer, hvor de skal bringe forskellige kompetencer i spil. Det tror vi på kan være med til at udvikle dem som spillere og som mennesker. Jeg synes, at det er en rigtig spændende idé, som Kenneth (Jonassen, red.) og Kim (Nielsen, red.) har fostret, og jeg vil ikke afvise, at vi vil benytte os af samme koncept i de andre konstellationer, hvis lejligheden optræder igen, siger sportschef Jens Meibom.

Mette Poulsen og Sara Lundgaard mener det nye tiltag har nogle spændende perspektiver for deres udvikling og karrierer som badmintonspillere. 

- Jeg synes, at idéen er blevet præsenteret rigtig fint for mig, og så ser jeg rent faktisk frem til, at resultater og turneringer bliver det sekundære. Jeg skal lave mange nye ting til doubletræningen i forhold til min singletræning, så det er rart at vide, at der er fokus på vores udvikling. Jeg tror, det bliver rigtig godt, og jeg har nu en ny drøm at realisere, siger Mette Poulsen. 

Under normale omstændigheder ville Poulsen og Lundgaard blive tildelt en fast makker på landsholdstræningen, men ikke denne gang. De to vil sammen med Rikke Søby Hansen og Alexandra Bøje spille i åbne makkerskaber, hvilket betyder, at hver af de fire spillere vil indgå i makkerskaber på tværs.

Noget de kommende damedoublespillere på landsholdstræningen glæder sig til at prøve kræfter med.

- Jeg synes, at det lyder virkelig spændende og anderledes. Jeg tror på, at det kan rykke os som individuelle spillere, fordi vi skal lære at spille sammen med forskellige makkere. Det gør, at vi skal lære at håndtere flere forskellige spillertyper og taktikker. Så jeg glæder mig til at blive en del af landsholdstræningen og at træne og spille med de andre piger, siger Sara Lundgaard.

Damedoublekonstellationerne med Maiken Fruergaard/Sara Thygesen og Freja Ravn/Amalie Magelund forbliver intakte. Det giver tilsammen otte damedoublespillere på landsholdstræningen, hvilket er det højeste antal damedoublespillere, der har været i Brøndby Hallen i mange år.

Mette Poulsen og Sara Lundgaard vil ikke i første omgang blive optaget i en Badminton Danmark landsholdsgruppe, men indgå på damedoubletræningen i Brøndby med start den 3. december 2018.

For yderligere kommentarer:
Jens Meibom
Sportschef, Badminton Danmark: 40272326


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?