Badmintonphoto

Eminent duo nomineret til Årets Sportsnavn 2018

26-11-2018 11:52 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Danmarks gennem tiden stærkeste damedouble, Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, er nomineret til den hæderfulde pris Årets Sportsnavn, som sidste år blev vundet af Viktor Axelsen. 

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen har taget medaljer og titler ved snart alt, der er muligt i badminton, og nu er den legendariske damedouble også med i opløbet om at vinde prisen Årets Sportsnavn 2018. 

Blandt 14 øvrige danske stjernenavne inden for sport er damedoublen nemlig nomineret til den prestigefyldte pris, og det påskønnes i høj grad af parret, som i marts triumferede ved All England.  

- Det betyder selvfølgelig rigtig meget for os, at vi har fået den nominering. Det er især lidt specielt, fordi mange sikkert føler, at det er ved at være længe siden, at vi vandt All England, siger Kamilla Rytter Juhl, som få måneder efter parrets All England-sejr indstillede karrieren, i takt med nyheden om at hun venter sig. 

Læs også: Lykkelige omstændigheder får Kamilla Rytter Juhl til at stoppe karrieren.

- Siden All England er der sket en masse, og derfor er vi jo bare ekstra glade for, at vi er blevet husket blandt de mange gode sportspræstationer, der har været i år, siger Kamilla Rytter Juhl.

Gennem tiden har parret leveret adskillige bemærkelsesværdige resultater, som har været svære at glemme, og derfor er det da heller ikke første gang, at Rytter Juhl/Pedersen optræder på listen over nominerede til Årets Sportsnavn.

Også sidste år, hvor prisen endte med at gå til kollegaen Viktor Axelsen, var damedoublen med i det ærefulde felt. Ifølge Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, er nomineringen endnu en understregning af, hvor formidable Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen var som konstellation. 

- Kamilla og Christinna har opnået kæmpe resultater og givet os alle uforglemmelige oplevelser til både VM, OL og senest All England. Deres glæde ved spillet og positive fremtoning på banen har været til inspiration for alle, og man bør føle sig privilegeret, hvis man har fået lov at opleve Kamilla og Christinna i aktion, mens de var allerbedst, siger Jens Meibom.

De to damers talrige imponerende indsatser sammen og hver for sig førte desuden til, at de i oktober modtog Badminton Danmarks fortjensttegn, som er den højeste udmærkelse, man kan opnå inden for dansk badminton.

Læs mere: Fem af tidens største spillere hædret med Badminton Danmarks fortjensttegn.
 
Hvorvidt parret inden længe kommer til at hjemtage endnu en pris, forholder Kamilla Rytter Juhl sig ydmygt omkring.

- Der har været rigtig mange gode sportspræstationer i år, så det bliver svært at vinde. Alene nomineringen er rigtig stor for os, så jeg vil sige, at vi er heldige, hvis vi klarer os gennem nåleøjet, når feltet koges ned til tre, siger Kamilla Rytter Juhl.

I første omgang har priskomitéen nomineret 15 danske sportsnavne til prisen, men den 15. december snævres feltet ind til tre nomineringer. Prisen Årets Sportsnavn uddeles hvert år af Danmarks Idrætsforbund, DIF, i samarbejde med Jyllands-Posten. 

Klik her for at sikre dig billet til EM for blandede hold 2019, som spilles i Frederiksberg Hallerne.

Her følger et beskedent udsnit af nogle af Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersens mange præstationer sammen:

- VM-sølv i 2015 og bronzemedalje i 2013 og 2017. 
- Sølv ved OL 2016
- Vinder af All England i 2018. 
- Første danske damedouble til at vinde en Super Series-turnering (Malaysia Open 2012). 
- Har samlet set vundet fem Super Series-turneringer samt Super Series-finalerne i 2013.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?