Badmintonphoto

UVM: Historisk sølvmedalje til Line Christophersen efter finalenederlag

18-11-2018 08:52 |  Badminton.dk |  Jade Wittenkamp
Efter en uge med stærkt spil og jernnerver ved UVM i Canada satte en dygtig malaysier søndag aften en stopper for Line Christophersen. Danskeren måtte desværre se sig slået i finalen med cifrene 13-21, 11-21. Det ændrer dog ikke på, at hun tager en historisk flot sølvmedalje med hjem til Danmark.

Det var en svær opgave, der ventede Line Christophersen, da hun søndag aften dansk tid spillede UVM-finale som den første danske damesinglespiller nogensinde.

På den anden side af nettet stod den tredjeseedede malaysier Goh Jin Wei, der ligger nr. 28 på verdensranglisten og er tidligere ungdomsverdensmester. Opgaven blev ddesværre også en for stor mundfuld for danskeren.

- Vi havde forberedt os på en rigtig god modstander, så Line (Christophersen, red.) skulle være klar til at ligge på grænsen fysisk og spillemæssigt. Jeg synes, hun håndterer det godt og er klar på, hvad der skal ske i perioder, men bliver presset fysisk og på tempoet, fortalte U19-landstræner Jesper Hovgaard.


Fra kampstart fulgtes de to damesingler ad og skiftedes til at tage point. Danskeren viste god bevægelse og fik lavet nogle hurtige ryk frem på banen, der pressede malaysieren. Og med lange dueller og kast efter bolden viste begge unge damesingler, hvad de var gjort af. Det til trods kunne Christophersen ikke lukke et hul i stillingen frem mod ophold, hvor hun var bagud 7-11.

- Lines (Christophersens, red.) spidskompetence er at rykke fremad på banen, men hun mister power og speed på rykkene i dag, fordi boldene hele tiden kommer tilbage, og hun får ikke muligheden for at afgøre ligesom mod mange af de andre spillere. Det er også rigtig hårdt mentalt, sagde Jesper Hovgaard.

Efter ophold viste danskeren igen sin adrætte bevægelse med et par ryk frem på banen, men alligevel fik hun ikke rigtig fat i Goh, der trak mere og mere fra hen mod slutningen af sættet.

Christophersen gav dog aldrig op og fik skrabet et par point sammen efter nogle gode dueller. Alligevel tabte danskeren sættet 13-21.


Den rutinerede Goh lagde hårdt ud i andet sæt og pressede danskeren ud i lange dueller, der desværre ikke faldt til den 18-årige danskers fordel. Igen viste Christophersen sin fighterånd og hang på til stillingen 5-6. Herefter fik Goh skabt nogle points forspring grundet fejl fra danskeren, der gik til ophold bagud 6-11.

- Jeg fornemmer, hun (Line Christophersen, red.) er presset, men jeg synes hun er sej. Hun er stadig til stede derinde, og byder selv ind med noget, fortalte Jesper Hovgaard.
 
Malaysiske Goh kom igen bragende ud efter ophold, og fik med en god defensiv og lange dueller skabt en komfortabel føring. Goh spillede afventende og udmarvende bolde, så Christophersen hele tiden skulle arbejde for at nå den næste bold. Efter lidt over en halv time måtte danskeren dog se sig slået med 11-21, og kan derfor tage sølvmedaljen med hjem.

- Jeg er megaglad på Lines (Christophersen, red.) vegne og er glad for at være med til den her oplevelse, fordi hun er en supergod pige og arbejder stenhamrende hårdt. Og det er et stort resultat, især fordi hun har slået så mange gode spillere undervejs, sagde U19-landstræneren.


Selvom UVM-finalen endte med et nederlag til Gentofte-spilleren, er der dog ingen tvivl om, at præstationen fra Christophersen er noget ud over det sædvanlige, og det anerkendes også af Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.

- Det er et historisk flot resultat af Line (Christophersen, red.), og hun kan være rigtig stolt over sin præstation og sin medalje. Igennem det seneste år, har Line to gange om ugen trænet med de bedste damesingler på landsholdtræningen i Brøndby og har i perioden gennemgået en meget positiv udvikling, som nu krones med en sølvmedalje til UVM. Op til UVM har de etablerede seniorspillere Mia Blichfeldt og Line Kjærsfeldt desuden sparret med Line, hvilket er rigtig god stil og et udtryk for, at damesinglegruppen er ved at have udviklet et rigtigt stærkt træningsmiljø, hvor man er parate til at hjælpe hinanden. Det bliver spændende at følge alle pigernes udvikling i de kommende år.

Stort tillykke med sølvmedaljen til Line Christophersen! 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?