Badmintonphoto og Allan Høgholm, Badminton Danmark

Skadet Kim Astrup kan ikke forsvare DM-titel

05-02-2019 16:39 |  Badminton.dk |  Jonas Kildegaard Rasmussen
Den forsvarende danmarksmester i herredouble Kim Astrup er stadig skadet i sin venstre fod, og han får ikke mulighed for at forsvare sin guldmedalje fra FZ FORZA/RSL DM 2018. Det gør hans makker Anders Skaarup til gengæld. Skaarup har formået at finde sig en ny makker fra sin klub, Højbjerg.

Kim Astrup må desværre melde afbud til FZ FORZA/RSL DM 2019. Det skyldes den skade i venstre fod, som også holdt 26-årige Astrup ude af sidste uges to holdkampe for Team Skælskør-Slagelse. 

- Det er selvfølgelig rigtig træls. Jeg ville rigtig gerne have været ovre og spille og givet det en chance for at forsvare titlen. Men det er ikke forsvarligt at stille op, men det følger med som atlet at tage svære beslutninger. Jeg er allermest træt af, at jeg ikke kan være der og støtte op om alle de frivillige kræfter, som leverer et stort stykke arbejde. Nu gør jeg alt, hvad jeg kan for at blive klar til EM for hold, siger Kim Astrup.

Sidste år fik Astrup for første gang i karrieren DM-guld om halsen. Det gjorde han sammen med sin faste makker Anders Skaarup. Heldigvis får vi stadig fornøjelsen af at se den ene halvdel af konstellationen, der sikrede Danmark EM-guld og en sejr ved Super 1000-turneringen China Open. 

For 29-årige Anders Skaarup har valgt at stille op med den blot 16-årige Mads Vestergaard, som regnes for at være blandt et af landets største talenter – den unge Højbjerg-spiller deltog også ved ungdomsverdensmesterskaberne i Canada i efteråret.

- Jeg synes altid, at det er sjovt at spille DM, og da det stod klart, at Kim ikke kunne blive klar, så jeg det som en gylden mulighed at prøve at spille sammen med en af de unge. Mads og jeg har trænet et par gange sammen i Højbjerg, så vi kender hinanden lidt. Forhåbentlig kan jeg være med til at give vores unge doubletalent en god oplevelse. Jeg håber i hvert fald, at vi får et par gode kampe, siger Anders Skaarup.
Badminton Danmarks sportschef er ked af det på Kim Astrups vegne, men bifalder Anders Skaarups engagement i at finde en ny makker, som han kan spille FZ FORZA/RSL DM 2019 med.

- Kim har døjet med sin skade i nogle uger nu, og han har hverken kunne træne kontinuerligt eller spillet ligakampe. Det er rigtig ærgerligt for Kim (Astrup, red.), at han ikke får mulighed for at forsvare sin DM-guldmedalje. Nu håber vi, at han hurtigt bliver spilleklar igen, da EM for hold venter i næste uge. Samtidig skal der lyde en stor ros til Anders (Skaarup, red.) for, at han stadig har ønsket at forsvare sin DM-titel og ihærdigt har arbejdet på at finde en ny makker indenfor kort tid. Det er god stil på den måde at bakke op om mesterskabet til glæde for fans og give en ung, lokal spiller værdifuld mesterskabserfaring. Jeg ser frem til at følge det nye par, og jeg håber, at de får nogle gode kampe, og at Mads får en god oplevelse til DM, siger Jens Meibom.

Anders Skaarup/Mads Vestergaard beholder seedningen som nummer et. De skal spille første kamp torsdag klokken 20.00 mod enten Jesper Toft/Philip Seerup, Mads Emil Kristensen/Mathias Hansen, Mikkel Stoffersen/Nicklas Mathiasen eller Jeppe Bay Madsen/Mikkel Mikkelsen. 
Torsdag kommer alle de seedede spillere i kamp. Det betyder, at spillere som Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Mads Pieler Kolding, Niclas Nøhr, Mia Blichfeldt, Line Kjærsfeldt, Christinna Pedersen, Sara Thygesen, Maiken Fruergaard og Mathias Christiansen indtager Ceres Arena og FZ FORZA/RSL DM 2019. 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?