Badmintonphoto

Danmark slutter UVM for hold som otter: - Vi kan med god grund være glade

10-11-2018 19:16 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Det blev desværre til et dansk 1-3 nederlag i lørdagens kamp mod Taiwan, og det betyder, at Danmark ender som otter ved UVM 2018. - Vi er enormt glade for at have indfriet vores målsætning, for vi har virkelig fået nogle gode kampe med os fra kvartfinalen og frem, siger U19-landstræner Jesper Hovgaard i kølvandet af holdets sidste UVM-kamp for i år. 

Det danske U19-landshold slutter på en ottendeplads ved UVM. Det står klart, efter Danmark lørdag tabte til Taiwan i kampen om syvendepladsen. 

På trods af dagens nederlag på 1-3 er U19-landstræner Jesper Hovgaard overvejende glad for forløbet i holdturneringen for den danske trup.

- Overordnet set har vi været rigtig glade for, at vi indfriede vores målsætning og nåede kvartfinalen. Det medførte, at vi siden gruppespillet udelukkende har mødt meget stærke asiatiske modstandere og har spillet nogle rigtig fede kampe, som vi ellers ikke ville have fået med, siger Jesper Hovgaard.  

Læs også: EM for blandede hold: Billetsalget er begyndt.

Lørdag var første mænd på banen den vante 2 gange Mads-konstellation bestående af Mads Vestergaard/Mads Muurholm. 

Desværre måtte den danske herredouble se sig besejret efter 26 minutters spil. Første sæt tabte danskerne 11-21, men i andet sæt fik de to herrer mere tur i spillet. Desværre trak danskerne i sidste ende korteste strå og tabte 19-21. 

- Det har været en relativt lang turnering, hvor spillerne har mødt mange gode modstandere. Selv om flere af dem efterhånden var ved at være en smule møre efter så mange kampe på højt niveau, synes jeg alligevel, at de generelt håndterer tingene udmærket i dag. Jeg manglede til gengæld at se, at vi i højere grad tror på, at vi kan slå dem i dag, for det tror jeg faktisk på, at vi kunne, siger Jesper Hovgaard. 

Læs også: UVM: Danmark taber i drama til Indien.

I lyset af herredoublens nederlag blev det forsvarende europamester i U19-damesingle Line Christophersens tur på grønsværen i Canada. Tre relativt tætte sæt skulle spilles, før det lykkedes danskeren at udligne scoren i holdkampen til 1-1 med slutresultatet 21-14, 17-21, 21-18.  

- I forhold til i går følger Line spilkonceptet i længere perioder i dag, og det skal hun have ros for. Til gengæld falder hun også ned i nogle huller, hvor hun bliver alt for utålmodig. Men hun er sej, at hun får den hevet hjem, selv om hun synes, at hun bliver stresset i kampen, lyder det fra U19-landstræneren.

Læs også: Danmark lider kvartfinalenederlag til Indonesien.

Med Christophersens udligning var kampen åben på ny, men desværre varede den åbning ikke meget længere end en halv time, før Taiwan igen kunne tage føringen. 

Det skete efter Magnus Johannesen tabte sin herresingle 5-21, 16-21. 

- Magnus er rigtig god til at fornemme, hvad der sker på banen, men han var en smule udfordret på fysikken. I dag var det rigtig fedt at se, at han får vendt kampen i andet sæt og arbejder videre, selv om han bliver kørt over i første sæt. Udviklingsmæssigt får han enormt meget ud af at spille kampe som i dag, siger Jesper Hovgaard.

Læs også: Badminton Danmark støtter nyt forskningsprojekt.

Nede med 1-2 i holdkampen skulle damedoublen Christine Busch/Amalie Magelund således udmunde med at sejre i deres kamp for, at Danmark kunne holde håbet om at vinde i live. 

Desværre var modstanderne for stærke for danskerne, som tabte kampen 16-21, 13-21. 

For Danmark er holdturneringen dermed slut, og tilbage er kun finalen, som spilles klokken 20 dansk tid mellem Kina og Korea. 

Søndagen kan den danske trup bruge på at restituere og forberede sig på den individuelle turnering, som skydes i gang mandag.

Vi ser frem til fortsat at følge alle de danske spillere ved UVM i Canada!

Se alle resultater fra UVM for hold her.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?