Badmintonphoto

DM-debutanter er klar: - Bliver underligt at kæmpe med verdensstjernerne

04-02-2019 12:26 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
For første gang deltager 16-årige Mads Juel Møller og 17-årige Magnus Johannesen i FZ FORZA/RSL DM. De to unge herresingler ser frem til at kæmpe side om side med de verdensstjerner, de alene plejer at opleve på fjernsyn, når årets mesterskaber åbnes onsdag.

De erfarne, de grønne, de største og de fremadstormende.

FZ FORZA/RSL DM er et herligt sammenskudsgilde, som foruden at dreje sig om medaljer og prestigen i at blive dansk mester fungerer som et samlingspunkt for landets bedste badmintonspillere på tværs af alder, klub og titler i bagagen.  

Onsdag skydes dette års mesterskaber i gang, og allerede klokken 13 entrer turneringens yngste spiller for første gang i sin karriere de grønne baner i Ceres Park & Arena til et dansk seniormesterskab.

- Det er mega fedt at få muligheden for det. Jeg tror, at det bliver underligt at stå side om side med de store stjerner, men jeg glæder mig og håber, at det bliver en fed oplevelse. Jeg skal bare ind og give den alt, jeg har, lyder det fra Højbjerg-spilleren Mads Juel Møller, der fyldte 16 år i januar.

Tilsvarende ser 17-årige Magnus Johannesen fra Aalborg Triton frem til at prøve kræfter med seniortoppen, når også han debuterer sit første senior-DM. Selv om han har spillet 1. division hele sæsonen blandt seniorer, forventer han, at deltagelsen i mesterskaberne bliver en ny oplevelse for ham.

- Jeg har spillet senior-holdturnering de seneste to sæsoner blandt mange af de rigtig gode danske seniorspillere, men det har hidtil været uden de helt store verdensstjerner som Vittinghus, Axelsen, Jan Ø og Antonsen. Det kunne være en kæmpe oplevelse at komme til at spille imod en af dem, siger Magnus Johannesen. 

Både Magnus Johannesen og Mads Juel Møller har flere UDM-titler i bagagen. På trods af dem går begge de to stortalenter ind til ugens turnering med mere beskedne forventninger, end de plejer, når de kæmper om medaljer.

- De ungdoms-DM, jeg har deltaget i hidtil, har jeg spillet som favorit, og jeg har været vant til, at det er mig selv, der skal ind og vinde. Nu jeg skal jeg op imod seniorspillere, som måske er mere favorit end jeg, og som sandsynligvis har prøvet at stå til flere af de her seniormesterskaber og på de store scener, siger Magnus Johannesen, der håber, at han kan levere en overraskelse eller to.

- Jeg er ikke i tvivl om, at alle spillere, jeg kan rende ind i, har et rigtig højt niveau. Så fra start skal jeg være 100 procent klar, og så håber jeg selvfølgelig, at jeg kan nå videre, og at jeg kan tage en masse erfaring med mig oven på turneringen, siger nordjyden.

For Mads Juel Møller er håbet ligeledes, at DM-debuten bliver en lærerig og positiv oplevelse.

- Jeg ved, at jeg får en rigtig svær førstekamp, men jeg har tænkt mig at gøre det, jeg gør til hver turnering; gå ind på banen, spille og gøre mit allerbedste, siger Mads Juel Møller.

Læs også: FZ FORZA/RSL DM 2019 Badminton Magazine er ude nu. 

I første runde skal Mads Juel Møller spille overfor Steffen Rasmussen fra Odense OBK, mens Magnus Johannesen møder David Kim Kristensen fra Aarhus AB.

Begge kampe kan opleves onsdag fra klokken 13 i Ceres Park & Arena eller via Zibrasport, som livestreamer alle onsdagens og torsdagens kampe.

Du vil også løbende blive opdateret om FZ FORZA/RSL DM 2019 med nyheder, billeder og videoer på Badminton Danmarks øvrige platforme:
#dm2019 #baddk #vielskerbadminton 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?